Viceprimarul PNL nu vrea sa preia interimatul, dupa arestarea lui Sorin Oprescu: Nu pot indeplini cu succes

Miercuri, 09 Septembrie 2015, ora 14:24
4222 citiri
Viceprimarul PNL nu vrea sa preia interimatul, dupa arestarea lui Sorin Oprescu: Nu pot indeplini cu succes
Foto: Facebook / Cornel Pieptea

Viceprimarul Capitalei Cornel Pieptea afirma ca "situatia dificila" a Primariei Municipiului Bucuresti (PMB) impune atentia totala viitorului primar general interimar si spune ca "in acest moment, datorita situatiei familiale", nu poate indeplini "cu succes atributiile unui primar general interimar".

"In asteptarea comunicarii deciziei definitive si irevocabile din partea instantei in cazul lui Sorin Oprescu, grupul consilierilor generali ai PNL are ca prioritate identificarea solutiilor pentru evitarea blocarii activitatii Primariei Capitalei. (...) Consider ca pozitia de viceprimar este mai degraba o functie tehnica, specifica unui specialist in administratie, si in acest spirit am cautat sa imi exercit mandatul. (...)

Intrucat situatia dificila a Primariei Capitalei impune atentia totala a viitorului primar general interimar, prezenta sa fiind necesara 24 din 24 de ore, am reflectat atent la optiunile mele si consider ca in acest moment, datorita situatiei familiale, nu pot indeplini cu succes atributiile unui primar general interimar", a scris viceprimarul, miercuri, pe pagina sa de Facebook.

Sorin Oprescu anunta ca nu va demisiona de la Primarie: Aveti putintica rabdare, domnilor!

Totodata, el precizeaza ca nu si-a depus nici candidatura in cursa interna din cadrul PNL pentru desemnarea candidatului la Primaria Capitalei, iar in cadrul partidului va avea loc o discutie referitoare la interimatul de la PMB.

De ce nu a fost suspendat pana acum Sorin Oprescu din functia de primar al Capitalei

"Dupa emiterea de catre Prefect a ordinului prin care se constata suspendarea din functie a lui Sorin Oprescu, Consiliul General va fi pus in situatia de a alege, dintre viceprimarii existenti, persoana care va prelua in intregime atributiile primarului general. (...)

Voi discuta cu colegii mei liberali pentru a identifica o solutie, astfel incat bucurestenii sa aiba un primar general interimar hotarat si capabil, caruia ii voi acorda sprijinul meu profesional. Sunt convins ca la nivelul CGMB va fi desemnata persoana cea mai potrivita pentru a raspunde nevoilor actuale si urgente ale orasului", a mai scris Pieptea.

Kovesi face noi dezvaluiri din dosarul lui Oprescu

Magistratii Tribunalului Bucuresti au decis duminica arestarea preventiva pentru 30 de zile a primarului general al Capitalei, Sorin Oprescu, acuzat de procurorii DNA de luare de mita.

Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
Se interzise fumatul țigărilor electronice în spațiile publice închise și în birouri. Ce mai prevede legea promulgată de Klaus Iohannis
O lege promulgată deja de președintele Klaus Iohannis interzice vânzarea către minori a țigărilor electronice, dar și a dispozitivelor de vapat, cu sau fără nicotină. Acestea au fost...
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Marcel Ciolacu închide subiectul programului magazinelor în weekend. „Nu este oportun”
Prim-ministrul Marcel Ciolacu a declarat joi, 28 martie, că semnalele primite din rândul societăţii arată clar că nu este oportun ca magazinele să fie închise în weekend. "În...
#Pieptea refuza primar interimar, #viceprimar PNL interimar Oprescu arestat , #arestat