Politico: Premierul roman lauda protestele fata de el

Luni, 20 Februarie 2017, ora 19:39
3986 citiri
Politico: Premierul roman lauda protestele fata de el
Foto: Guvernul Romaniei

Implicarea romanilor in politica este un fapt pozitiv pentru tara, chiar daca asta inseamna ca oamenii protesteaza fata de guvern, a declarat premierul roman Sorin Grindeanu intr-un interviu acordat vineri Politico. Publicatia si-a titrat materialul "Premierul roman lauda protestele fata de el".

Premierul a discutat cu jurnalistii de la Politico in cursul vizitei pe care a efectuat-o saptamana trecuta la Bruxelles. Intrebarile au vizat inclusiv ordonantele de urgenta 13 si 14 si protestele generate de adoptarea actelor normative.

"Vreau sa privesc partea pozitiva a ceea ce s-a intamplat. Civismul societatii noastre a reactionat la aceasta tema. E un lucru bun pentru tara, este un plus pentru societatea noastra, un plus pe care trebuie sa ne asiguram pe viitor ca nu il vom pierde, indiferent de domeniul in care se va mai isca o dezbatere", a afirmat prim-ministrul Grindeanu.

Vezi si ce spunea despre proteste Grindeanu, de la Bruxelles, zilele trecute.

Politico noteaza ca la Bruxelles tonul premierului roman a fost "conciliant" si ca seful guvernului a dorit sa le dea liderilor Uniunii Europene "asigurari ca Romania isi mentine angajamentul in lupta impotriva coruptiei si pentru pastrarea valorilor europene, in pofida crizei provocate de ordonantele de urgenta pe care guvernul a fost apoi fortat sa le revoce".

In articol se arata ca "Grindeanu a fost acuzat de oponenti ca a fost instalat in functie de liderul partidului, Liviu Dragnea, care nu a putut deveni premier pentru ca a fost condamnat la inchisoare cu suspendare pentru ca a incercat sa influenteze rezultatul unui referendum" si ca prim-ministrul si-a aparat "cu darzenie si uneori in mod sfidator guvernul".

Intrebat despre masurile luate de la inceputul mandatului, premierul a raspuns, potrivit Politico: "Vreti sa va fac o lista?". El s-a referit la planul de crestere a salariului minim si la eliminarea impozitului pe venit la pensiile mici.

"Nu sunt lucruri la fel de savuroase ca cele despre care vorbim, dar consider ca sunt importante", a afirmat Grindeanu, conform articolului din Politico.

Despre ordonantele de urgenta adoptate si apoi revocate, premierul roman a spus ca intentia guvernului si continutul documentelor nu au fost bine comunicate. "Ca politician, cand iei o decizie care genereaza o reactie de protest - chiar daca a fost o decizie corecta cand a fost luata - e clar ca trebuie sa faci un pas inapoi, daca esti un politician responsabil si vrei sa faci lucrurile asa cum trebuie", a declarat Sorin Grindeanu.

Premierul a mai afirmat ca modificarile legislative vor trece prin Parlament.

Amintim ca Senatul a aprobat luni, in plen, proiectul de lege de respingere a OUG 13/2017. Legea va fi trimisa acum la Camera Deputatilor, decizionala.

Cat despre Legea de aprobare a ordonantei 14, care abroga OUG 13 de modificare a Codurilor Penale, a fost aprobata, in unanimitate, de Comisia Juridica a Camerei Deputatilor si va intra in plen marti.

Intrebat despre posibilitatea ca protestele sa fi aratat ca oamenii nu au incredere in PSD, Grindeanu a facut referire la victoria decisiva a partidului la alegerile parlamentare din decembrie 2016, cand a obtinut peste 45% dintre voturi.

"Cand vine vorba de incredere, romanii au decis la urnele de vot", a punctat premierul.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Politico Grindeanu lauda proteste, #interviu Grindeanu Politico proteste OUG, #Grindeanu Bruxelles declaratii , #premier