Sorin Grindeanu, despre ordonanta 13: Am actionat legal. Nu ne opreste nimic sa guvernam in continuare

Luni, 20 Februarie 2017, ora 21:49
3860 citiri
Sorin Grindeanu, despre ordonanta 13: Am actionat legal. Nu ne opreste nimic sa guvernam in continuare
Foto: Antena3

Premierul Sorin Grindeanu a declarat, din nou, ca Guvernul a actionat legal in cazul adoptarii ordonantei 13, precizand ca nu se teme de ancheta DNA in acest caz.

Mai mult, el a afirmat ca in acest moment nimic nu opreste Executivul pe care il conduce sa guverneze in continuare.

"Sigur ca ma preocupa cand vad ca parte din echipa pe care o conduc este chemata, in calitate de martor, la DNA. Nu avem nimic de ascuns. Guvernul a actionat legal, am desecretizat stenograma sedintei din acea seara.

Eu nu cunosc ancheta si nu stiu pe ce se bazeaza. Nu am teama, nici eu, nici colegii mei si nu ne opreste nimic sa guvernam in continuare. Avem o spate o coalitie solida, care si-a aratat soliditatea in Parlament in aceasta luna, nu avem de ce sa dam inapoi", a spus Sorin Grindeanu, luni seara, la Antena 3.

Primul ministru a precizat ca, in opinia sa, "lucrurile astea vor fi clarificate pe percursul saptamanii viitoare. Stiu ca domnul Tariceanu a sesizat CCR pe aceasta speta, amestecul puterilor in stat".

Sorin Grindeanu a mai spus ca fondul problemei a ramas, deciziile CCR privind prevederile din Codul Penal fiind obligatorii.

"Si va mai spun ceva: fondul problemei a ramas. Acele decizii ale CCR privind prevederi din Codul Penal sunt obligatorii. In ultimele saptamani au mai fost decizii ale CCR privind Codul Penal care si ele trebuie puse in acord", a subliniat Grindeanu.

Totodata, premierul a dat din nou vina pe "comunicarea proasta" pentru problemele aparute dupa adoptarea ordonantei 13.

"Asta a fost marele minus al nostru, nu doar comunicarea interna, inclusiv relationarea cu Comisia Europeana. Oamenii au inteles. Noi trebuie sa facem aceste lucruri. Nu le mai face Guvernul, le face Parlamentul. Sunt lucruri obligatorii. Mai mult, in discutia cu prim-vicepresedintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans s-a discutat ca sunt directive ale CE care se refera la dreptul cetatenilor la un proces corect", a afirmat Grindeanu.

Amintim ca Senatul a aprobat luni, in plen, proiectul de lege de respingere a controversatei ordonante 13/2017, dupa dezbateri care au durat aproximativ o ora si jumatate.

S-au inregistrat 100 voturi "pentru", noua abtineri (PMP a anuntat ca se va abtine la vot) si un vot "impotriva".

Legea va fi trimisa acum la Camera Deputatilor, decizionala.

Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Ciolacu susține că nu există riscul ruperii coaliției: ”Ce voiaţi? Să stau la televizor să spun: "m-am gândit eu că e mai bun Piedone"?”
Marcel Ciolacu nu crede că decizia privind candidaturile separate la Primăria generală a Capitalei va afecta în vreun fel coaliția formată din PSD şi PNL. El susţine că membrii alianţei...
#Sorin Grindeanu ordonanta 13 , #premier
Comentarii
Poza ORD1
ORD1
rank 5
Aswta asteapta STRADA si presedintele Johannis, SA GUVERNATI !