Grindeanu: Voi avea o discutie cu Iordache dupa motiunea de cenzura. Eu mi-am format parerea

Marti, 07 Februarie 2017, ora 14:17
6822 citiri
Grindeanu: Voi avea o discutie cu Iordache dupa motiunea de cenzura. Eu mi-am format parerea
Foto: captura video Digi24

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, marti, ca va avea o discutie cu ministrul Justitiei, Florin Iordache, dupa motiunea de cenzura care va fi dezbatuta miercuri si va anunta public decizia legata de posibila sa demitere.

Declaratiile au fost facute la Palatul Parlamentului, dupa ce presedintele Klaus Iohannis a adresat un mesaj public, iar senatorii si deputatii au votat bugetul pe 2017.

Intrebat daca le va cere scuze sutelor de mii de protestatari pentru criza declansata prin adoptarea OUG 13, Sorin Grindeanu a declarat: "O sa vedeti maine, in discursul pe care o sa il am la motiunea de cenzura".

"E un moment important, desi substanta motiunii, ordonanta, a fost retrasa. O sa-mi spun punctul de vedere maine", a subliniat inca o data premierul.

Intrebat direct despre soarta ministrului Florin Iordache, premierul a replicat: "Am spus si ieri: Voi avea o discutie maine, dupa motiunea de cenzura".

De asemenea intrebat daca mai are incredere in Florin Iordache, seful Executivului a punctat ca si in zilele precedente: "Eu mi-am format parerea si ceea ce trebuie sa fac", dar nu a dezvaluit care este decizia sa.

Premierul a mai subliniat faptul ca a cerut Ministerului Justitiei "sa stopeze orice fel de proiecte" legate de modificarea Codurilor Penale, inainte de o dezbatere ampla cu institutiile din justitie, cu partidele si cu societatea civila.

La fel de evaziv a fost Grindeanu si cand a fost intrebat daca este de parere ca Ministerul Justitiei ar fi mai bine sa fie condus de un independent, nu de un om politic.

"Nu stiu, poate fi una din abordari, o sa vedem in perioada urmatoare", a raspuns el.

Sorin Grindeanu a starnit rumoare cand, intrebat fiind cum a perceput imaginea sutelor de mii de luminite aprinse duminica seara de protestatarii din Piata Victoriei, a declarat: "Asta o sa aflati in momentul in care, poate, n-o sa mai fiu in functia de prim-ministru".

Insa, intrebat daca se gandeste la plecarea din functie, Grindeanu a replicat: "Nu, am anuntat lucrul asta. Dar, maine avem o motiune de cenzura. O sa motivam deciziile pe care le-am luat si cand s-a dat ordonanta de urgenta, si cand s-a abrogat".

"Haideti sa vedem pas cu pas ce se intampla", a adaugat premierul, precizand ca nu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis dupa declansarea crizei, in noaptea de 31 ianuarie.

Intr-un discurs sustinut, marti, in plenul Parlamentului,

presedintele Klaus Iohannis a cerut PSD sa rezolve criza pe care a declansat-o prin adoptarea OUG 13, apreciind ca demisia ministrului Justitiei ar fi "prea putin", iar alegerile anticipate "prea mult".

Miercuri va fi dezbatuta si votata in Parlament motiunea de cenzura depusa de PNL si USR dupa adoptarea OUG 13.

In cazul in care motiunea strange numarul necesar de voturi, guvernul Grindeanu este demis automat. Sansele sunt extrem de mici, pentru ca PSD si ALDE se bucura de majoritate si de voturile UDMR si ale grupului minoritatilor nationale.

Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Gabriela Firea, acuzată că joacă ”la două capete”. Candidat AUR: ”Nu se decide dacă îşi doreşte să fie primar sau europarlamentar”
Mihai Enache, candidatul AUR la Primăria Capitalei, îi cere Gabrielei Firea să oprească jocul politic "la două capete" şi să se retragă de pe lista PSD - PNL pentru alegerile...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Grindeanu demitere Iordache ordonanta , #premier