Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Sorin Oprescu, un as in maneca lui Victor Ponta

Marti, 23 Aprilie 2013, ora 07:02
3607 citiri
Invitatii Ziare.com Emilian Isaila: Sorin Oprescu, un as in maneca lui Victor Ponta

Actualul primar al Capitalei sta mai bine in topul increderii decat Crin Antonescu. A castigat la pas un nou mandat pe un pachet de promisiuni SF - autostrazi suspendate, canalul Bucuresti-Dunare, metroul din Drumul Taberei si alte proiecte pentru care n-are bani.

A trecut un an si nu s-a intamplat nimic. Ba mai mult, santierul de la metrou, un proiect guvernamental, a fost o vreme oprit din lipsa de fonduri. In urma protestelor opiniei publice, premierul Ponta a facut rost de finantare ca sa apere imaginea primarului de furia alegatorilor.

Pe fondul dezintegrarii PDL in urma pierderii alegerilor din decembrie 2011, nimeni nu are resurse sa-i faca opozitie lui Oprescu, sa-i arate ca, de fapt, orasul se afla intr-o situatie mult mai proasta decat in vremea lui Videanu, un primar slab de altfel.

Asa ca, bucurandu-se de voturile bucurestenilor, Sorin Oprescu s-a gandit sa foloseasca aceasta oportunitate politica pentru a ajunge la Cotroceni.

Singura lui problema e faptul ca pentru a ataca aceasta reduta are nevoie de o armata. Singura disponibila e armata condusa de generalul Ponta.

La congresul PSD, Sorin Oprescu a venit si si-a aratat disponibilitatea de a se intoarce in partid. Dar nu a primit un raspuns. Inainte de congres, a existat o declaratie a lui Ion Iliescu care facea referire la faptul ca e prea tarziu pentru actualul primar, dar cine stie cata putere mai are batranul comunist in PSD. Totusi, Ion Iliescu e un sustinator al lui Oprescu.

Faptul ca nu a primit o invitatie concreta din partea PSD nu inseamna altceva decat ca actualul primar e tinut in sah de Victor Ponta. Liderul partidului nu stie cum vor evolua lucrurile, nu vrea sa declanseze o ruptura cu PNL, dar totodata ii arata pisica lui Crin Antonescu, pisica fiind, bineinteles, Sorin Oprescu.

Prin greselile facute de seful PNL, prin radicalitatea discursului, prin impingerea partidului intr-o zona de discurs si actiunea antieuropeana, prin asociere cu Dan Voiculescu, simbolul coruptiei si al colaborationismului, nu a facut decat sa ofere PSD posibilitatea de a deveni un partid frecventabil.

Sorin Oprescu va fi candidatul PSD pentru functia de presedinte al Romaniei in cazul in care Victor Ponta se hotareste sa nu candideze el insusi.

Sansele actualului primar de a ajunge la Cotroceni se pastreaza atata vreme cat pe scena politica nu se formeaza un curent puternic antiguvernamental.

Victor Ponta are o strategie in doua trepte pentru a-si asigura supravietuirea la guvernare. Pe masura ce nemultumirile cresc, va sacrifica USL si va incerca sa puna in carca lui Crin Antonescu toate esecurile, apoi va forma un nou guvern cu sprijinul UDMR si PP-DD, sperand sa se bucure in continuare de increderea alegatorilor.

Sorin Oprescu va intra in cursa doar daca Victor Ponta considera ca are sanse sa supravietuiasca in pozitia de prim-ministru cel putin pana in 2016. Ecuatia alegerilor prezidentiale e una complicata.

In acest moment, nu se stie nimic despre cum va arata noua Constitutie si daca acest proiect va deveni realitate. Traian Basescu nu si-a spus ultimul cuvant si sa nu uitam ca, in politica, aliatii de azi sunt dusmanii de moarte de maine.

Autorii care semnează materialele din secțiunea Invitații – Ziare.Com își asumă în totalitate responsabilitatea pentru conținut.



Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Vot interzis la locale pentru unii alegători cu domiciliul în străinătate. Decizia aparține Biroului Electoral Central
Alegătorii cu domiciliul în străinătate, care şi-au stabilit reşedinţa în ţară, începând cu data de 11 aprilie 2024, nu vor putea vota la alegerile pentru autorităţile administraţiei...
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
AUR se plânge că George Simion nu are acces la comisia de control a SRI. "PNL-PSD continuă acapararea statului român"
Deputata AUR Gianina Şerban acuză că, de patru luni, Birourile permanente reunite al Camerei şi Senatului refuză, fără nicio justificare, să numească un membru al partidului în comisia...
#Ponta Oprescu prezidentiale 2014, #Oprescu candidat PSD Cotroceni , #alegeri prezidentiale