Sorin Oprescu ramane dupa gratii - arestul preventiv, prelungit (Video)

Miercuri, 30 Septembrie 2015, ora 20:13
4472 citiri
Sorin Oprescu ramane dupa gratii - arestul preventiv, prelungit (Video)
Foto: Arhiva/Ziare.com

Tribunalul Bucuresti a admis solicitarea procurorilor DNA, prelungind cu inca 30 de zile arestul in cazul lui Sorin Oprescu.

Avocatii lui Oprescu nu se lasa: E posibil sa fie internat la un alt spital

Decizia nu este definitiva, iar Sorin Oprescu poate face contestatie.

Conform B1 TV, mai multe persoane din dosar ar fi decis sa colaboreze cu procurorii.

Sorin Oprescu, judecat pentru luare de mita, s-a prezentat miercuri in fata judecatorilor care urmau sa decida daca va ramane sau nu in arest preventiv. Viorel Mocanu, unul dintre avocatii lui Oprescu, a declarat ca acesta si-a dorit "in mod expres" sa fie prezent in instanta pentru a-si sustine punctul de vedere.

In fata judecatorului, Oprescu "si-a sustinut nevinovatia si a spus ca doreste sa fie liber, sa se lupte cu arme egale cu procurorii si coinculpatul", a mai spus avocatul.

Avocatii lui Oprescu nu se lasa: E posibil sa fie internat la un alt spital

"Este posibil sa fie din nou internat, dar la un alt spital, in functie de ce decid medicii", a declarat Viorel Mocanu, subliniind faptul ca starea de sanatate a lui Sorin Oprescu s-a degradat in arest.

Avocatul a precizat ca pana in acest moment nu a fost redactat raportul comisiei medicale dupa externarea lui Sorin Oprescu de la Spitalul Universitar si a dat de inteles ca, in ciuda afirmatiilor aparute in presa, clientul sau nu numai ca nu se simte bine, dar "au fost descoperite afectiuni in forma agravata".

Potrivit lui Viorel Mocanu, Oprescu pune mai presus procesul decat sanatatea sa. Sorin Oprescu "este un om foarte luptator" si vrea sa isi dovedeasca dreptatea "cu orice pret", a declarat avocatul.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost supus, luni dimineata, unei interventii medicale la nivelul inimii. Dupa interventie, concluzia medicilor a fost ca starea de sanatate a lui Sorin Oprescu este buna si edilul suspendat al Capitalei nu a fost niciodata in pericolul de a face infarct.

Astfel, in urma coronarografiei, s-a stabilit ca Sorin Oprescu este intr-o stare buna si poate suporta regimul de detentie.

Concluziile medicilor care l-au operat pe Oprescu - nu a fost niciodata in pericolul de a face infarct (surse)

Sorin Oprescu a fost internat in dupa-amiaza zilei de sambata la Spitalul Universitar, unitate medicala pe care a condus-o inainte de a deveni primar al Capitalei.

La inceputul saptamanii trecute, Oprescu a acuzat dureri la nivelul inimii si a fost dus de urgenta la Spitalul Sf. Ioan, intorcandu-se dupa aproximativ o ora in arest. A doua zi, marti dimineata, a fost transportat cu masina politiei din nou la spital, pentru investigatii suplimentare.

Oprescu a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita.

Decizia de arestare preventiva a fost contestata de Sorin Oprescu si judecata in 14 septembrie la Curtea de Apel Bucuresti, de magistratul Camelia Bogdan, cea care l-a condamnat pe Dan Voiculescu in dosarul privind privatizarea Institutului de Cercetari Alimentare (ICA).

Sorin Oprescu ramane dupa gratii

Magistratul a mentinut decizia din 6 septembrie a Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Citește și:
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
Moțiune simplă împotriva ministrului Bode: ”Pentru acest eșec trebuie să existe și responsabili”
USR şi Forţa Dreptei vor depune moţiune simplă împotriva ministrului Afacerilor Interne Lucian Bode, „pentru eşecul înregistrat în procesul de aderare la Schengen”, a anunţat Ludovic...
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Bode invocă detașat intrarea în Schengen în martie: ”Nu s-a pus problema decuplării de Bulgaria”
Ministrul de Interne Lucian Bode a declarat că o decizie privind aderarea României la spaţiul Schengen poate fi luată la Consiliul JAI care este programat să aibă loc în luna martie. El...