Sorin Oprescu ramane dupa gratii

Vineri, 25 Septembrie 2015, ora 15:13
7360 citiri
Sorin Oprescu ramane dupa gratii
Foto: B1TV

Tribunalul Bucuresti (TB) a respins, vineri, cererea lui Sorin Oprescu, primarul suspendat al Capitalei, de inlocuire a arestului preventiv cu o masura mai blanda - arest la domiciliu sau control judiciar.

Decizia TB poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti, a carei hotarare va fi definitiva, informeaza B1TV.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv in data de 6 septembrie pentru luare de mita. Intre timp, avocatii sai au pledat in favoarea eliberarii sale din arest, invocand o serie de motive medicale.

Avocatul lui Oprescu: Este in stare foarte grava. Nu isi mai simte degetele

Avocat: Medicii lui Sorin Oprescu nu vor sa vina la Arestul Capitalei sa-l consulte

Avocatul Cristian Ene a declarat la postul B1TV ca decizia de vineri a Tribunalului Bucuresti arata ca apararea nu a putut prezenta dovezi din care sa reiasa ca motivele medicale sunt de natura a schimba masura arestarii preventive in arest la domiciliu.

In plus, o astfel de decizie se ia dupa mai multe zile petrecute in arest.

"Nu este exclus ca in perioada urmatoare, daca urmarirea penala inainteaza si se face dovada ca nu mai exista un risc de afectare a urmaririi penale, iar starea medicala a domnului Sorin oprescu este grav inrautatita sa se poata lua aceasta masura (de schimbare in arest la domiciliu, n.red.) ", a explicat avocatul.

In plus, Cristian Ene a precizat ca "agravarea starii medicale se poate constata si de medicul din arestul preventiv, pana la anumite limite", in caz contrar permitandu-se deplasarea celui in cauza in afara spatiului arestului preventiv, la anumite unitati medicale.

Sorin Oprescu a fost transportat de doua ori saptamana aceasta la Spitalul Sf. Ioan pentru consult si investigatii medicale. El a solicitat sa fie internat la Spitalul Universitar, pe care l-a condus timp de mai multi ani, dar comisia de specialitate din Ministerul de Interne a decis ca, potrivit legii, trebuie chemat medicul curant in arest.

Pe de alta parte, numele lui Sorin Oprescu este mentionat in dosarul Apa Nova, in care fostul sau consilier Costin Berevoianu si Vlad Moisescu au fost retinuti joi seara si prezentati vineri in fata instantei cu propunere de arestare preventiva.

Numele lui Oprescu, in dosarul Apa Nova. Spaga pentru consilieri, "o practica notorie"

Citește și:
Începe distribuirea cardurilor de energie. Plățile din ajutorul de încălzire vor putea fi făcute și online
Începe distribuirea cardurilor de energie. Plățile din ajutorul de încălzire vor putea fi făcute și online
Ministrul Investiţiilor şi Proiectelor Europene, Marcel Boloş, a anunțat marți, 31 ianuarie, că Guvernul a aprobat a treia modalitate de efectuare a plăţilor din ajutorul de încălzire,...
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Guvernul a făcut pe placul primarilor și președinților de CJ. Sporuri mărite cu 50%. Condițiile puse de executiv
Primarii şi preşedinţii de consilii judeţene care gestionează proiecte din fonduri externe nerambursabile vor primi un spor majorat la 50% de la 25%, a anunţat marţi ministrul Investiţiilor...