Sorin Oprescu afla marti daca va fi eliberat

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 07:09
2317 citiri
Sorin Oprescu afla marti daca va fi eliberat
Foto: B1Tv

Curtea de Apel Bucuresti decide marti daca admite cererea lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv cu control judiciar sau cu arest la domiciliu, in dosarul in care edilul este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanta a judecat luni contestatia formulata de primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, dupa ce, in 25 septembrie, Tribunalul Capitalei i-a respins cererea de inlocuire a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie. Pronuntarea deciziei Curtii de Apel Bucuresti a fost amanata pentru marti.

De ce nu a fost eliberat Sorin Oprescu: Viata lui nu este in pericol in arest

Discutiile in cazul cererii lui Sorin Oprescu au durat aproximativ doua ore, timp in care instanta a ascultat pledoariile apararii si acuzarii.

Avocatii lui Sorin Oprescu au cerut inlocuirea arestului preventiv cu controlul judiciar sau cu arestul la domiciliu, contestand decizia luata in 25 septembrie, la Tribunalul Bucuresti. Apararea a solicitat instantei sa tina cont si de afectiunile grave de care sufera Sorin Oprescu si a facut apel in sustinerea cererii la decizii ale ICCJ si ale Curtii Europene.

Avocatul lui Oprescu: Sufera de 12 afectiuni cu riscuri ridicate

Procurorii au solicitat respingerea cererii de inlocuire a arestului preventiv, in conditiile in care recent Tribunalul Bucuresti a admis prelungirea cu 30 de zile a mandatului de arestare preventiva emis in 6 septembrie pe numele lui Oprescu.

Curtea de Apel Bucuresti va decide, definitiv, daca Sorin Oprescu ramane in arest preventiv sau va fi cercetat sub control judiciar ori in arest la domiciliu.

Sorin Oprescu a fost adus la Curtea de Apel Bucuresti in jurul orei 12.00, fara a avea catuse la maini si la fel a fost dus inapoi in arest, la finalul judecarii cererii sale.

Sorin Oprescu ramane dupa gratii - arestul preventiv, prelungit (Video)

Masura de a nu mai fi incatusat a fost luata dupa ce avocatii au reclamat ca Sorin Oprescu a fost scos cu catuse la maini din Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB). Sorin Oprescu a cerut sa fie dus de la SUUB in Arestul Central fara a i se pune catuse la maini, intrucat a suferit o interventie chirurgicala la o mana, insa solicitarea i-a fost atunci respinsa.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Sorin Oprescu arest, #Sorin Oprescu eliberat, #Sorin Oprescu mita , #arestat