Dragnea vrea ca noul Guvern sa depuna juramantul si sa aiba prima sedinta miercuri seara

Vineri, 30 Decembrie 2016, ora 14:55
5880 citiri
Dragnea vrea ca noul Guvern sa depuna juramantul si sa aiba prima sedinta miercuri seara

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a prezentat, vineri, intr-o conferinta de presa, calendarul convenit de PSD-ALDE pentru instalarea noului Guvern, propunerea celor doua partide fiind ca in 4 ianuarie, la ora 19:00, noul Executiv sa depuna juramantul.

La randul sau, Sorin Grindeanu a declarat ca vrea ca prima sedinta a Guvernului sa fie in 4 ianuarie, la ora 21:00.

Propunerea va fi transmisa printr-o scrisoare si presedintelui Klaus Iohannis, a precizat Dragnea.

Liviu Dragnea a precizat ca marti, 3 ianuarie, vor avea loc sedinte de Birou Permanent, la ora 10:30, si ale plenului atat la Senat, cat si la Camera Deputatilor, la ora 12:00.

La ora 14:00, vor fi sedintele conducerilor PSD si ALDE pentru aprobarea componentei Cabinetului, iar la ora 15:00 va avea loc o intalnire a grupurilor parlamentare reunite ale PSD si ALDE in care fiecare candidat la functia de ministru va avea o scurta prezentare.

Noul premier a fost desemnat. Liviu Dragnea anunta calendarul formarii Guvernului si il critica pe Iohannis

In jurul orei 16:00-16:30, premierul desemnat Sorin Grindeanu va depune lista Guvernului si programul de guvernare la Parlament, iar la ora 17:00 vor fi convocate Birourile permanente reunite.

Miercuri, 4 ianuarie, ministrii propusi vor fi audiati in comisiile parlamentare, intre orele 8:00 si 14:00.

La ora 15:00, va fi convocat plenul reunit al Parlamentului pentru prezentarea programului de guvernare si votul de investitura al Guvernului.

Liviu Dragnea a precizat ca, dupa conferinta de presa, PSD si ALDE ii vor trimite o scrisoare presedintelui Klaus Iohannis in care ii vor propune ca miercuri, 4 ianuarie, la ora 19:00, noul Guvern sa depuna juramantul.

Premierul desemnat Sorin Grindeanu a spus ca intentioneaza ca, miercuri, la ora 21:00, sa convoace prima sedinta de Guvern, in care sa dea ordonanta de organizare a Cabinetului si proiectul de lege de abilitare a Guvernului sa emita ordonante in vacanta parlamentara.

Grindeanu dezvaluie ca presedintele l-a desemnat premier prin SMS: Succes! Klaus Iohannis

Citeste si:
Aurelian Pavelescu, fotografie de grup cu Viktor Orban și Marine le Pen. Șeful PNȚCD a fost singurul politician român prezent la summitul „suveraniștilor”
Aurelian Pavelescu, fotografie de grup cu Viktor Orban și Marine le Pen. Șeful PNȚCD a fost singurul politician român prezent la summitul „suveraniștilor”
Președintele PNȚCD Aurelian Pavelescu a fost singurul parlamentar român prezent la summitul de la Varșovia, o întâlnire a partidelor care militează împotriva UE. Cu toate că PNȚCD nu...
Iliescu la 91 de ani și Justiția, slujnica lui
Iliescu la 91 de ani și Justiția, slujnica lui
Fostul președinte Ion Iliescu poate fi anchetat și inculpat pentru violențele și crimele produse între 13 și 15 iunie 1990. Înalta Curte a confirmat redeschiderea urmăririi penale în acest...