PNL ii cere lui Grindeanu sa isi depuna demisia in alb: Sa demonstreze ca nu e papusa lui Dragnea

Miercuri, 03 Mai 2017, ora 22:42
6702 citiri
PNL ii cere lui Grindeanu sa isi depuna demisia in alb: Sa demonstreze ca nu e papusa lui Dragnea
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Presedintele PNL, Raluca Turcan, spune ca daca premierul Sorin Grindeanu chiar nu sustine gratierea coruptilor, asa cum afirma, ar trebui sa-si scrie demisia in alb, iar daca Senatul ii incalca la vot solicitarea sa-si depuna si mandatul, demonstrand astfel ca nu este "papusa lui Liviu Dragnea".

"Daca dl. Grindeanu spune ca nu sustine gratierea coruptilor, iar aceasta este pozitia asumata a Guvernului, ii cer sa-si angajeze mandatul de prim-ministru. Asadar, sa puna mana pe un pix si o hartie si sa-si prezinte demisia in alb, iar daca majoritatea parlamentara care il sustine va vota, in Senat, impotriva punctului sau de vedere, sa-si depuna mandatul!", scrie Turcan pe Facebook.

Ea acuza liderii PSD de "duplicitate" si tocmai de aceea vrea ca premierul Grindeanu, prin aceasta formula, sa "dovedeasca ca nu este papusa lui Liviu Dragnea".

"Abordarea domnului Dragnea o stim deja: el declarativ nu sustine gratierea propriei persoane, dar ce sa vezi, e neputincios. Culmea! Gratierea e un miraj prea mare pentru colegii sai si nu-i poate stapani sa voteze impotriva angajamentelor liderului PSD. Cred ca este evidenta acum pentru toti ticalosia acestor domni, chiar si pentru cei care si-au pus ceva sperante in acest partid", mai scrie Turcan.

Premierul Sorin Grindeanu a scris pe Facebook ca Guvernul nu sustine amendamentele propuse la proiectul de Lege privind gratierea adoptate, miercuri, in comisia juridica a Senatului, precizand ca Executivul sustine Legea gratierii in forma propusa initial de Ministerul Justitiei.

Comisia juridica a Senatului a adoptat miercuri, cu 5 voturi "pentru" (PSD si ALDE) si 3 "impotriva" (PNL, USR si UDMR) amendamentele propuse de senatorii Traian Basescu, Serban Nicolae si Liviu Brailoiu la proiectul de Lege privind gratierea, prin care cei condamnati la inchisoare cu executare pentru dare sau luare de mita, trafic de influenta sau cumparare de influenta urmeaza sa fie gratiati sub rezerva achitarii prejudiciului.

Eveniment Quarterly Report

Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Traseismul, boala incurabilă a politicii românești. Toate partidele parlamentare au deschis porțile pentru trădători
Cu doar câteva luni înainte de maratonul celor patru rânduri de alegeri din 2024, partidele parlamentare au început să îmbrățișeze fenomenul traseismului politic și au deschis ușa, cu...
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Nicușor Dan anunță că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă FOTO
Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a anunțat duminică, 24 septembrie, că lucrările pentru reparaţia trotuarelor continuă. Administraţia Străzilor Bucureşti execută, în prezent, reparaţii...
#legea gratierii corupti, #Grindeanu lege gratiere corupti , #premier