Sorin Grindeanu vrea să o lase pe Gabriela Firea fără minister: ”Mi se pare foarte mult să existe separat”

Vineri, 12 Mai 2023, ora 14:02
2442 citiri
Sorin Grindeanu vrea să o lase pe Gabriela Firea fără minister: ”Mi se pare foarte mult să existe separat”
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO Facebook/ Sorin Grindeanu

Ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu susţine reducerea numărului de ministere în viitorul Guvern Ciolacu, prin includerea ministerului Turismului în cel al Economiei şi prin comasarea ministerului Familiei, condus de colega sa de partid Gabriela Firea, într-un minister pentru Familie Tineret şi Sport,

„Susţin o reducere a numărului de ministere. (...) Nu văd de ce am avea un minister al Antreprenoriatului, Turismului, când poate funcţiona foarte bine aşa cum a funcţionat în Ministerul Economiei. De asemenea, mi se pare foarte mult să existe un minister separat Familie, Tineret, poate exista Familie Tineret şi Sport. Îmi voi susţine punctul acesta de vedere zilele următoare la posibilele negocieri”, a declarat Sorin Grindeanu într-un interviu care va fi difuzat duminică, la Digi24.

Grindeanu s-a mai pronunşat pentur reducerea numărului de ministere miercuri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, însă atunci nu a nominalizat niciun minister.

“Eu cred că odată cu noul guvern trebuie să fie mai puţine ministere, nu doar secretari de stat. Ăsta este un lucru pe care i l-am spus şi lui Marcel Ciolacu, şi lui Nicolae Ciucă, şi lui Kelemen Hunor. Este punctul meu de vedere că sunt prea multe ministere, nu doar secretari de stat. Şi dacă tot vrem să începem să facem ceva, dincolo de reducerea numărului de secretari de stat, trebuie redus şi numărul de ministere. E punctul meu de vedere şi îl spun public, l-am spus şi colegilor mei. Nu cred că sunt singurul care crede acest lucru. Pot să dau exemple, dar s-ar supăra colegi de ai mei din Guvern dacă aş da un exemplu sau altul acuma de cum s-ar putea comasa anumite ministere, dar e absolut necesar, fără niciun fel de discuţii. Şi nu doar secretari de stat. Subliniez, trebuie să se comaseze ministere, să fie mai puţine”, a afirmat Sorin Grindeanu.

Liderul PSD Marcel Ciolacu declara, în urmă cu o săptămână, întrebat cum va arăta Executivul atunci când va fi condus de el şi dacă ar putea dispărea dintre ministere, la rotativa guvernamentală, că în prezent există un protocol al coaliţiei pe care partidele îl respectă.

„În acest moment avem un protocol şi îl respectăm. Atunci când coaliţia va lua altă decizie, sunt primul care am să vin şi am să vă anunţ”, a afirmat Marcel Ciolacu, întrebat cum ar putea arăta Cabinetul Ciolacu şi dacă ar putea să dispară anumite ministere, în contextul în care ar putea fi schimbat protocolul coaliţiei.

O nouă rută de mare viteză în România. Jumătate va avea profil de autostradă, jumătate, de drum expres FOTO
O nouă rută de mare viteză în România. Jumătate va avea profil de autostradă, jumătate, de drum expres FOTO
Guvernul a aprobat joi, 28 martie, indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), a anunţat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu....
Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Lider PNL despre Gabriela Firea: ”Probabil nu va fi la fel de exuberantă, dar o piesă extrem de importantă”
Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuţ Stroe, a declarat miercuri, 24 martie, că este ferm convins că Gabriel Firea va fi o piesă extrem de importantă în angrenajul politic şi electoral al...
#Sorin Grindeanu, #ministerul familiei, #Gabriela Firea, #reducere ministere Guvern , #stiri Sorin Grindeanu