Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile

Vineri, 09 Octombrie 2015, ora 16:03
2011 citiri
Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile

Sorin Oprescu ramane in arest pentru inca 30 de zile, dupa ce Curtea de Apel Bucuresti a respins vineri, contestatia edilului si a mentinut decizia de prelungire a mandatului emis in 6 septembrie, in dosarul in care este acuzat de luare de mita, dupa ce ar fi primit 25.000 de euro.

Instanta a apreciat ca este nefondata contestatia lui Sorin Oprescu formulata dupa ce, in 30 septembrie, Tribunalul Bucuresti a admis cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de prelungire cu 30 de zile a arestului preventiv, masura luata in 6 septembrie.

Medicul de la arestul Politiei Capitalei, reclamat ca nu respecta recomandarile in cazul lui Oprescu

Judecatorii de la Curtea de Apel Bucuresti au respins si contestatiile formulate de ceilalti inculpati, fiind prelungit arestul preventiv pentru Cristian Stanca, fostul sofer al lui Sorin Oprescu, Mircea Octavian Constantinescu, director economic in Primaria Capitalei, Ruxandra Mihaela Petroi Avasiloae si Florin Supeala, directorul general si respectiv directorul adjunct al Centrului Cultural al Palatelor Brancovenesti de la Mogosoaia, si pentru omul de afaceri Claudiu Bengalici.

De asemenea, Bogdan Cornel Popa, directorul Administratiei Cimitirelor si Romeo Albu raman in arest la domiciliu inca 30 de zile.

Decizia privind prelungirea masurilor preventive, luata vineri de Curtea de Apel Bucuresti, este definitiva.

Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a aratat, in motivarea deciziei din 30 septembrie, ca daca ar fi inlocuit arestul preventiv cu controlul judiciar sau arestul la domiciliu, Sorin Oprescu ar putea influenta ancheta, dand ca exemplu o discutie pe care edilul a avut-o in 17 septembrie, in duba politiei, cu Cristian Stanca, fostul sau sofer.

Citeste si:
Congresul PNL e posibil să se țină în aer liber, susține Ludovic Orban
Congresul PNL e posibil să se țină în aer liber, susține Ludovic Orban
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat sâmbătă că au fost pregătite două variante de rezervă cu privire la locul în care se va desfăşura Congresul şi e posibil ca acesta să se...
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Cine este Andrei Muraru, istoricul acreditat oficial ca ambasador al României în SUA
Istoricul Andrei Muraru a fost acreditat oficial de Casa Albă ca ambasador al României în SUA, conform unui mesaj publicat sâmbătă de diplomatul român pe pagina sa de Facebook. Atașând...
Sursa: MEDIAFAX