Sorin Oprescu nu are voie sa primeasca vizite in spital

Duminica, 27 Septembrie 2015, ora 18:08
2710 citiri
Sorin Oprescu nu are voie sa primeasca vizite in spital
Foto: Hepta.ro

Sorin Oprescu nu are voie sa primeasca vizite in cursul zilei de duminica, dupa ce medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti, unde este internat primarul suspendat al Capitalei, nu si-au dat acordul pentru ca este supus unor investigatii, afirma surse judiciare.

Potrivit surselor citate, avocatii lui Sorin Oprescu au solicitat reprezentantilor Arestului Central al Capitalei sa le permita sa isi vizite clientul, insa cererea nu le-a fost aprobata pe motiv ca medicii de la Spitalul Universitar Bucuresti nu si-au dat acordul, intrucat primarul suspendat al Capitalei este supus unor investigatii.

Sorin Oprescu ramane in spital, medicii ii mai fac niste analize

Primarul suspendat al Capitalei, ramane internat si este urmarit la Spitalul Universitar Bucuresti, medicii specialisi urmand sa decida daca va fi supus unei coronarografii, la inceputul saptamanii viitoare, a declarat, duminica, profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinii Cardiologie din cadrul SUUB.

"Nu stiu ce investigatii s-au facut, dar potrivit procedurilor, se incepe cu investigatii neinvazive: EKG, investigatii imagistice, analize, pentru a vedea daca exista semne de leziuni musculare ale inimii si stabilirea valorilor zaharului in sange", a explicat profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB).

Mircea Cinteza a precizat ca in urma acestor investigatii neinvazive se decide daca este necesara si coronarografia.

Sorin Oprescu a ajuns la spital si ramane internat peste noapte (Video)

Seful clinicii Cardiologie a precizat ca Sorin Oprescu este urmarit permanent si, din discutiile pe care le-a avut cu medicul de garda, a inteles ca se pune problema daca va face aceasta investigatie la inceputul saptamanii viitoare, explicand ca aceasta investigatie se face atunci cand sunt semne ca ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic.

"El avand cele doua boli principale, boala cardiovasculara si diabet, in astfel de situatii exista opinii ale celor specializati si acesti medici se intalnesc de facto intr-o comisie pentru a analiza situatia fiecarui pacient", a mai adaugat profesorul doctor Mircea Cineza.

Seful clinicii Cardiologie a precizat ca in urma invesigatiilor echipa de medici va decide daca in cazul lui Sorin Oprescu problemele pot fi rezolvate cu tratament, printr-o interventie de largire a arterei sau printr-o operatie pe cord.

Pe durata investigatiilor medicale, primarul suspendat al Capitalei va fi sub escorta.

Oprescu a fost dus sambata la spital

Sorin Oprescu a fost adus sambata, in jurul orei 16.00, cu o duba a politiei din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenta, la intrarea in unitatea medicala fiind insotit de doi agenti.

De altfel, primarul suspendat al Capitalei a fost, in perioada 1994- aprilie 2006, director al Spitalului Universitar de Urgenta Bucuresti.

Alexandru Chiciu, avocatul primarului suspendat al Capitalei, a declarat, sambata, dupa ce l-a vizitat pe acesta in arest, ca Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti pentru a i se face o serie de investigatii.

"Va fi dus la spital pentru investigatii. Ni s-a aprobat cererea. Asta vine ca urmare a starii de sanatate a domnului Oprescu, a concluziilor raportului celor de la Avocatul Poporului si desigur a solicitarilor repetate pe care apararea le-a facut in cursul urmaririi penale", a declarat Alexandru Chiciu, la iesirea din Arestul Central al Politiei Capitalei.

Aparatorul a mai precizat si situatia in cazul clientului sau s-a reglementat si in ceea ce priveste regimul alimentar, Sorin Oprescu primind hrana necesara dietei sale.

Avocatul Poporului: Sorin Oprescu trebuie internat in spital

Prim-vicepresedinte PNL: Victor Ciorbea trebuie dus de urgenta la spital

Oprescu, consultat in arest de un medic de la Spitalul Universitar

Oprescu, in arest preventiv

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea iese în stradă. Candidata PSD la Primăria Capitalei vrea întâlniri directe cu electoratul
Gabriela Firea, candidatul PSD la Primăria Capitalei, nu va sta la birou în timpul campaniei electorale. Firea a declarat miercuri, 24 aprilie, că îşi va axa campania în primul rând pe...
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Lider PNL inculpat pentru corupție și-a depus candidatura la locale: ”Intru în competiţie bărbăteşte, deschis şi asumat”
Preşedintele PNL Prahova, Iulian Dumitrescu, inculpat pentru corupţie şi cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, şi-a depus miercuri, 24 aprilie,...
#Sorin Oprescu spital, #Sorin Oprescu internat spital, #Oprescu vizite spital , #arestat
Comentarii