...dar daca Oprescu iese in final curat ca lacrima?

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 22:16
8618 citiri
...dar daca Oprescu iese in final curat ca lacrima?

Intrebarea pare ridicola. Cand vezi amploarea actiunii cu mascatii, cand afli ca s-au emis mandate de aducere, ca procurorul a hotarat retinerea pentru 24 ore, ca judecatorul a dispus arestarea pe 30 de zile, iar la parchet se perinda sumedenie de martori si de copartasi, iti vine sa crezi ca soarta primarului general este pecetluita.

Toata lumea stie ca nu iese fum fara foc, dar mai ales niciun procuror sau judecator n-ar fi riscat sa se avante cu capul inainte, ca berbecele, intr-un zid de beton. Probabil au dovezi temenice, daca au trecut la atac.

Si totusi Oprescu, singurul care stie exact cat de vinovat si cat de imaculat este el, pledeaza nevinovat. N-a facut declaratii presei, dar avocatii au dat de inteles ca pot respinge toate acuzatiile, chiar in baza constatarilor care au dus la arestare.

Dupa parerea apararii, se face mult zgomot pentru mai nimic, un fel de furtuna intr-un pahar cu apa, un uragan intr-un paharel cu tuica, provocat de analistii, comentatorii si prezentatorii televiziunilor dornice de rating.

Insasi doamna Kovesi recunoaste ca flagrantul delict nu este chiar atat de flagrant, cum l-a prezentat intreaga mass media. Chiar nu e de loc. Nici episodul cheie cu plicul continand cei 25.000 euro nu-ti este clar, dupa ce auzi detaliile. Ca sa nu mai vorbesc de alta ipoteza, cea cu milionul de euro imposibil de gasit, chiar si dupa ce s-a scos parchetul din vila, cu ranga.

Ca urmare, partida nu e definitiv pierduta, iar domnul Oprescu are motive sa fie chiar optimist in celula sa, de unde, in loc sa mediteze asupra soartei ce-l asteapta, el se gandeste numai la bucuresteni si le transmite nonsalant mesajul sau: "aveti incredere in mine!".

Iar daca mintea il duce intai la bucuresteni, inainte sa se gandeasca la propria piele amenintata sa iasa tabacita, dupa parerea mea inseamna ca e tare. Inseamna ca, in ciuda aparentelor, are un as in maneca. Sau poate chiar mai multi. De aceea, isi permite sa fie cam glumet cu noi: "aveti putintica rabdare, domnilor".

N-as exclude o rasturnare de situatie in ultimul moment, desi probabilitatea mi se pare minuscula. Oricat de mica ar fi insa, parca tot merita sa luam in calcul si ipoteza cand Oprescu ar iesi basma curata. Analistii, comentatorii si prezentatorii televiziunilor ar ramane ca la dentist. Ar fi un nou caz Mariana Rarinca, mai rasunator si cu efect insutit fata de primul.

Va mai amintiti de ea? Este acea doamna care a fost achitata in prima instanta si condamnata in instanta a doua. I s-a dat drumul fara sa-i spuna cineva macar pardon, dupa ce statuse degeaba sase luni la zdup.

N-a apucat sa rasufle si ea usurata, cand parchetul a intervenit din nou, cu o cerere de contestatie in anulare. Daca cererea va avea succes, doamna Rarinca va fi din nou condusa la mititica. Justitie e asta? - se revolta unii, care sustin ca ar fi patit-o si ei. Halal justitie! - le dau apa la moara analistii politici, tot de dragul ratingului.

Multi cred ca se simt si ei cu musca pe caciula pe ici, pe colo, prin partile mai esentiale, iar Dan Sova e unul dintre primii. In opinia mea, cazul Rarinca i-a prins bine cand isi implora colegii sa nu-i ridice imunitatea, fara care avea toate sansele sa ajunga un fel de Rarinca-doi. Nu i-au ridicat-o si, ca urmare, Sova este vaccinat impotriva justitiei.

Premierul Ponta, simtindu-se de asemenea cu musca pe palarie, imi pare ca a amplificat valurile, facand din dosarul Rarinca o arma pentru tinut justitia la distanta. Corect: nu-i trebuie sa ajunga un fel de Rarinca-trei.

Calin Popescu-Tariceanu a incercat chiar sa institutionalizeze necazul doamnei Rarinca. Pentru inceput, a trimis o scrisoare presedintelui Romaniei, propunand revocarea unor inalti magistrati. Raspunsul, venit de la CSM, l-a cam pus insa cu botul pe labe, amintind ca se poate opari cine se amesteca acolo unde nu-i fierbe oala.

Una peste alta, doamna Rarinca a facut si mai face inca valuri mari in lumea politica. Dar daca aceasta doamna face asemenea valuri, va dati seama ce tsunami s-ar ridica, in cazul in care domnul Oprescu ar iesi nevinovat, mai ales daca momentul s-ar petrece dupa ce a apucat un timp sa joace table cu colegul Munaf, cu Miron Mitrea sau cu insusi profesorul Dan Voiculescu?

N-ar fi o victorie numai a primarului general si a aparatorilor sai. Cred ca ar fi o victorie a lui Ponta, a lui Sova, Dragnea, Radu Mazare si lista e mai lunga. Ar fi victoria tuturor suspectilor, urmaritilor, cercetatilor, inculpatilor si poate chiar si a domnului Tariceanu, cel care are incredere oarba in justitie, dar din cand in cand nu este de acord cu ea.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#Sorin Oprescu arestat, #Sorin Oprescu eliberat, #cazul Rarinca Sorin Oprescu , #arestat