Felicitari, Sorin Oprescu! (Opinii)

Autor: Dragos Dragoteanu , antreprenor
Marti, 29 Septembrie 2015, ora 08:46
4989 citiri
Felicitari, Sorin Oprescu! (Opinii)

Gena poporului roman este extrem de toleranta la hotie, la prostie, la ineficienta si nepasare. O fi bine, o fi rau?...

Cu un ADN atat de "frumos", ca in balada Miorita si a mesterului Manole, eu cred ca defilam in opozitie cu lumea civilizata si moderna.

"Ce-a facut, domne, a omorat pe cineva? Toti fura! A cazut si el in pacat, e om!" sau: "A furat, maica, dar a facut ceva si pentru noi"... Va este cunoscut acest gen de fraze? Daca ati spune ca sunt specifice zonei rurale, ma tem ca sunteti intr-o grava eroare.

Nu! In opinia mea, expresiile respective sunt chintesenta unei mentalitati neaose, 100% romanesti, incluzand zona urbana, mai concret, o capitala cu pretentii europene, numita Bucuresti.

La nivel guvernamental, daca plagiatul nu inseamna furt intelectual ce mare lucru?!.. E hotie pe fata, dar suntem un popor tolerant si ne respectam "valorile". Vorba aceea: "cu totii am copiat la scoala".

Ce conteaza daca unii dintre cei mai importanti oameni care conduc astazi Romania sunt acuzati de plagiat? Gena e gena si traditia e traditie. Uite asa, incet-incet, am ajuns ceea ce suntem. Si mai mult decat atat.

Majoritatea bucurestenilor il regreta sincer pe Sorin Oprescu, potrivit unui sondaj recent.

Ceea ce a reusit primarul general suspendat este demn de istorie. Pe langa cele mai penibile evenimente omologate in Bucuresti si inscrise in Cartea Recordurilor, de genul "cel mai lung carnat afumat din lume", Sorin Oprescu a reusit mult mai mult. A reusit sa prosteasca iremediabil "pulimea", cum ii place sa-i denumeasca pe bucuresteni.

Ce este Bucurestiul astazi? Un oras civilizat, cu infrastructura moderna, inclusiv autostrazi suspendate. O capitala prospera, in care nu mai exista strazi neasfaltate sau cu gropi, ori cartiere fara canalizare.

Avem piste de biciclete la tot pasul. Avem spitale dotate, prin grija Primariei Capitalei. Avem locuri de parcare noi peste tot. Avem o sosea de centura pe patru benzi, care a fluidizat traficul, sofatul devenind o placere in oras.

Avem primarii eficiente, transparente, pro-business, anti-birocratie si cu functionari corecti. Avem primari demni, adevarati vizionari, oameni capabili si incoruptibili. Suna bine, nu? Realitatea o cunoastem cu totii...

Sorin Oprescu merita felicitat! A fost si, culmea, este perceput in continuare drept un manager bun de oras. Altfel nu poti sa-ti explici in baza niciunui argument logic cum un primar anchetat pentru coruptie, aflat in stare de arest, fara realizari notabile in 7 ani de mandat, ca sa nu mai vorbim de promisiunule neonorate, poate avea in continuare girul a... 53% dintre bucuresteni. Desi pare incredibil, este adevarat!... Vorbim de un primar aflat in stare de arest, puscariabil, dorit in continuare de alegatori, ce-i drept, cu conditia sa i se dovedeasca nevinovatia.

Iata cum suntem in majoritate toleranti si la ineficienta si nepasatori. Suntem constienti de halul in care traim zi de zi in orasul nostru, dar, paradoxal, nu ne pasa ca cel intru totul responsabil de toate astea a fost prins cu "mata in sac", aproape in flagrant, cu bani pe care scria "mita".

Majoritatea inca spera ca Sorin Oprescu este nevinovat si l-ar vota cu bucurie la alegerile locale de anul viitor, daca ar scapa printr-o minune. Nu ar mai conta ca ne-ar promite aceleasi autostrazi suspendate, parcari subterane, spitale civilizate pe care stim ca nu le va realiza vreodata.

Si mai este ceva. Niciun om normal, cu mintea acasa, bolnav de diabet si cardiac, nu si-ar permite sa se "sacrifice" pe altarul Primariei Capitalei de dragul bucurestenilor.

Sorin Oprescu s-a sacrificat de dragul lui. Si-a permis tot si orice. Cand a vrut si cum a vrut. Si-a permis sa faca misto de propria viata, de bucuresteni, de propriile promisiuni, de aproape doua mandate de primar, de opozitia inexistenta din partea partidelor politice, de bugetul si proiectele Capitalei, de tot ce a insemnat demnitate si onoare umana.

In spiritul si crezul celor 53% dintre bucuresteni, merita felicitat!

Citeste si:
Ludovic Orban, despre incidentul violent în care au fost implicați activiștii de mediu: „Este abominabil. Trebuie identificaţi vinovaţii de urgenţă”
Ludovic Orban, despre incidentul violent în care au fost implicați activiștii de mediu: „Este abominabil. Trebuie identificaţi vinovaţii de urgenţă”
Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, a declarat duminică, 18 septembrie, despre incidentul petrecut săptămâna aceasta într-o pădure din judeţul Suceava, unde doi jurnalişti...
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Mihai Chirica se dezice de George Smion, după ce l-a susținut la alegerile europarlamentare. „Se crede o persoană mesianică, care va veni și va salva România” VIDEO
Primarul municipiului Iași, Mihai Chirica, cel care l-a susținut pe liderul AUR George Simion la alegerile europarlamentare din 2019, și-a schimbat opinia despre acesta. Chirica a declarat...
Sursa: Ziare.com
Comentarii
P.S.D.Erie
rank 5
MUCALITUL
rank 5
Ha ha ha,bucurestenii sunt PULIMEA lui Oprescu .Ha ha ha MITICII !