Surpriza din sondaje: Bucurestenii il vor tot pe Oprescu primar, dar cu o conditie

Joi, 17 Septembrie 2015, ora 09:37
6412 citiri
Surpriza din sondaje: Bucurestenii il vor tot pe Oprescu primar, dar cu o conditie

Cei mai multi dintre bucuresteni l-ar alege tot pe Sorin Oprescu primar, dar doar daca s-ar dovedi ca primarul suspendat, aflat in arest preventiv, este nevinovat.

53% dintre persoanele care au participat la sondajul IRES au spus ca l-ar alege din nou pe Sorin Oprescu primar daca s-ar dovedi ca este nevinovat, in timp 42% au raspuns "nu", informeaza Digi 24.

Primarul suspendat a fost ales de 51% dintre bucuresteni si cel mai bun edil pe care l-a avut Capitala, fiind urmat de Traian Basescu (21%), Viorel Lis si Victor Ciorbea (5%) si Crin Halaicu (2%).

DNA: Oprescu avea o relatie "atipic de apropiata" cu seful de la Cimitire

Intrebati pe ce primar de sector l-ar vota pentru a fi edilul Capitalei, 51% ar vota pentru Cristian Popescu Piedone, 16,7% pentru Robert Negoita, primarul Sectorului 3, urmat de Neculai Ontanu, primarul Sectorului 2, care ar fi votat de 9,5% dintre bucuresteni, si Rares Manescu, primarul Sectorului 6, care ar primi increderea a 1,4% dintre oameni. Pe Andrei Chiliman, primarul Sectorului 1, l-ar vota doar 0,6% dintre cei care au participat la sondaj.

Santajat de un fost director, Oprescu ii suspecta pe fratii Camataru ca il dau in vileag

Respondentii au bifat si o serie de calitati ale primarului ideal, care ar trebui sa fie cinstit (98%), sa nu fie corupt (96%), sa stie sa vorbeasca cu oamenii (95%), sa fie intelectual (92%), sa nu fie cercetat penal (91%), sa fi lucrat pana in prezent in administratie (75%), sa fie roman (65%), sa fi condus macar o firma (61%), sa fie bun orator (59%), sa nu fie afiliat politic (47%), sa fie tanar (43%), sa fie nascut in Bucuresti (33%), sa fie bogat (32%), sa nu fi avut alta functie publica (31%), sa nu fie din PSD (24%) sau sa nu fie din PNL (20%).

Sondajul a fost realizat de IRES pe 812 bucuresteni, cu varsta peste 18 ani, si are o marja de eroare de 3,5%.

Sorin Oprescu a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Acesta a fost suspendat din functia de primar general al Bucurestiului, marti, iar Consiliul General al Municipiului Bucuresti l-a desemnat pe Stefanel Marin (UNPR) in functia de primar interimar.

Citeste si:
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Pod inaugurat la ambele capete de PSD şi PNL pentru a nu se amesteca delegațiile. Slujba religioasă de la jumătatea podului le-a unit în final
Un pod a fost inaugurat cu mare fast, la ambele capete, în județul Buzău. Este vorba despre podul care leagă municipiul Buzău de localitatea Vadu Pașii, iar la un capăt, panglica a fost...
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Se conturează programul de guvernare al executivului Nicolae Ciucă. UDMR vrea încurajarea natalității
Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat sâmbătă, 23 octombrie, după discuţiile de la Palatul Victoria, că politica formaţiunii s-a axat, în ultimele trei decenii, pe reprezentarea...
Sursa: Ziare.com