Georgian Pop, la Tv Ziare.com: Oprescu va candida la prezidentiale

Miercuri, 09 Septembrie 2009, ora 14:11
2062 citiri
Georgian Pop, la Tv Ziare.com: Oprescu va candida la prezidentiale

Deputatul PSD Georgian Pop este sigur ca Sorin Oprescu va intra in cursa pentru alegerile prezidentiale ca o ambitie personala, dar ca sa abata si atentia de la probleme Capitalei, cum ar fi autostrada suspendata.

"La cum il cunosc pe domnul Oprescu sunt sigur ca va candida. Cred este o ambitie a domniei sale si o posibilitate de a pleca de la probleme din Bucuresti, cum ar fi autostrada si sa migreze spre partea dezbaterilor pentru Romania. Cel mai avantajat este domnul Traian Basescu si nu vreau sa va mire acest lucru.

Aceasta afirmatie se bazeaza pe studii sociologice si sondaje. Chiar daca o parte din votantii lui Oprescu vin de la Basescu si o parte mai mare de la Mircea Geoana si apoi de la Crin Antonescu. Mai sunt si votanti care vin din zone independente pentru ca Sorin Oprescu este perceput de o anumita parte ca independent", a declarat deputatul social democrat la Tv Ziare.com

Urmariti AICI inregistrarea emisiunii cu Georgian Pop.

Georgian Pop a mai declarat ca face parte din echipa de campanie a candidatului Mircea Geoana si este sigur ca acesta va castiga, avand in vedere ca Traian Basescu nu mai beneficiaza de aceleasi atuuri pe care le avea in anul 2004.

"Traian Basescu a avut niste atuuri in momentul candidaturii din 2004 cand a venit cu foarte multe promisiuni si cu un nivel de asteptare ridicat referitor la lupta anticoruptie. Insa s-a dovedit recent ca am avut doua cazuri de acest gen si la doamna Ridzi si la doamna Udrea in care presedintele a evitat sa se exprime. Mai mult, in cazul doamnei Udrea, care incalca Constitutia, nu a iesit o data sa spuna: Doamna ministru respectati constitutia. In ultimul timp, Constitutia a devenit subiect de atitudine facultativa la unele persoane", a declarat social democratul.

Deputatul PSD a subliniat si faptul ca prin aceasta atitudine care este tolerata de presedintele Traian Basescu i-a incurajat pe cei din secuime sa incerce "apa cu degetul" si sa isi ceara autonomia.

"Mai nou vedem un fapt ingrijorator, tentativele secuimii de a crea un stat in interiorul Romaniei. Ei incearca acum apa cu degetul pentru ca sesizeaza un context electoral si daca vad ca un ministru nu respecta Constitutia isi spun: Hai sa incercam si noi sa ne facem autonomie teritoriala.

Si in ceea ce priveste politica externa s-a vazut ca Traian Basescu nu a excelat si am pierdut unele oportunitati economice importante. De aceea atuurile lui Traian Basescu nu mi se par in acest moment ca mai au valoare dupa cinci ani in care s-a vazut ce a facut daca luam in considerare si atacurile pe care le-a facut", a mai declarat acesta.

PSD a convins FMI sa nu se renunte la temele sociale

Georgian Pop a mai declarat ca, in timpul guvernarii, PSD a obtinut ceva in mod explicit, si anume sa impuna foarte multe teme sociale cum ar fi cresterea pensiilor, medicamente compensate pentru pensionari si altele.

"Important este ca am reusit un lucru pentru tineri in legea salarizarii unice, un principiu de functionare care ii avantajeaza pe tineri. Cat timp economia va merge bine vor creste salariile mici si dupa ce salariile din baza de jos vor creste si salariile din varful piramidei vor mai creste. Asta ii avantajeaza pe tineri pentru ca salariile lor la inceput de cariera sunt mici. De asemenea in raporturile cu FMI in urma discutiilor cu conducerea PSD am stabilit ca toate aceste chestiuni de ordin social nu trebuie excluse de pe agenda guvernarii", a mai declarat acesta.

Nu avem bani sa cumparam voturi

Deputatul Georgian Pop a mai declarat miercuri ca toate zvonurile legate de sumele uriase platite pentru consultantii americani sau pentru materialele promotionale sunt nite dezninformari care vin de la adversarii lor politici.

"Consultantii americani nu au venit sa faca campanie ci pentru a ne ajuta sa facem anumite sondaje de opinie. Pentru a te baza pe premizele corecte trebuie sa le identifici prin sondaje profesioniste. E imposibil sa iti imaginezi ca cineva da o comanda de 20 de milioane de euro pentru materiale promotionale. Asta inseamna cateva vapoare si nimeni nu poate sa faca asta fara sa se afle. Traim intr-o societate in care mass media este foarte puternica si daca comandam materiale promotionale din China se afla imediat", a mai adaugat social democratul.

Georgian Pop a mai spus ca strategia generala a PSD este de a castiga alegerile

"Strategia se bazeaza pe faptul ca Mircea Geoana trebuie sa intre in turul doi. Intr-adevar, in anul 2004 Basescu a castigat cu aproximativ 200.000 de voturi in fata lui Adrian Nastase, dar a avut parte si de votantii lui Corneliu Vadim Tudor. Momentan nu cred ca il va mai credita pe Traian Basescu, insa cred ca orice om responsabil din Romania nu ilva mai credita pentru inca cinci ani pentru ca asta ar insemna practic o catastrofa.

Mircea Geoana va intra in turul doi pentru ca e plasat pe pozitia a doua. Iar Sorin Oprescu nu are sanse sa ajunga in turul doi pentru ca este imposibil ca intr-un timp atat de scurt sa aiba cresteri bruste", a mai declarat acesta.

Ce spune Mircea Geoană despre o candidatură independentă la preşedinţia României. „Ceea ce vreau să fac cu viaţa mea după cinci ani la NATO”
Ce spune Mircea Geoană despre o candidatură independentă la preşedinţia României. „Ceea ce vreau să fac cu viaţa mea după cinci ani la NATO”
Secretarul general adjunct al NATO Mircea Geoană a anunţat că după luna iulie, după summitul de la Washington va putea comunica ceea ce vrea să facă cu viaţa sa. El a precizat că pentru...
Mircea Geoană, avertisment despre raporturile cu Rusia: „Trebuie să ne pregătim pentru câțiva ani de relație tensionată”
Mircea Geoană, avertisment despre raporturile cu Rusia: „Trebuie să ne pregătim pentru câțiva ani de relație tensionată”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat sâmbătă, la Constanţa, că trebuie să ne pregătim pentru încă cel puţin câţiva ani de o relaţie tensionată cu Federaţia...
#Georgian Pop, #Sorin Oprescu candidat prezidentiale, #Mircea Geoana , #alegeri prezidentiale