Marian Neacsu: Ponta si Ivan nu mai sunt in baza de date cu membrii PSD. Grindeanu inca mai figureaza

Luni, 24 Iulie 2017, ora 14:47
4208 citiri
Marian Neacsu: Ponta si Ivan nu mai sunt in baza de date cu membrii PSD. Grindeanu inca mai figureaza
Foto: Facebook / Marian Neacsu

Deputatul PSD Victor Ponta, fost presedinte al partidului, si europarlamentarul Catalin Ivan apar in baza de date a partidului ca fiind exclusi deja, in timp ce fostul premier Sorin Grindeanu figureaza deocamdata ca fiind membru, chiar daca nu mai este, a declarat, luni, Marian Neacsu, secretarul general al PSD.

Explicatiile au venit la finalul primei sedinte a Biroului Permanent National al PSD convocata in ultimele 10 luni.

BPN s-a reunit la solicitarea lui Liviu Dragnea, insa presedintele PSD este in vacanta in Grecia si nu a fost prezent. In schimb, a venit pentru a prezenta raportul saptamanal premierul Mihai Tudose.

In conferinta de presa sustinuta la finalul sedintei, secretarul general Marian Neacsu a vorbit, printre altele, despre situatia filialei PSD Timis, condusa oficial de Sorin Grindeanu pana cand Comitetul Executiv a decis excluderea sa din partid, decizia nefiind inca finalizata.

"Nu am luat o decizie propriu zisa. Am convenit ca in cursul zilei de maine si poimaine sa va ma aflu la Timisoara si sa discut cu factorii de decizie implicati", a declarat Neacsu.

Intrebat despre situatia personala a lui Sorin Grindeanu, secretarul general a raspuns: "Ramane de vazut", dar a dat asigurari ca fostul premier "nu mai este membru PSD".

Marian Neacsu le-a explicat jurnalistilor ca inainte de inceperea sedintei BPN a consultat baza de date cu membrii partidului.

"Am gasit ca nu se mai regasesc in randurile membrilor PSD Victor Ponta si Catalin Ivan. Sorin Grindeanu inca era in baza de date, pentru ca posibilitatea de introducere-scoatere apartine organizatiei din care face parte un membru", a explicat el.

In ceea ce priveste situatia filialei PSD Timis, al carei presedinte Sorin Grindeanu sustine ca inca mai este, Marian Neacsu a precizat ca au existat "discutii exploratorii" ca pana la momentul unei decizii luate intr-un for politic, BPN sau CEX, interimatul sa fie preluat de "dl Caprar de la Arad si de dl Andea".

"Am sa merg la Timisoara, sa vedem in ce masura putem sa identificam o persoana care sa preia statutar presedintia (...) Dl Sorin Grindeanu nu mai e membru PSD, dar inca nu a fost formalizata hotararea CEx, care a ajuns saptamana trecuta.

In momentul acesta, conducerea PSD Timis exista, Calin Dobra e presedintele executiv al organizatiei si pana cand se stabileste o alta conducere el preia atributiile. Prima persoana cu care voi discuta la Timisoara va fi dl Dobra", a mai explicat Marian Neacsu.

Victor Ponta si Sorin Grindeanu au fost exclusi din PSD dupa ce s-au opus caderii guvernului PSD-ALDE, demis totusi prin motiune de cenzura votata chiar de catre majoritatea parlamentara.

Cei doi, impreuna cu europarlamentarul Catalin Ivan, au criticat dur in ultimele saptamani conducerea partidului si deciziile luate de PSD sub presedintia lui Liviu Dragnea.

Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Din ce destinații vin primele avioane în România imediat după intrarea în „Air Schengen”. Pasagerii nu vor mai face controalele la frontieră
Primele zboruri din spaţiul Schengen care vor ateriza duminică pe aeroportul Henri Coandă vor fi cele care vin de la Paris, Viena, Hamburg, Roma, Zurich, Munchen, Amsterdam şi Geneva,...
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Ciolacu anunță plafonări ”oriunde există speculă”. Energie și gaze, RCA și dobânzi, deja pe listă
Schema de plafonare și compensare la gaze și energie electrică se prelungește încă un an, urmând ca din aprilie 2025 să se revină treptat, timp de un an, la piața liberă, potrivit unei...
#Grindeanu exclus PSD, #Ponta exclus PSD, #Catalin Ivan exclus PSD , #PSD
Comentarii
Poza silvia_h
silvia_h
rank 5
Poza MosGerila
MosGerila
rank 5