Gafa lui Sorin Grindeanu, în prezența premierului Ciucă: "Domnul prim-ministru a minţit, ăăă, a amintit"

Joi, 16 Decembrie 2021, ora 17:38
6660 citiri
Gafa lui Sorin Grindeanu, în prezența premierului Ciucă: "Domnul prim-ministru a minţit, ăăă, a amintit"
Sorin Grindeanu, ministrul Transporturilor FOTO Hepta

Vicepremierul Sorin Grindeanu, ministru al Transporturilor, a făcut o gafă joi, 16 decembrie, în conferinţa de presă susţinută alături de premierul Nicolae Ciucă, la sediul Consiliului Judeţean Dolj, unde vorbea despre importanţa contractului de modernizare şi extindere a Aeroportului din Craiova.

”Domnul prim-ministru a minţit.. ăăă..a amintit şi de vizita noastră pe tronsonul II al drumului expres Piteşti -Craiova”, a spus Grindeanu.

Cei doi oficiali din Guvern au participat la semnarea acordului pentru extinderea şi modernizarea Aeroportului Internaţional Craiova, proiect finanţat din fonduri europene.

În discursul său, Grindeanu a făcxut o gafă, pe care a corectat-o imediat.

”De asemenea, dl. prim-ministru a minţit, ăăă, a amintit şi de vizita noastră pe tronsonul II al drumului expres Piteşti Craiova. Suntem optimişti că în prima jumătate a acestui an tronsonul II va fi dat în folosinţă”, a spus ministrul Transporturilor, precizând că speră ca mobilizarea constructorului, care e acelaşi pe etronsoanele doi, trei şi patru, să se menţină.

”La tronsonul unu nu este un ritm care să ne mulţumească”, a menţionat Sorin Grindeanu.

Premierul Nicolae Ciucă afirmase că a înţeles relevanţa acestui proiect prin care se modernizează şi se măreşte capacitatea aeroportului din Craiova.

”Nu cred că trebuie să insist pe ceea ce înseamnă economia de trafic al pasagerilor, în regiune, legăturile şi conexiunile cu ţara şi cu celelalte ţări din Europa, este cât se poate de clar că era nevoie de această modernizare. Faptul că s-a reuşit ca proiectul să fie susţinut din fonduri europene, aproximativ 400 de milioane sunt bani europeni este de asemenea importantă”, a afirmat prim-ministrul.

Premierul a mai declarat că este momentul că instrumentalizăm partea de proiecte europene, astfel încât să mărim capacitatea de absorbţie la nivel naţional.

”Avem tot ceea ce înseamnă buget şi plan pentru aceste fonduri, din păcate absorbţia nu a fost cea care ne-am dorit să o avem. Dacă există o centralizare excesivă a componentei de proiecte şi şi execuţie, şi dacă nu cumva să procedăm la descentralizare şi să autorizăm ca la nivel regional, local, să poată să fie preluată din această presiune a activităţilor legate de partea de proiectare, concept şi execuţie.

Prin Ordonanţa legată de PNRR, am urmărit ca prin reglementare, să se descentralizeze o parte din aceste proiecte, cel puţin pe educaţie, social şi sănătate, să fie preluate şi de autorităţiel regionale şi să facilităm absorbţia de fonduri europene”, a mai spus premierul.

Citește și:
În cât timp ar putea dura modernizarea Gării de Nord din București. Se dorește transformarea locului într-o „zonă comercială atractivă a Capitalei”
În cât timp ar putea dura modernizarea Gării de Nord din București. Se dorește transformarea locului într-o „zonă comercială atractivă a Capitalei”
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu anunţă joi că pentru prima etapă destinată proiectării şi execuţiei lucrărilor de modernizare a Gării de Nord din Bucureşti au depus oferte 3...
”Radiografia” coaliției făcută de Cătălin Drulă. „PSD a înghițit PNL. Ciolacu îl poziţionează ca un subaltern pe Ciucă”
”Radiografia” coaliției făcută de Cătălin Drulă. „PSD a înghițit PNL. Ciolacu îl poziţionează ca un subaltern pe Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a declarat joi, 16 martie, într-o conferinţă de presă la Alba Iulia, că nu mai există două partide, PSD şi PNL, ci "un fost partid numit PNL" şi...
#Sorin Grindeanu, #gafa, #nicolae ciuca, #minciuna , #stiri Sorin Grindeanu