Sorin Oprescu mai ramane o luna in arest (Video)

Marti, 06 Octombrie 2015, ora 11:31
3005 citiri
Sorin Oprescu mai ramane o luna in arest (Video)
Foto: Ziare.com

Primarul suspendat al Capitalei ramane in arest preventiv, in urma deciziei de marti a magistratilor.

Decizia luata de Curtea de Apel Bucuresti este una definitiva, anunta B1 TV. Aparatorii lui Sorin Oprescu cerusera inlocuirea masurii arestului preventiv cu una mai blanda.

In plus, acestia au precizat, saptamana trecuta, ca edilul suspendat al Capitalei sufera in total de 12 afectiuni, cu riscuri ridicate si in varianta cronica.

Avocatul lui Oprescu: Sufera de 12 afectiuni cu riscuri ridicate

Marti seara urmau sa expire cele 30 de zile de arest preventiv, astfel ca primarul suspendat al Bucurestiului va mai ramane inca o luna in arestul Capitalei.

Oprescu, dus la spital de mai multe ori intr-o luna de arest

Pe 28 septembrie, Oprescu a fost supus unei interventii medicale la nivelul inimii, in urma careia medicii au stabilit ca acesta nu a fost in pericolul de a face infarct.

Anterior, dupa circa o jumatate de luna de arest preventiv, primarul suspendat al Bucurestiului a acuzat dureri la nivelul inimii si a fost dus de urgenta la Spitalul Sf. Ioan, intorcandu-se dupa aproximativ o ora in arest. A doua zi, acesta a fost transportat cu masina politiei din nou la spital, pentru investigatii suplimentare.

Apoi a cerut sa fie internat la Spitalul Universitar, pentru a fi consultat de medicul sau curant, dar nu a primit aprobarea, ci i s-a permis ca unul dintre medicii ceruti de avocatii sai in documentul oficial sa vina la cabinetul de la Politia Capitalei.

Oprescu, la spital: E supus unei interventii medicale la nivelul inimii

Aparatorii primarului suspendat au acuzat ca i se incalca dreptul la ingrijire medicala astfel ca, urmatoarea zi, Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, s-a sesizat din oficiu si a cerut o ancheta la arestul Politiei Capitalei. In urma acestei anchete, Ciorbea a decis ca Oprescu "trebuie internat" la spital si tinut sub supraveghere, la sectia Cardiologie, pentru ca poate face oricand un infarct.

Tot pe 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea procurorilor DNA, prelungind cu inca 30 de zile arestul in cazul lui Sorin Oprescu.

De ce nu a fost eliberat Sorin Oprescu: Viata lui nu este in pericol in arest

Vineri, un judecator al Tribunalului Bucuresti a explicat motivul pentru care Oprescu nu a fost eliberat din arest prin faptul ca viata acestuia nu este pusa in pericol.

Sorin Oprescu ramane dupa gratii - arestul preventiv, prelungit (Video)

Concluziile medicilor care l-au operat pe Oprescu - nu a fost niciodata in pericolul de a face infarct (surse)

Oprescu a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Citește și:
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Cum vede Nicolae Ciucă amenințările Rusiei privind un atac nuclear: ”Decizia nu aparține unui singur om”
Premierul Nicolae Ciucă a vorbit miercuri, 28 septembrie, despre amenințările Rusiei privind folosirea armelor nucleare. Șeful guvernului a susținut că probabilitatea ca un astfel de lucru...
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Încă un edil se opune majorării salariilor primarilor: ”Trebuie să fim mai chibzuiți cu banul public”
Primarul municipiului Arad, Călin Bibart, a anunţat, miercuri, că nu va aplica nicio mărire de salarii pentru el şi viceprimari, afirmând că "este o perioadă în care trebuie să fim mai...