Avocat: Medicii lui Sorin Oprescu nu vor sa vina la Arestul Capitalei sa-l consulte

Joi, 24 Septembrie 2015, ora 17:23
4125 citiri
Avocat: Medicii lui Sorin Oprescu nu vor sa vina la Arestul Capitalei sa-l consulte
Foto: Arhiva Ziare.com

Avocatul Viorel Mocanu a declarat ca medicii curanti ai lui Sorin Oprescu au spus ca nu ar dori sa vina la Arest pentru investigatii privind probleme cardiace, acesta aratand ca probabil cardiologii ar dori ca edilul sa fie dus la un spital sau la un cabinet medical unde exista aparatura necesara.

Viorel Mocanu a spus ca joi dimineata a primit informatia potrivit careia medicii curanti ai lui Sorin Oprescu, mentionati in cererea apararii de a-l supune unor investigatii pentru probleme cardiace, au aratat ca ei nu se vor prezenta la Arestul Central al Politiei Capitalei pentru controlul medical.

Avocatul lui Oprescu: Este in stare foarte grava. Nu isi mai simte degetele

Potrivit avocatului, medicii au spus ca ei nu pot sa vina "in vizita de curtoazie" la Arestul Central. Mocanu a precizat ca, in opinia sa, probabil ca medicii ar dori ca Sorin Oprescu sa fie dus la un spital sau la un cabinet al acestora, unde exista aparatura necesara pentru investigatii medicale de specialiate.

Avocatul a mai aratat ca Sorin Oprescu a avut "bufeuri" si ca s-a simtit rau inainte de inceperea procesului, context in care a fost dus de gardieni la aer, afara.

Mocanu a mai aratat ca sedinta de judecata a inceput la ora 10.00, dar Oprescu a fost adus la Tribunalul Bucuresti de la ora 08.00. El a adaugat ca, pe parcursul sedintei de judecat, starea de sanatate a lui Sorin Oprescu a fost stabila.

Sorin Oprescu nu va mai fi dus la Spitalul Militar

Avocatul a precizat ca Sorin Oprescu nu a dat o declaratie in fata instantei, ci a spus cateva cuvinte in finalul sedintei de judecata.

Viorel Mocanu a mai spus ca spitalul unde lucreaza cei doi medici curanti ai lui Oprescu ar fi raspuns joi dimineata unei adrese transmise de seful Arestului Central al Politiei Capitalei, prin care solicita prezenta acestora la unitatea de arest, iar atunci cand el i-a sunat pe cardiologi sa-i intrebe cand vor sa ii duca la Oprescu, acestia i-ar fi spus ca si apararea isi bate joc de ei.

Anterior, un alt avocat al lui Sorin Oprescu, Alexandru Chiciu, a declarat ca inclusiv joi dimineata au fost contactati cei doi medici curanti ai lui Sorin Opresc, iar acestia se vor prezenta la Arestul Central al Politiei Capitalei dupa ce termina serviciul de garda.

Tribunalul Bucuresti a judecat, joi, cererea formulata de avocatii lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie, cu controlul judiciar sau cu arest la domiciliu, in dosarul in care procurorii DNA il acuza de luare de mita.

Avocatul Alexandru Chiciu a declarat ca pentru genul de fapte de care este acuzat Oprescu, masura arestului preventiv este una severa, care ar trebui aplicata doar in cauzele care vizeaza fapte de violenta.

Citește și:
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Theodor Paleologu: Mi se pare îngrozitor să am de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu
Politologul Theodor Paleologu a declarat că în anul 2019 s-a simţit umilit, ca român, să aibă de ales între Iohannis, Dăncilă, Barna şi Diaconu pentru un mandat de preşedinte al...
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Nicolae Ciucă, vizită în Japonia pentru a participa la funeraliile fostului premier nipon Shinzo Abe
Prim-ministrul Nicolae Ciucă va efectua, în perioada 26-28 septembrie, o vizită la Tokyo pentru a participa la funeraliile de stat organizate în onoarea fostului premier japonez Shinzo Abe....