Fostul premier Sorin Grindeanu e audiat la DNA

Miercuri, 13 Septembrie 2017, ora 12:42
5977 citiri
Fostul premier Sorin Grindeanu e audiat la DNA
Foto: Arhiva Facebook/Sorin Grindeanu

Fostul premier Sorin Grindeanu s-a prezentat miercuri la sediul DNA, unde e audiat de procurori.

La intrarea in sediul DNA, Sorin Grindeanu a precizat ca a fost chemat in calitate de martor, informeaza Agerpres.

Antena 3 sustine ca ar fi vorba de un dosar deschis in urma unei plangeri facute chiar de Sorin Grindeanu pe numele secretarului general al Guvernului Mihai Busuioc, in perioada in care fostul premier era inlaturat chiar de partidul sau de la Palatul Victoria.

Amintim ca Mihai Busuioc a jucat un rol important la inceputul verii in demiterea Guvernului Grindeanu. Atunci toti ministrii in afara de unul si-au dat demisiile in incercarea de a-l face pe Grindeanu sa plece de buna voie de la Palatul Victoria, fara ca PSD sa trebuiasca sa depuna motiune de cenzura impotriva prorpiului Executiv. Grindeanu insa a acceptat doar demisiile ministrilor apropiati de Dragnea, in schimb a vrut sa scape de secretarul general al Guvernului, Mihai Busuioc si sa-l puna in locul sau pe Victor Ponta.

Asa a ajuns in atentia publica o noua aberatie legislativa, pentru ca, pentru ca demiterea sa fie publicata in Monitorul Oficial si, deci, sa intre in vigoare era nevoie ca insusi Busuioc sa o contrasemneze, lucru pe care l-a refuzat.

Surse apropiate situatiei declarau atunci pentru Ziare.com ca Busuioc ar fi primit ordin de la presedintele PSD Liviu Dragnea sa blocheze absolut orice activitate a lui Grindeanu si sa refuze sa semneze orice ar vrea premierul sa trimita la MOf. Asa ca se pare ca in acel moment de maxima tensiune fostul premier s-ar fi indreptat impotriva lui Busuioc cu o actiune la DNA, fapt neconfirmat oficial insa.

Grindeanu a reusit atunci intr-un final sa scape de Busuioc, l-a numit pe Ponta in locul sau, PSD a depus motiunea care l-a scos pe Grindeanu din Palatul Victoria, l-a adus in schimb pe Mihai Tudose in fruntea Guvernului unde se regasesc mare parte dintre ministrii candva demisionari si PSD i-a exclus pe Ponta si Grindeanu pentru rebeliune.

Totodata, printre primele masuri luate de Mihai Tudose la Palatul Victoria a fost repunerea in functia de sef al SGG a lui Mihai Busuioc.

Intre timp, Grindeanu s-a dus cu steagul alb la Liviu Dragnea, care s-a aratat dispus sa reconsidere candva decizia de excludere din partid pentru ca, desi "a facut o boacana mare, e recuperabil".

Citește și:
Nicuşor Dan anunță reabilitarea a 210 kilometri de rețea de termoficare. De când încep lucrările și la cât se ridică investiția
Nicuşor Dan anunță reabilitarea a 210 kilometri de rețea de termoficare. De când încep lucrările și la cât se ridică investiția
Primarul Capitalei Nicuşor Dan a anunţat joi, 6 octombrie, atribuirea contractelor pentru reabilitarea a 210 kilometri de reţea de termoficare, precizând că valoarea investiţiei este de 260...
Premierul olandez Mark Rutte vine în România. Olanda s-a opus aderării țării noastre la Schengen în 2011
Premierul olandez Mark Rutte vine în România. Olanda s-a opus aderării țării noastre la Schengen în 2011
Mark Rutte, premierul olandez, vine în România săptămâna viitoare. Vizita este una istorică, în contextul în care guvernele Uniunii Europene ar putea vota în decembrie cu privire la...