Motiunea de cenzura a fost publicata in Monitorul Oficial. Guvernul Grindeanu ramane cu atributii limitate

Miercuri, 21 Iunie 2017, ora 18:10
4881 citiri
Motiunea de cenzura a fost publicata in Monitorul Oficial. Guvernul Grindeanu ramane cu atributii limitate
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Textul motiunii de cenzura a fost publicat, miercuri dupa-amiaza, in Monitorul Oficial.

Din acest moment, Executivul condus de Sorin Grindeanu are atributii limitate pana la investirea unui nou guvern.

Textul motiunii de cenzura "Romania nu poate fi confiscata! Aparam democratia si votul romanilor", adoptata miercuri de catre Parlament, a fost trimis la Monitorul Oficial sub semnatura presedintilor Camerei Deputatilor si Senatului, care a publicat-o, informeaza News.ro.

Actuala situatie a Guvernului Grindeanu este descrisa in articolul 110 din Constitutie care prevede ca "Guvernul este demis la data retragerii de catre Parlament a increderii acordate (...) Guvernul al carui mandat a incetat indeplineste numai actele necesare pentru administrarea treburilor publice, pana la depunerea juramantului de membrii noului Guvern."

Guvernul Sorin Grindeanu a picat, miercuri, in urma votului motiunii de cenzura. Este pentru prima oara in istoria Romaniei cand un guvern a fost demis de propriul partid.

Urmareste LIVE TEXT, cele mai noi evolutii de pe scena politica si cum va arata noul Guvern PSD-ALDE

241 de parlamentari au fost in favoarea motiunii, cu 8 peste minimul necesare. Majoritatea alesilor au aratat bilele inainte sa le bage in urne. Primele calcule arata ca parlamentari ai minoritatilor nationale au contribuit la votarea motiunii de cenzura.

Mingea este acum la presedintele Klaus Iohannis, unde majoritatea parlamentara va merge luni cu propunere de premier.

Seful statului va invita, luni, la Palatul Cotroceni, reprezentantii partidelor parlamentare pentru consultari in vederea formarii unui nou guvern.

"Presedintele a fost informat si a luat act de rezultatul votului din Parlament. Presedintele va convoca consultari cu partidele parlamentare pentru ziua de luni, in vederea formarii unui nou guvern", a anuntat, miercuri dupa amiaza, purtatorul de cuvant al presedintelui, Madalina Dobrovolschi.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, a anuntat ca in zilele urmatoare va avea loc o reuniune a Consiliului Executiv al partidului. Apoi, grupurile parlamentare ale PSD se vor intalni duminica pentru a decide propunerea de premier cu care vor merge luni la consultarile cu presedintele Klaus Iohannis.

Liderul social democrat a spus ca el are deja patru variante de premier, din PSD, si barbati si femei. Dragnea a facut si un portret al viitorului prim ministru: sa fie un om corect, responsabil, care sa nu fie aventurier, capabil de implementarea programului de guvernare, care sa aiba capacitate de munca extraordinara.

Totodata, Dragnea a subliniat faptul ca este convins ca presedintele Klaus Iohannis va accepta premierul propus de PSD si ALDE.

I.O.

#motiune cenzura Monitorul Oficial, #Guvern Grindeanu demis motiune , #premier
Comentarii
Poza albakazapada
albakazapada
rank 5
PAS CU PASA ALTU MAI BUN