Concluziile medicului de la Spitalul Universitar dupa ce l-a consultat pe Oprescu

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 20:37
15474 citiri
Concluziile medicului de la Spitalul Universitar dupa ce l-a consultat pe Oprescu
Foto: Arhiva Ziare.com

Profesorul doctor Leonida Gherasim, de la Spitalul Universitar de Urgenta, l-a consultat, vineri seara, pe Sorin Oprescu in Arestul Central al Politiei Capitalei.

"Intai am studiat ce dosare acte medicale sunt prezente in dosarul medical, intr-o discutie cu medicul care il supravegheaza, cu Oprescu, intr-un examen complet cardiovascular si general si am facut recomandari", a spus medicul la iesirea de la Arestul Politiei Capitalei.

Acesta a precizat ca nu a avut echipamentul medical necesar unui consult amanuntit.

"Nu s-a putut efectua examinarea in lipsa aparatelor necesare. E mai schimbat, e mai slab, mai putin tonic", a punctat profesorul doctor Leonida Gherasim, adaugand ca primarul suspendat al Capitalei are probleme cu glicemia.

Intrebat daca Sorin Oprescu risca sa faca infarct, medicul a spus ca "e greu de spus. Un bolnav cu angina poate sa moara subit sau sa traiasca 20 de ani".

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in spital

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv pentru 30 de zile la data de 7 septembrie, dupa ce a fost retinut de procurorii DNA pentru luare de mita.

Acesta a acuzat dureri luni si a fost dus la la Spitalul Sf. Ioan. A doua zi, marti dimineata, a fost transportat cu masina politiei din nou la spital, pentru investigatii suplimentare.

Apoi a cerut sa fie internat la Spitalul Universitar, pentru a fi consultat de medicul sau curant, dar nu a primit aprobarea, ci i s-a permis ca unul dintre medicii ceruti de avocatii sai in documentul oficial sa vina la cabinetul de la Politia Capitalei.

Miercuri seara, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu in cazul lui Sorin Oprescu si a cerut o ancheta la arestul Politiei Capitalei.

Sorin Oprescu ramane dupa gratii

Vineri, Tribunalul Bucuresti a respins cererea primarului suspendat al Capitalei de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda - arest la domiciliu sau control judiciar.

Tot vineri, Avocatul Poporului a facut public raportul preliminar al anchetei, concluzia fiind ca Sorin Oprescu "trebuie internat" la spital si tinut sub supraveghere, la sectia Cardiologie.

"Riscurile sunt foarte mari si nu stiu cine si-ar putea asuma un asemenea risc. Am vazut ca in seara aceasta si medicii dansului merg in vizita. Recomandarea noastra este mai concreta si palpabila. Legea prevede ca institutiile vizate sunt obligate sa tina seama de urgenta de aceste recomandari.

Speram ca se va intelege exact despre ce este vorba si ca este o situatie care impune o actiune de urgenta", a spus Victor Ciorbea, adaugand ca primarul suspendat "trebuia dus la Cardiologie si trebuie internat".

Citește și:
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Cât de mult se teme Lucian Bode de moțiunea împotriva sa: ”E un fel de șaorma cu de toate”
Ministrul de Interne, Lucian Bode, și-a exprimat convingerea joi, 6 octombrie, că moțiunea simplă iniţiată de USR şi semnată și de parlamentarii Forţa Dreptei împotriva sa nu va trece....
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Rusiei la Bucureşti, convocat la MAE. Mesajul României pentru Putin după anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene
Ambasadorul Federaţiei Ruse la Bucureşti, Valery Kuzmin, a fost convocat la sediul Ministerului Afacerilor Externe, după anexarea celor patru regiuni ucrainene, demers considerat ilegal de...