Vicepremierul României, reacție dură după ce hocheiștii români și maghiari au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc: "Este un afront. Cer sancțiuni"

Luni, 09 Mai 2022, ora 21:39
9689 citiri
Vicepremierul României, reacție dură după ce hocheiștii români și maghiari au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc: "Este un afront. Cer sancțiuni"
Sorin Grindeanu. Foto: Facebook / Sorin Grindeanu

Vicepremierul României, Sorin Grindeanu, a lansat acuzații după ce hocheiștii naționalei au cântat împreună cu sportivii Ungariei imnul Ținutului Secuiesc la Campionatul Mondial.

Totul s-a întâmplat în Slovenia, la meciul de hochei România - Ungaria.

Sportivii români au fredonat versurile imnului Ținutului Secuiesc la unison cu maghiarii.

Trei tricolori nu au vrut să cânte și s-au detașat de grupul care cânta cu patos melodia.

Naționala României este formată în majoritate din români de etnie maghiară.

Sorin Grindeanu a reacționat pe pagina personală de Facebook, acuzând toate cele întâmplate.

"Ca timișorean înțeleg perfect ce înseamnă să trăiești într-o comunitate multiculturală și multietnică, în care toată lumea este respectată. Nu pot însă să înțeleg și să tolerez gestul infam al hocheiștilor din naționala României care au cântat așa-zisul imn al Ținutului Secuiesc.

Este un afront și o lipsă nerușinată de respect față de România, față de români și față de tricolor. Și sper ca lucrurile să nu rămână nepedepsite. Cer Federației Române de Hochei, Ministerului Sportului și tuturor celorlalți factori responsabili să ia măsuri urgente pentru a aplica cele mai dure sancțiuni după acest gest incalificabil.

Cine nu respectă România nu are ce căuta în roșu, galben și albastru! Pentru noi aceste culori înseamnă totul!

PS: Respect celor trei jucători ROMÂNI care s-au dat la o parte și nu au participat la această mascaradă", a scris Grindeanu pe Facebook.

La meciul de hochei România - Ungaria a asistat și ministrul Mediului din Guvernul Ciucă, Tanczos Barna. Acesta a fost surprins în rândul fanilor maghiari.

"Am fost la campionatul mondial de hochei ca să susțin jucătorii din Miercurea-Ciuc, Gheorgheni și Brașov, care au făcut tot posibilul ca să țină naționala României în Divizia I, grupa A.

Am participat alături de sute de suporteri din Harghita, Covasna și Brașov care ar fi vrut să asiste la o performanță istorică. Din păcate nu a fost să fie. Pe mulți dintre jucători îi cunosc, îmi sunt prieteni. Știu că și-au dorit un singur lucru: ca România să rămână în această grupă valorică", a spus Barna pentru GSP.

Pe gheață, România a fost învinsă cu 2-4 de Ungaria și a retrogradat din Divizia I mondială (al doilea eșalon ca valoare).

#Sorin Grindeanu, #Romania Ungaria, #Romania Ungaria imn, #Romania Ungaria hochei imn , #stiri Sorin Grindeanu