Un PNL-ist cu influență cere rămânerea PSD-istului Grindeanu la Ministerul Transporturilor și după rotativă

Miercuri, 26 Aprilie 2023, ora 08:57
2599 citiri
Un PNL-ist cu influență cere rămânerea PSD-istului Grindeanu la Ministerul Transporturilor și după rotativă
Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu FOTO Facebook/Sorin Grindeanu

Primarul liberal al Reșiței, Ioan Popa, a anunțat public că susține rămânerea PSD-istului Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor chiar și după rotativă. Popa, care este unul dintre cei mai influenți liberali din vestul țării, speră ca prin rămânerea lui Grindeanu la Transporturi să continue proiectul trenului cu hidrogen Reșița - Timișoara.

„Proiectul este în avizare la Comisia Tehnico-Economică, la Timișoara. Am vorbit personal cu domnul director Istrati de la Regionala CFR și sper să intre în CT cât mai repede, pentru că de asta depinde scoaterea la licitație a execuției, de data asta, a tronsonului Voiteni – Berzovia – Bocșa – Reșița. Celălalt tronson, Timișoara – Voiteni – Stamora Moravița va fi înmânat Ministerului Transporturilor, în speță CFR Infrastructură, pentru ca dânșii să-l ducă mai înainte pe un program operațional de transporturi. Noi, partea noastră, de la Voiteni – Bocșa la Reșița, o vom face prin Planul Național de Redresare și Reziliență, și suntem într-o cursă contracronometru pentru că lucrările trebuie să fie gata în decembrie 2026.”, a declarat primarul Reșiței, potrivit expressdebanat.ro, la finalul unei ședințe a Consiliului Local.

Potrivit sursei citate, Popa a spus că pentru continuarea proiectului e important ca Marcel Boloș să rămână la Ministerul Fondurilor Europene și Sorin Grindeanu la Transporturi.

„Metroul SA și-a făcut treaba, a adus documentația la timp, avem o lucrare foarte interesantă, cu aparate de cale noi, care vor permite viteze mult mai bune. Mai sunt câteva detalii, sunt două trei poduri care ar trebui să fie modernizate, reabilitate, și care nu sunt incluse în proiect, dar vom găsi soluții. Am avut discuții cu Sorin Grindeanu pe tema asta, am găsit înțelegere, și cred că vom duce proiectul acesta la bun sfârșit. Nu știu ce se va întâmpla după iunie, după rocadă. Eu sper să rămână Marcel Boloș la Fonduri Europene și Sorin Grindeanu la Ministerul Transporturilor, pentru că este importantă continuitatea în perioada asta.”, a a mai spus Ioan Popa.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
O nouă vamă cu Ungaria: Unde ar putea fi făcut punctul de trecere a frontierei spre țara vecină
Guvernanții lansează în consultare publică un proiect de hotărâre care vizează deschiderea unui nou punct de trecere a frontierei, la Beba Veche, în județul Timiș. Trecerea în Ungaria...
#Sorin Grindeanu, #Ministerul Transporturilor, #PSD, #PNL , #politica interna