Grindeanu e noul sef ANCOM. Opozitia aminteste ca a fost demis pentru incompetenta si acum i se da salariu de bancher

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 15:43
6034 citiri
Grindeanu e noul sef ANCOM. Opozitia aminteste ca a fost demis pentru incompetenta si acum i se da salariu de bancher
Foto: Facebook/Sorin Grindeanu

Fostul premier, Sorin Grindeanu, a fost numit presedinte al Autoritatii Nationale pentru Administrare si Reglementare in Comunicatii (ANCOM), pentru perioada ramasa din mandatul de 6 ani inceput in 11 mai 2017, prin votul plenului reunit al Parlamentului.

Din cei 387 de parlamentari prezenti, 270 au votat "pentru" si 117 "impotriva". Votul a fost secret, pe buletine.

Turcan: Grindeanu a fost demis pentru incompetenta

In dezbaterile asupra numirii lui Grindeanu, prim-vicepresedintele PNL Raluca Turcan a amintit scoaterea presedintelui din procedura de numire a presedintelui ANCOM, prin ordonanta.

Ea a mentionat, de asemenea, ca aceasta institutie reglementeaza o piata de 6 miliarde de euro in industria comunicatiilor.

Turcan a mai amintit ca Sorin Grindeanu a fost demis de majoritatea parlamentara din functia de prim-ministru, "pentru incompetenta crasa".

"Astazi, nu votam nici pentru Liviu Dragnea pe fond, nu votam nici pentru Sorin Grindeanu pe fond, votam pentru conducerea unei institutii care reglementeaza o piata importanta si foarte bogata.

In Parlamentul Romaniei se va da un vot si, nu ma indoiesc, veti vota pentru linistea domnului Liviu Dragnea si pentru a calma problemele din PSD, cu toate ca avem convingerea ca aceasta numire nu va aduce linistea domnului Liviu Dragnea.

Dar, totusi, Sorin Grindeanu a fost demis pentru incompetenta, demis de aceasta majoritatea parlamentara care astazi il va vota. Cum puteti dumneavoastra garanta romanilor ca domnul Sorin Grindeanu va performa in fruntea unei institutii atat de importante?", a spus prim-vicepresedintele PNL.

Raluca Turcan a precizat ca, in urma cu doar cateva luni, Sorin Grindeanu il acuza pe Liviu Dragnea de minciuna, de abordari dictatoriale, de pact cu asa-numitul sistem pentru a scapa de dosare si ii solicita demisia din fruntea de presedinte al Camerei Deputatilor si presedinte al PSD.

Turcan a mentionat ca, la randul lui, Liviu Dragnea il acuza pe Sorin Grindeanu ca ar fi o unealta folosita de forte obscure.

"Intrebarea noastra astazi e: pe cine ascultati azi, cui dati crezare?", s-a adresat Turcan parlamentarilor majoritatii.

Ea a subliniat ca PNL voteaza impotriva numirii lui Grindeanu la conducerea ANCOM.

Initial, dupa Turcan, se inscrisese la cuvant Victor Ponta, care a spus insa ca renunta.

USR: Salariu de invidiat de orice bancher din Romania

A urmat la tribuna deputatul USR Lucian-Daniel Stanciu-Viziteu. "O sa incep cu un citat: 'Discutam de un grup ilegitim in opinia noastra, care a ocupat Palatul Victoria. Inca o data, PSD este sub asediu. Sorin Grindeanu este o unealta. Nu-mi dau seama cine sunt cei din spatele acestei operatiuni, dar este o coordonare profesionista'. Vorbele domnului presedinte al PSD, Liviu Dragnea, inainte de motiunea de cenzura", a spus deputatul USR.

"Banuiesc ca acest post este un mod de a-l atrage pe domnul Grindeanu inapoi in PSD si a-l indeparta de Victor Ponta. Orice ar fi nu este un proces democratic prin care un fost prim-ministru sa ajunga la conducerea ANCOM pe un salariu de invidiat de orice bancher din Romania", a adaugat Stanciu-Viziteu.

Corneliu Bichinet a amintit ca, atunci cand PSD il dadea jos pe Grindeanu, PMP, cu toata forta sa, il sustinea, iar acum, "in mod paradoxal si firesc", parlamentarii PMP vor vota impotriva lui Grindeanu.

Deputatul PMP a spus insa ca nu e important ce face Opozitia, dar ca el si-ar dori sa il auda pe Victor Ponta.

Ponta: Grindeanu va fi un foarte bun presedinte al ANCOM

La aceasta invitatie, Ponta a raspuns venind la tribuna.

"Eu am votat in luna ianuarie pentru investirea domnului Grindeanu in functia de prim-ministru, am votat in luna iunie impotriva motiunii de cenzura si astazi votez pentru investirea domniei sale. Sunt consecvent.

Am foarte multi colegi aici, in frunte, care ziceau ca e un tradator, o sluga si asa mai departe. Nu este nici tradator, nici sluga, cred ca va fi un foarte bun presedinte al ANCOM", a spus Victor Ponta de la tribuna.

Fostul prim-ministru Sorin Grindeanu a fost avizat pe 24 octombrie, cu 15 voturi "pentru", 7 voturi "impotriva" (PNL si USR) si o abtinere (PMP), de catre comisiile de specialitate ale Parlamentului pentru a prelua functia de presedinte al ANCOM.

Fostul prim-ministru a fost propus de catre premierul Mihai Tudose, dupa ce Adrian Dita si-a inaintat demisia din functie.

Guvernul Grindeanu a modificat, pe 27 aprilie, prin ordonanta de urgenta, legea de functionare a ANCOM, statuand ca numirea presedintelui si vicepresedintilor acestei institutii se va face de catre plenul reunit al Parlamentului, la propunerea Guvernului.

Inainte de aprobarea acestei OUG, conducerea ANCOM era numita de catre presedintele Romaniei, la propunerea Guvernului.

Administratia Prezidentiala a criticat schimbarea modalitatii de numire a conducerii ANCOM, pe care a vazut-o ca pe o amputare a atributiilor presedintelui Romaniei, calificand aceasta procedura drept una netransparenta, care transmite un semnal ingrijorator.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sorin Grindeanu numit presedinte ANCOM, #Grindeanu vot presedinte ANCOM, #voturi Grindeanu ANCOM , #PSD