Sorin Oprescu iese din arest: Va fi dus la spital, asa cum a cerut Ciorbea

Sambata, 26 Septembrie 2015, ora 15:17
14823 citiri
Sorin Oprescu iese din arest: Va fi dus la spital, asa cum a cerut Ciorbea
Foto: Hepta.ro

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, va fi scos din arestul Politiei Capitalei si dus la Spitalul Universitar pentru analize, asa cum a cerut si cum a sustinut si Avocatul Poporului, Victor Ciorbea.

Vestea a fost anuntata, sambata, de avocatul edilului anchetat pentru coruptie, Alexandru Chiciu.

"Clientul meu este slabit, asta e prima constatare pe care am avut-o. Din acest punct de vedere, nu pot sa spun ca lucrurile au evoluat, dar este o schimbare evidenta in comportamentul celor de la arest.

In cursul zilei de astazi, domnul Oprescu va fi dus la spital pentru investigatii. Consultul se va face conform legii. Ni s-a aprobat cererea. Solicitarea noastra a fost pentru Spitalul Municipal si inteleg ca s-a dat curs acestei solicitari. Acum urmeaza sa fie suplimentata", a precizat avocatul Chiciu, pentru Romania TV.

In plus, avocatul sustine ca Sorin Oprescu "nu joaca teatru" si ca ar fi cerut sa nu fie invocate problemele sale de sanatate in cererea de eliberare din arest preventiv, insa a subliniat faptul ca e responsabilitatea celor care il apara sa faca tot posibilul pentru ca primarul suspendat al Capitalei sa primeasca cele mai bune ingrijiri.

"Asteptam si cred ca e un moment in care cei de la arest sa-si revizuiasca atitudinea. Asteptam ca domniile lor sa puna in practica solicitarile, cererile si recomandarile Avocatului Poporului", a mai declarat avocatul.

Dupa ce a fost arestat preventiv, in data de 6 septembrie, Sorin Oprescu a fost consultat de doua ori de un medic cardiolog la Spitalul "Sf. Ioan", dar a facut cerere pentru a fi internat la Spitalul Universitar, sustinand ca nu poate fi tratat corespunzator in spitalul unde sunt tratati ceilalti arestati preventiv.

Victor Ciorbea, Avocatul Poporului, a facut vineri o verificare a conditiilor din arestul Politiei Capitalei si a sustinut solicitarea lui Oprescu, acuzand inclusiv faptul ca "examinarea medicala a fost efectuata, fara respectarea confidentialitatii si a intimitatii, fiind realizata in prezenta agentilor de escorta".

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in spital

Prim-vicepresedinte PNL: Victor Ciorbea trebuie dus de urgenta la spital

Vineri seara, Sorin Oprescu a fost consultat in arest de profesorul doctor Leonida Gherasim, care a spus ca l-a gasit mai slabit.

Oprescu, consultat in arest de un medic de la Spitalul Universitar

Intrebat daca Sorin Oprescu risca sa faca infarct, medicul a spus ca "e greu de spus. Un bolnav cu angina poate sa moara subit sau sa traiasca 20 de ani".

Citește și:
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la europarlamentare. Simion: ”Obiectivul partidului e să trimită patrioți”
Cristian Terheș va conduce lista AUR la alegerile europarlamentare din 2024, a anunțat George Simion, liderul partidului, marți, 7 februarie, la Prima TV. ”Obiectivul partidului este să...
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
Tensiuni într-o filială USR. Mai mulți membri se bat pentru candidatura la primărie
USR Iași se află din nou în mijlocul unor tensiuni majore după ce trei membri au anunțat deja că vor să candideze pentru primărie în timp ce unii cer inclusiv dizolvarea conducerii....