Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 16:03
2155 citiri
Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri, contestatia edilului si a mentinut decizia de prelungire a mandatului emis in 6 septembrie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanta a apreciat ca este nefondata contestatia lui Sorin Oprescu formulata dupa ce, in 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie.

Medicul de la arestul Politiei Capitalei, reclamat ca nu respecta recomandarile in cazul lui Oprescu

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins si contestatiile formulate de ceilalti inculpati, fiind prelungit arestul preventiv pentru Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici.

De asemenea, Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor si Romeo Albu raman in arest la domiciliu inca 30 de zile.

Decizia privind prelungirea masurilor preventive, luata vineri de Curtea de Apel Bucuresti, este definitiva.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei din 30 septembrie, ca daca ar fi inlocuit arestul preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, Sorin Oprescu ar putea influenta ancheta, dand ca exemplu o discutie pe care edilul a avut-o in 17 septembrie, in duba politiei, cu Cristian Stanca, fostul sau sofer.

Citește și:
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Ludovic Orban: ”Sorin Cîmpeanu a demisionat din iniţiativa altcuiva.” Victoria anunțată de fostul premier
Liderul partidului Forța Dreptei, Ludovic Orban, fost premier și fost președinte al PNL, consideră că Sorin Cîmpeanu a demisionat din funcţia de ministru al Educaţiei ”din iniţiativa...
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Reacția lui Cătălin Drulă după demisia lui Sorin Cîmpeanu: ”O așteptăm și pe a celuilalt plagiator, Ciucă”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, a reacționat rapid joi seară, 29 septembrie, după de Sorin Cîmpeanu a anunțat că demisionează din funcția de ministru al Educației. ”Un plagiator...