Grindeanu o contrazice pe Olguta Vasilescu: Fondul Suveran de Investitii nu s-a blocat la Guvern, ci la partid

Miercuri, 28 Iunie 2017, ora 23:43
6452 citiri
Grindeanu o contrazice pe Olguta Vasilescu: Fondul Suveran de Investitii nu s-a blocat la Guvern, ci la partid
Foto: Facebook Sorin Grindeanu

Premierul interimar Sorin Grindeanu a declarat, miercuri, la prezentarea bilantului de final de mandat, ca parcursul proiectului Fondului Suveran de Investitii nu a fost blocat la cabinetul sau asa cum afirma ministrul Muncii, Olguta Vasilescu, el aflandu-se inca de la inceputul lunii mai la partid de unde s-a "asteptat OK-ul din partea coalitiei". El a explicat ca marea dilema a fost in coordonarea carui minister sa fie infiintat acest fond.

"As vrea sa spun cateva lucruri despre celebrul Fond Suveran de Investitii. Am tot vazut ca se gasesc motive cum ca din cauza primului ministru, adica a mea, nu a ajuns sa fie aprobat acest fond suveran de investitii. Eu vreau sa anunt, si cu probe, la fel cum lucrurile sunt valabile si la ceilalti care vad ca duc acest leitmotiv, desi au zero realizari pe acea evaluare pe care dansii au acceptat-o, eu nu. Au zero si spun ca ar fi facut mult mai multe lucruri, doar ca s-au blocat acestea la mine. Vad ca e un fel de explicatie pe care incearca sa o dea", a afirmat premierul interimar la prezentarea bilantului de final de mandat.

"Eu vreau sa ii anunt ca orice lege, orice proiect trebuie sa urmeze circuitul normal al documentelor", a declarat Grindeanu, precizand ca daca lucrurile erau blocate la nivel pe prim-ministru, trebuia sa fi existat deja avizele necesare de la celelalte ministere.

"Cred ca trebuie sa caute o alta explicatie, ca asta nu sta in picioare", a afirmat Grindeanu.

El a spus ca acest proiect a fost facut de o comisie la Ministerul Economiei la care au participat si specialisti din alte ministere.

"Am participat la ultima sedinta, cand au finalizat acest proiect. L-am primit sub forma de draft la cabinet dupa care a mers la partid - asta se intampla la inceputul lunii mai - asteptand OK-ul din partea coalitiei. Marea dilema la Fondul Suveran de Investitii a fost in coordonarea cui va fi - la Ministerul Economiei, la Ministerul Dezvoltarii, la IMM-uri. Dupa ce am vazut configuratia de azi a guvernului, sigur, s-ar putea sa ma insel, eu cred ca va fi la IMM-uri", a spus Grindeanu.

In Guvernul Mihai Tudose, la Ministerul pentru IMM este propus Ilan Laufer, un absolvent de sport, personaj monden cu o avere impresionanta. Despre el s-a scris de mai multa vreme, ca este vizat pentru a administra Fondul Suveran de Investitii, mai ales in perspectiva relatiilor romano-israeliene.

Luni, ministrul Muncii Lia Olguta Vasilescu a afirmat ca Mihai Tudose si-a indeplinit toate obiectivele potrivit evaluarii facute de partid ministrilor din guvernul Grindeanu, "dar acestea au fost blocate la premier".

"In evaluarea care a fost facuta de partid, domnul Mihai Tudose si-a indeplinit toate obiectivele, dar acestea au fost blocate la premier. Este vorba de Fondul Suveran de Investitii, care este gata inca din data de 15 mai.

Atunci s-a depus la cabinetul prim-ministrului si lista cu pachetele de actiuni pentru FSDI si proiectul de lege. Din pacate nu am inteles nici noi de ce premierul a blocat acest punct din programul de guvernare", a declarat Vasilescu.

Citește și:
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Guvernul modifică "ordonanța trenuleț". Pensiile sub 3.000 de lei ale militarilor vor fi indexate suplimentar SURSE
Ordonanţa trenuleţ urmează a fi modificată, iar printre schimbări se află majorarea cu 7,4% a pensiilor sub 3.000 de lei ale militarilor, în afară de indexarea cu 5,1%, conform legii, au...
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. Mesajul subtil transmis în contextul Schengen
Ministrul Turismului îi îndeamnă pe români să nu mai meargă la schi în Austria. Mesajul subtil transmis în contextul Schengen
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, a declarat că aproximativ 370.000 de români merg anual la schi în Austria, însă a subliniat că există alte destinații europene cu condiții chiar mai...