Politia confirma: Oprescu detinea ilegal insulina in celula. Ce risca primarul suspendat (Video)

Vineri, 16 Octombrie 2015, ora 10:08
8446 citiri
Politia confirma: Oprescu detinea ilegal insulina in celula. Ce risca primarul suspendat (Video)

Politia Capitalei a confirmat oficial, vineri dimineata, informatia potrivit careia in celula lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei arestat preventiv pentru luare de mita, au fost gasite doua flacoane de insulina injectabila, care au fost ridicate pentru ca erau detinute ilegal.

Comunicatul de presa vine in contextul in care unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu s-a plans presei, joi seara, ca celula in care sta clientul sau a fost perchezitionata, iar acestuia i-au fost ridicate toate medicamentele. Ulterior, avocatii primarului suspendat au sesizat conducerea Ministerului de Interne, acuzand conducerea Arestului Central si pe sefa cabinetului medical al unitatii ca nu respecta masurile stabilite de medici pentru clientul lor.

Zilele trecute, avocatii lui Sorin Oprescu s-au plans si la Ministerul Sanatatii de felul in care este tratat clientul lor de catre medicul din Arestul Central, fiind sesizat Colegiul Medicilor.

Avocat: Lui Oprescu i-au fost luate pastilele si insulina; Politia: Medicatia se tine la cabinet

Intr-un punct de vedere oficial exprimat vineri dimineata intr-un comunicat de presa, Politia Capitalei precizeaza, fara sa nominalizeze totusi, ca la perchezitia efectuata joi seara asupra lui Sorin Oprescu au fost gasite doua flacoane de insulina injectabila detinute ilegal de acesta, care au fost ridicate.

"Facem precizarea ca alte bunuri sau medicamente nu au fost ridicate si ca administrarea tuturor medicamentelor pentru persoana in cauza se face exclusiv la recomandarea si sub supravegherea unui medic sau asistent din cadrul Cabinetului Medical ce deserveste Centrul de Retinere si Arestare Preventiva. In legatura cu cele constatate, vor fi efectuate verificari pentru lamurirea tuturor aspectelor", se mai arata in comunicatul citat.

Surse citate de B1TV au declarat ca perchezitia a fost facuta la solicitarea directorului Arestului Central, cel mai probabil dupa ce, in urma investigatiilor medicale efectuate in ultimele zile, s-a constatat ca Sorin Oprescu si-a injectat o cantitate mai mare decat cea necesara de insulina.

Sorin Oprescu si-ar fi administrat mai multa insulina decat avea nevoie - surse

Sorin Oprescu, dus din nou in arest, dupa ce a fost plimbat din spital in spital

Conform legii si regulamentelor de ordine interioara din arest sau penitenciare, tratamentul medical pentru orice persoana privata de libertate este administrat de un medic specialist, chiar si in cazul in care persoana retinuta este de profesie medic.

Urmeaza sa se faca verificari si sa se constate cum au ajuns cele doua flacoane de insulina ilegale in celula lui Sorin Oprescu.

Intr-o interventie telefonica la postul B1TV, avocatul Cristian Ene a declarat ca daca se constata ca erau detinute ilegal, se poate intocmi dosar penal, pentru ca introducerea unor medicamente sau substante care nu sunt permise de lege in celula poate constitui infractiune.

"Daca se constata ca este vorba de o fapta ce poate fi incadrata ca infractiune, se poate deschide urmarirea penala, daca nu, poate fi considerata abatere si sanctionata administrativ, astfel incat sa piarda dreptul la o vizita (...) ", a comentat avocatul.

Citeste si:
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării. Negocieri dure pentru ministere SURSE
Într-o discuție cu Florin Cîțu despre componența guvernului, premierul desemnat Nicolae Ciucă l-a propus pe Rareș Bogdan pentru ministerul Apărării, susțin surse politice pentru...
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Mihai Fifor: ”Nu există în acest moment o decizie în PSD privind susținerea Guvernului Ciucă”
Deputatul PSD Mihai Fifor a anunțat vineri, 22 octombrie, că, în acest moment, nu există o decizie la nivelul partidului privind susținerea Guvernului Ciucă. Acesta a anunțat că social...
Sursa: Ziare.com
Comentarii