O faza noua: Grindeanu isi toarna cenusa in cap

Miercuri, 08 Februarie 2017, ora 23:47
15077 citiri
O faza noua: Grindeanu isi toarna cenusa in cap

In opinia mea, prim-ministrul s-a cam saturat sa tot fie "coordonat" de Dragnea, ca Pacala, iar acum incepe sa caute un prilej potrivit, ca sa iasa discret din spanacul in care a calcat ca Haplea, mai ales ca se curata greu si miroase ingrozitor de urat.

Asa se face ca am ajuns sa auzim de la premier niste declaratii ca un fel de "mea culpa", la care seful sau de partid n-a replicat inca in niciun fel, ceea ce ma face sa cred ca n-a prea inteles sintagma strabunilor, o vorba inteleapta, dar greu accesibila domnului Dragnea, pe care-l poti banui de multe, dar numai de intelepciune nu.

In opinia mea, cu cateva zile in urma, domnul Grindeanu n-ar fi facut in ruptul capului declaratii precum cea de miercuri, cand ne-am pomenit ca trage urmatoarele invatamine, referitoare la faimoasa Ordonanta 13: "Nu voi mai accepta nicio initiativa de acest gen. E nevoie de mai mult dialog pe subiecte care pot starni emotii in societate. (...) Guvernul va sustine in continuare lupta anticorutipe si statul de drept. Va promit ca de azi inainte acest guvern va fi unul al dialogului pe marile subiecte".

Mai sa fie! As crede ca premierul cedeaza si ca isi toarna cenusa in cap la ora de varf, daca n-as observa ca lupta continua in forme noi si n-as banui ca turnatul cenusei ar putea fi numai un joc de societate, un fel de prestidigitatie verbala, pentru pacalit spectatorii.

Caci, daca intr-adevar avea chef de dialog, domnului Grindeanu i s-a oferit chiar in seara de miercuri un excelent prilej sa dialogheze cat pofteste cu protestatarii adunati in Piata Victoriei. Dar n-a poftit, desi emotia starnise societatea.

In opinia mea, domnului Grindeanu nici prin cap nu-i trece sa calmeze emotiile starnite in societate, iar discursul sau atat de patetic este departe de spiritul tolerant pe care il afiseaza.

N-am nicio proba cu care sa-mi sustin opinia, dar cateva coincidente ma imping inevitabil la asemenea banuieli. Una porneste de la intamplarea ca, in aceeasi zi cu declaratia pacifista a premierului, s-a intrerupt brusc alimentarea cu energie electrica in toata zona cu pricina, mai ales in Piata Victoriei. Avarie?

Fireste ca avarie, dar sa vezi coincidenta: avaria nu s-a produs in Piata Iancului, in Berceni, in Titan, in Drumul Taberei sau Militari! S-a produs - as zice, punct tintit, punct lovit - exact in Piata Victoriei, acolo unde se aduna lumea, unde protesteaza si unde ar trebui descurajata, ca sa nu se mai adune si sa nu mai protesteze. Iar descurajarea cum o poti face mai bine, decat oprind curentul, ca sa ramana toti in bezna?

Alta coincidenta este aceea ca, din lipsa de curent, metroul n-a mai oprit in Piata Victoriei, adica unde protestatarii coboara toti. I-a dus mai departe, undeva la Aviatorilor sau la Romana, acolo unde nu sunt proteste, nu e miting si nu e nimic interesant in acel moment.

Dar coincidentele nu se termina aici. O avarie in reteaua electrica se poate produce la orice ora. Putea sa aiba loc dimineata, la pranz, la patru dupa amiaza sau dincolo de miezul noptii. Ei bine, in mod absolut aleatoriu, avaria si-a ales ora 19:00, adica atunci cand se aduna protestatarii la locul cu pricina.

In opinia mea, ceea ce s-a intamplat in Piata Victoriei a fost mai mult decat o simpla intamplare. A fost o avarie inteligenta, care se declanseaza exact la momentul potrivit.

S-ar putea sa n-am deloc dreptate, intrucat si coincidentele fac parte din viata noastra de zi cu zi, ele nefiind excluse niciodata, in niciun moment si din niciun loc.

O asemenea concluzie exclude orice discutie in continuare, dar daca totusi nu-i o coincidenta, atunci imi pun problema cine a produs-o. Poate ca in zilele urmatoare se va face o ancheta, ori poate se va stabili un vinovat si poate il vom afla.

Habar n-am daca el se numeste acarul Paun sau tapul ispasitor. Dar s-ar putea sa fie amestecate nume mult mai mari.

Cat de mari, nu stiu, insa as exclude implicarea prim-ministrului, dupa recentele sale declaratii atat de reconciliante si unde ne flutura pe la nas mai degraba ramura de maslin decat sabia scoasa din teaca.

Premierul ar putea insa dispune o ancheta, care sa stabileasca atat cauzele celor intamplate, cat si vinovatii. Am vedea cu totii ca s-a schimbat ceva in optica Guvernului. Daca n-o face inseamna ca se da cu sampon in cap, ca sa se debaraseze de cenusa, pe care si-a turnat-o ocazional.

Citeste si:
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii anunță că PSD va cere renegocierea cheltuielor cu pensiile din PNRR. Riscurile deciziei
Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat marți, 25 ianuarie, că PSD va cere în coaliție renegocierea cu Comisia Europeană a plafonului de cheltuieli pentru pensii din PNRR. În prezent,...
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Dacian Cioloș spune că există ”premise serioase” pentru ca România să intre în Schengen anul acesta: ”În caz contrar, pierdem trenul pentru următorii doi-trei ani”
Președintele USR, Dacian Cioloș, a declarat marți, 25 ianuarie, că ar exista premise serioase pentru ca România să intre în Schengen alături de Croaţia, care este deja confirmată....
Comentarii
profesoru
rank 3
Grindeanu s-a prefăcut că îşi pune cenuşă în cap, dar de fapt ne
79w3k5
rank 4
Locul fiind gol-goluț, își poate turna în el o baniță de cenușă.