Ziare.com

De ce a fost arestat Sorin Oprescu: Procurorii au interceptari si inregistrari video si audio cu edilul (Video)

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 11:16

   

De ce a fost arestat Sorin Oprescu: Procurorii au interceptari si inregistrari video si audio cu edilul (Video)
Procurorii DNA au ca probe in dosarul de coruptie al primarului Sorin Oprescu interceptari ale convorbirilor telefonice, inregistrari video si audio, fotografii, precum si localizare prin mijloace tehnice.

Tribunalul Bucuresti a dat publicitatii joi motivele pentru care a decis pe 7 septembrie arestarea preventiva a lui Sorin Oprescu pentru luare de mita.

In motivare sunt enumerate si mijloacele de proba administrate de procurori in dosarul lui Sorin Oprescu.

De ce a fost arestat Sorin Oprescu: In libertate, ar fi putut influenta ancheta - motivarea instantei

"Situatia de fapt rezulta din coroborarea mijloacelor de proba administrate in cauza, respectiv a declaratiilor martorilor denuntatori si cea a suspectului... cu rezultatul masurilor de supraveghere tehnica autorizate si puse in aplicare in cauza, administrate ca mijloace de proba (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video si prin fotografiere, precum si localizarea prin mijloace tehnice), in conformitate cu prevederile art. 138 si urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispozitie de denuntatori cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale intocmite in cauza, in special cele de efectuare a perchezitiilor si cele de inseriere a bancnotelor, dar si cu declaratia martorei...", se arata in motivare.

Cand se va judeca contestatia lui Sorin Oprescu la decizia de arestare

Astfel, la dosar exista o inregistrare a dialogului purtat de Sorin Oprescu cu persoana care i-a adus banii in locuinta sa din localitatea Ciolpani, judetul Ilfov.

"Ca inculpatul cunostea provenienta ilicita a sumei de bani primita, rezulta in mod clar din continutul dialogului purtat cu..., in locuinta sa, cand imediat dupa remiterea banilor spunandu-i-se... Intrebat cu privire la acest aspect, inculpatul O.S.M. (Oprescu Sorin - n.red.) a declarat in fata judecatorului ca nu a auzit particula..., intrucat la acel moment il conducea spre iesire pe...

Explicatia data de inculpat nu poate fi credibila avand in vedere ca informatia primita de la denuntator... nu este deloc ampla, iar fraza este extrem de scurta, pentru a putea fi asimilata in intregime, cu foarte multa usurinta. In plus, din procesul-verbal incheiat cu acea ocazie, rezulta ca P.B.C. (Popa Bogdan - n.red.) a rostit aceasta fraza in timp ce ii inmana inculpatului O.S.M... in care se afla suma de bani, iar raspunsul inculpatului...a sosit cu promptitudine", se mai arata in motivare.

Sorin Oprescu, coleg de celula cu Mohammad Munaf

Urmareste Ziare.com pe Facebook  si pe Instagram  Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Ziare.com.
Sursa: AGERPRES

Articol citit de 12027 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

de spagar ce e

de asta a fost arestat
PS:

 

Toarasi,domne,cand ieram io mai tanar iera o vorba, ca cu militia sa

nu te pui, ca nute scapa nici tacto, nicimata.
Asa si cu dom doctor primar, io creca nu prea are cin sal mai scape, daca la prins cu bani deia vopsiti, poate numai sa aprobe astia legea aia cu bacsisu la doctori.

SA TRAITI !

P.S. "Situatia de fapt rezulta din coroborarea mijloacelor de proba administrate in cauza, respectiv a declaratiilor martorilor denuntatori si cea a suspectului... cu rezultatul masurilor de supraveghere tehnica autorizate si puse in aplicare in cauza, administrate ca mijloace de proba (convorbiri telefonice, supraveghere audio, video si prin fotografiere, precum si localizarea prin mijloace tehnice), in conformitate cu prevederile art. 138 si urm. din C.pr.pen., cu documentele puse la dispozitie de denuntatori cu privire la contractele derulate, cu procesele-verbale intocmite in cauza, in special cele de efectuare a perchezitiilor si cele de inseriere a bancnotelor, dar si cu declaratia martorei...", se arata in motivare.

 

De vre-o doua zile s-a pus o "patura groasa pe tambal". E suspect!

Asa influenta are cine? Ponta? psd-ul? Sau "colaboratorii" lui Oprescu, inclusiv functionarii Primariei Generale? Nu.
Cineva a pus "patura pe tambal" si ala s-ar putea sa fie SRI-ul. Cine mai are aservita in asa hal presa? Numai "serviciile".
Tot inainte, catre un viitor luminos!

 

10% la un miliard euro e mult. S-a dat spaga 30% lui Oprescu la alte

contracte, alea cu valori mari, de sute de milioane, ca Arena Nationala, care de la contractul initial de 175 milioane euro,
a costat 360 milioane euro, in final. Podul Basarab de la 107 milioane a costat 175 milioane euro.
10% -30% inseamna ca a Oprescu a furat din Bugetul Municipiului Bucuresti intre 100.000.000 euro pana la 300.000.000 euro,
adica de la 100 la 300 milioane euro furt curat, bani neimpozitati. Ce inseamna asta? Inseamna ca a facut si evaziune fiscala
de 16% adica a si evazionat fiscul inte 16 milioane de euro, pana la 48 milioane euro. Banii astia trebuiesc confiscati, TOTI.

 

De unde stii de 30%?

Vezi ca daca stii si nu spui la DNA, poti fi acuzat de tainuire.


Platforma pentru solutionarea online a litigiilor