Tariceanu sare-n apararea lui Oprescu si cere partidelor sa rezolve "gravele probleme din Justitie"

Luni, 07 Septembrie 2015, ora 15:24
5989 citiri
Tariceanu sare-n apararea lui Oprescu si cere partidelor sa rezolve "gravele probleme din Justitie"
Foto: Arhiva Ziare.com

Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu, sare-n apararea lui Sorin Oprescu si sustine ca ar putea exista anumite "nepotriviri" in actiunile DNA referitoare la primarul general al Capitalei.

De asemenea, Tariceanu face un apel catre toate partidele politice, pe care le invita sa adopte de urgenta un program legislativ menit sa rezolve "gravele probleme din Justitie".

"As putea sa ma transform in detectiv amator si sa gasesc tot felul de nepotriviri in derularea actiunilor DNA care au dus la arestarea preventiva a primarului Oprescu: flagrantul nu a fost flagrant, aparatul de bruiere a telefoanelor nu a fost gasit, daca DNA a intocmit de doi ani dosare penale pe numele lui Oprescu pentru ce a asteptat atat, daca Oprescu a luat mita un milion de euro in mai multe transe, asa cum declara un denuntator aflat in cercetare penala? De ce a asteptat DNA atata vreme? Cum de fostul presedinte si camarila sa nu prea sunt deranjati de DNA si isi fac planuri sa revina la putere?", transmite Tariceanu intr-un comunicat de presa.

Oprescu, luat la bani marunti: ANI ii verifica averea - surse

In opinia acestuia, partidele politice au obligatia "sa solutioneze urgent problemele Justitiei pentru refacerea echilibrului dintre puterile statului, pentru controlul reciproc al acestora si pentru stabilitatea democratica a tarii", fiindca este "inadmisibil" ca sistemul democratic parlamentar sa fie inlocuit de "unele institutii de forta ale statului". Tariceanu mai spune ca lupta anticoruptie trebuie continuata, insa "nu e admisibil ca stabilitatea in functii inalte si reputatia politicienilor sa atarne de declaratiile vreunui denuntator aflat, eventual, in penitenciar si care ar spune orice ca sa mai scape din pedeapsa".

"Parlamentul trebuie sa adopte masuri legislative care sa elimine neregulile si abuzurile unor magistrati si interferenta neavenita in actul de Justitie a unor institutii din afara autoritatii judecatoresti. Cazul Rarinca si nenumaratele procese pierdute de statul roman la CEDO stau marturie in acest sens. Sprijinul din partea altor partide pentru acest demers a fost firav. Unii sunt complici si altii sunt timorati.

Politicienii care se bucura atunci cand un adversar politic, chiar nevinovat, ajunge prin dosarele DNA ar trebui sa se gandeasca ca abuzurile unor magistrati s-ar putea repeta si in cazul aliatilor politici. In aceste conditii, invit toate partidele parlamentare sa ne asezam la masa negocierilor ca sa adoptam un program legislativ de urgenta pentru solutionarea gravelor probleme din Justitie", adauga Tariceanu.

Ponta, uluit de arestarea lui Oprescu: Nu ma adaug la corul de sacali si hiene raraite care il ataca

Presedintele Senatului spune ca s-a pronuntat in nenumarate randuri "impotriva telejustitiei, impotriva presiunilor mediatice care anuleaza practic prezumtia de nevinovatie".

"Ce sa mai faca un judecator cand suspectul e deja condamnat de presa si mai ales de opinia publica profesionist manipulata spre o anumita concluzie? Ca presedinte al Senatului, ca presedinte de partid si ca senator am incercat sa pun pe lista prioritatilor clasei politice rezolvarea unor probleme grave din Justitie", conchide Tariceanu.

Sorin Oprescu, dupa gratii pentru 30 de zile - Drumul de la flagrant la arest

Sorin Oprescu, primarul general al Capitalei, a fost arestat preventiv, pentru 30 de zile. Decizia a fost luata de judecatori cu putin inainte de miezul noptii de duminica spre luni.

Decizia de arestare nu este definitiva, insa este executorie, iar Sorin Oprescu si-a petrecut noaptea in arestul Politiei Capitalei. Avocatul edilului a anuntat ca masura arestarii preventive a fost deja contestata.

D.R.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Oprescu aparata Tariceanu, #Tariceanu Oprescu arestat DNA , #arestat