Avocat: Lui Oprescu i-au fost luate pastilele si insulina; Politia: Medicatia se tine la cabinet

Joi, 15 Octombrie 2015, ora 23:05
8095 citiri
Avocat: Lui Oprescu i-au fost luate pastilele si insulina; Politia: Medicatia se tine la cabinet

Avocatul Viorel Mocanu, care il reprezinta pe Sorin Oprescu, a declarat ca celula clientului sau de la Arestul Central a fost perchezitionata, joi seara, si i-au fost ridicate pastilele si insulina, Politia precizand ca medicamentele trebuie pastrate la cabinetul medical.

Avocatul precizeaza ca Oprescu trebuie sa isi administreze sase doze de insulina pe zi si ca acestea se aflau intr-un frigider, in afara celulei sale.

Perchezitia a avut loc joi seara, in jurul orelor 19.00 - 20.00, mai spune aparatorul, fiind ridicate si medicamentele pe care Oprescu le avea in celula.

Sorin Oprescu, plimbat de la un spital la altul

Sorin Oprescu, transferat din arest la Spitalul Fundeni (Video)

Mocanu a mai precizat ca a trimis, joi dupa-amiaza, o sesizare conducerii Ministerului Afacerilor Interne, in care acuza conducerea Arestului Central si pe sefa cabinetului medical al unitatii ca nu respecta masurile stabilite de medici pentru clientul sau.

Politia Capitalei a precizat ca intreaga medicatie a celor din arest trebuie pastrata la cabinetul medical, fiind un factor de risc daca se afla la arestati.

In acelasi timp, Politia Capitalei arata ca administrarea tratamentului injectabil cu insulina se face exclusiv la cabinetul medical ce deserveste arestul, sub supravegherea unui medic sau a unei asistente medicale.

Avocatii lui Sorin Oprescu au mai reclamat, si la Ministerul Sanatatii comportamentul personalului medico-sanitar de la Arestul Capitalei, aratand, intr-o sesizare inregistrata in 9 octombrie, ca nu se respecta drepturile edilului, arestat din 6 septembrie, si nu i se acorda tratament si hrana adecvate bolilor de care sufera.

Aparatorii lui Sorin Oprescu au cerut Ministerului Sanatatii sa verifice "neregulile din cadrul cabinetului medical aflat in serviciul de arest preventiv", aratand ca doctorita de la Arestul Central al Politiei Capitalei ar refuza sa il lase pe acesta sa faca noi analize si investigatii medicale, asa cum au recomandat medicii care l-au consultat pana acum.

Viorel Mocanu a precizat ca sesizarea facuta la Ministerul Sanatatii a fost transmisa la Colegiul Medicilor, care urmeaza sa o solutioneze.

Sorin Oprescu ramane dupa gratii - arestul preventiv, prelungit (Video)

O alta sesizare a fost depusa la Centrul Medical de Diagnostic si Tratament Ambulatoriu "Dr. Nicolae Kretzulescu" - Policlinica MAI din Bucuresti.

Sorin Oprescu a fost dus, miercuri, inapoi in Arestul Politiei Capitalei, dupa ce i-au fost facute investigatii medicale la Centrul Oncologic Fundeni, cerute de avocatii edilului, care aratau ca i-ar fi fost depistat un nodul la un plaman, existand suspiciuni ca ar avea cancer.

Primarul suspendat al Capitalei fusese transferat in 8 octombrie, sub paza, din Arestul Capitalei, mai intai la Institutul Oncologic Bucuresti, apoi la Institutul National de Diabet, Nutritie si Boli Metabolice "N. Paulescu", unde a stat cinci zile, din 9 pana in 14 octombrie. Oprescu a fost dus la Institutul "N.Paulescu" intrucat starea sa nu a permit, in 9 octombrie, realizarea investigatiei PET/CT (computer tomograf) la care trebuia sa fie supus, din cauza valorilor crescute ale glicemiei, fiind astfel reprogramat in 14 octombrie.

Aparatorii lui Sorin Oprescu aratau, in cererea de transfer intr-un spital, ca, in urma investigatiilor medicale la care primarul suspendat al Capitalei a fost supus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, s-ar fi stabilit ca ar suferi de 12 afectiuni, unele grave, fiindu-i depistat si un nodul la un plaman, care ridica suspiciuni privind un posibil cancer. Potrivit raportului medicilor, lui Sorin Oprescu i-ar fi fost depistat "un nodul pulmonar segment 10 posterior, lob inferior drept", fiind recomandata efectuarea unor investigatii suplimentare.

Sorin Oprescu, incarcerat din 6 septembrie in Arestul Central al Politiei Capitalei, a fost transferat si in 26 septembrie, la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, unde a stat internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, sub paza, pana in 29 septembrie. Medicii de la SUUB i-au facut mai multe investigatii, printre care si o coronarografie.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.

Citeste si:
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Klaus Iohannis, la volanul noului model Dacia Duster. „Firmele s-au pregătit pentru continuarea activităţilor economice” VIDEO
Preşedintele Klaus Iohannis a testat sâmbătă, 18 septembrie, noul model Dacia Duster, varianta facelift produsă la Mioveni. Șeful statului a mărturisit că experienţa şofatului a fost...
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL s-ar putea ține în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Sursa: Ziare.com