Felicitari, Sorin Oprescu! (Opinii)

Autor: Dragos Dragoteanu - antreprenor
Marti, 29 Septembrie 2015, ora 08:46
5122 citiri
Felicitari, Sorin Oprescu! (Opinii)
Foto: Arhiva personala Dragos Dragoteanu

Gena poporului roman este extrem de toleranta la hotie, la prostie, la ineficienta si nepasare. O fi bine, o fi rau?...

Cu un ADN atat de "frumos", ca in balada Miorita si a mesterului Manole, eu cred ca defilam in opozitie cu lumea civilizata si moderna.

"Ce-a facut, domne, a omorat pe cineva? Toti fura! A cazut si el in pacat, e om!" sau: "A furat, maica, dar a facut ceva si pentru noi"... Va este cunoscut acest gen de fraze? Daca ati spune ca sunt specifice zonei rurale, ma tem ca sunteti intr-o grava eroare.

Nu! In opinia mea, expresiile respective sunt chintesenta unei mentalitati neaose, 100% romanesti, incluzand zona urbana, mai concret, o capitala cu pretentii europene, numita Bucuresti.

La nivel guvernamental, daca plagiatul nu inseamna furt intelectual ce mare lucru?!.. E hotie pe fata, dar suntem un popor tolerant si ne respectam "valorile". Vorba aceea: "cu totii am copiat la scoala".

Ce conteaza daca unii dintre cei mai importanti oameni care conduc astazi Romania sunt acuzati de plagiat? Gena e gena si traditia e traditie. Uite asa, incet-incet, am ajuns ceea ce suntem. Si mai mult decat atat.

Majoritatea bucurestenilor il regreta sincer pe Sorin Oprescu, potrivit unui sondaj recent.

Ceea ce a reusit primarul general suspendat este demn de istorie. Pe langa cele mai penibile evenimente omologate in Bucuresti si inscrise in Cartea Recordurilor, de genul "cel mai lung carnat afumat din lume", Sorin Oprescu a reusit mult mai mult. A reusit sa prosteasca iremediabil "pulimea", cum ii place sa-i denumeasca pe bucuresteni.

Ce este Bucurestiul astazi? Un oras civilizat, cu infrastructura moderna, inclusiv autostrazi suspendate. O capitala prospera, in care nu mai exista strazi neasfaltate sau cu gropi, ori cartiere fara canalizare.

Avem piste de biciclete la tot pasul. Avem spitale dotate, prin grija Primariei Capitalei. Avem locuri de parcare noi peste tot. Avem o sosea de centura pe patru benzi, care a fluidizat traficul, sofatul devenind o placere in oras.

Avem primarii eficiente, transparente, pro-business, anti-birocratie si cu functionari corecti. Avem primari demni, adevarati vizionari, oameni capabili si incoruptibili. Suna bine, nu? Realitatea o cunoastem cu totii...

Sorin Oprescu merita felicitat! A fost si, culmea, este perceput in continuare drept un manager bun de oras. Altfel nu poti sa-ti explici in baza niciunui argument logic cum un primar anchetat pentru coruptie, aflat in stare de arest, fara realizari notabile in 7 ani de mandat, ca sa nu mai vorbim de promisiunule neonorate, poate avea in continuare girul a... 53% dintre bucuresteni. Desi pare incredibil, este adevarat!... Vorbim de un primar aflat in stare de arest, puscariabil, dorit in continuare de alegatori, ce-i drept, cu conditia sa i se dovedeasca nevinovatia.

Iata cum suntem in majoritate toleranti si la ineficienta si nepasatori. Suntem constienti de halul in care traim zi de zi in orasul nostru, dar, paradoxal, nu ne pasa ca cel intru totul responsabil de toate astea a fost prins cu "mata in sac", aproape in flagrant, cu bani pe care scria "mita".

Majoritatea inca spera ca Sorin Oprescu este nevinovat si l-ar vota cu bucurie la alegerile locale de anul viitor, daca ar scapa printr-o minune. Nu ar mai conta ca ne-ar promite aceleasi autostrazi suspendate, parcari subterane, spitale civilizate pe care stim ca nu le va realiza vreodata.

Si mai este ceva. Niciun om normal, cu mintea acasa, bolnav de diabet si cardiac, nu si-ar permite sa se "sacrifice" pe altarul Primariei Capitalei de dragul bucurestenilor.

Sorin Oprescu s-a sacrificat de dragul lui. Si-a permis tot si orice. Cand a vrut si cum a vrut. Si-a permis sa faca misto de propria viata, de bucuresteni, de propriile promisiuni, de aproape doua mandate de primar, de opozitia inexistenta din partea partidelor politice, de bugetul si proiectele Capitalei, de tot ce a insemnat demnitate si onoare umana.

In spiritul si crezul celor 53% dintre bucuresteni, merita felicitat!

Citește și:
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Cele trei nume luate în considerare PSD pentru prezidențialele din 2024. Ciolacu susține că nu-l interesează
Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat că nu se gândește să candideze la alegerile prezidențiale din 2024, însă nu a exclus alte trei nume care se vehiculează a fi reprezentantul...
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Cine este președintele filialei din România a Fratelli d’Italia, formațiunea care a câștigat alegerile din Italia
Fratelli d’Italia, partidul care a câștigat cele mai recente alegeri parlamentare din Italia, are din 2020 o filială și în România, condusă de către Alessandro Console, un om de afaceri...
Comentarii
Poza P.S.D.Erie
P.S.D.Erie
rank 5
Poza MUCALITUL
MUCALITUL
rank 5
Ha ha ha,bucurestenii sunt PULIMEA lui Oprescu .Ha ha ha MITICII !