Companii din China si Turcia, interesate de autostrada suspendata a lui Oprescu

Vineri, 12 Octombrie 2012, ora 20:57
2318 citiri
Companii din China si Turcia, interesate de autostrada suspendata a lui Oprescu

Primarul general Sorin Oprescu s-a intalnit vineri la sediul municipalitatii cu reprezentantii unei companii chineze si ai uneia din Turcia, care s-au aratat interesati de proiectul pentru inchiderea inelului median de circulatie in zona nord a Bucurestiului, a anuntat Primaria Capitalei.

Delegatia chineza a fost formata din reprezentanti ai grupului Shanghai Urban Construction Group (SUCG) International Engineering Co. Ltd. Oprescu a discutat cu acestia despre posibilitatea incheierii unui parteneriat public-privat pentru realizarea proiectului.

In cadrul intrevederii, Yu Qiu, unul dintre reprezentantii SUCG International Engineering, a explicat faptul ca sunt interesati de acest proiect si ca, avand in vedere complexitatea si dimensiunea lucrarii, se va analiza posibilitatea formarii unui consortiu de firme chinezesti interesate sa poata prelua realizarea intregului proiect.

SUCG International Engineering, care are o cifra de afaceri de cinci miliarde de euro pe an, este specializat in lucrari de infrastructura si constructii de poduri si tuneluri si dispune de tehnologia necesara realizarii in parteneriat public privat a acestui proiect de anvergura.

Tot vineri, Oprescu a primit si vizita reprezentantilor companiei Artimpeks LTD, din Turcia, Osman N.Gulel si Ali Riza Yilmaz.

In cadrul intalnirii, specialistii municipalitatii au prezentat proiectul referitor la inchidere inelul median de circulatie an zona ed nord a Capitalei sau Autostrada Urbana, pe tronson Lacul Morii - Soseaua Colentina. Membrii delegatiei turce s-au declarat interesati de acest proiect si au solicitat toate informatiile tehnice aferente.

Potrivit reprezentantilor Primariei Capitalei, in viitorul apropiat urmeaza sa aiba loc o noua intalnire in care sa se discute si alte detalii, inclusiv identificarea solutiilor optime de finantare.

La sfarsitul celor doua intalniri, primarul general a subliniat faptul ca societatea romaneasca are un potential imens, iar Capitala trebuie sa fie motorul acestui proces.

De asemenea, Oprescu a explicat faptul ca este important faptul ca Bucurestiul reprezinta o piata credibila si atractiva si ca firme importante din intreaga lume doresc sa dezvolte proiecte de investitii in parteneriat public-privat in Romania si in primul rand in Bucuresti.

AFP face praf proiectul lui Oprescu

Specialistii francezi au criticat proiectul de autostrada suspendata a lui Oprescu, spunand ca traficul nu poate fi limitat fara un transport public foarte bine pus la punct.

Autostrada suspendata a lui Oprescu, facuta praf de specialisti francezi

Acestia au explicat ca Europa nu se confrunta doar cu problema numarului masinilor, ci si cu cea a extinderii continue a oraselor.

Citeste si:
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei susține că vom avea cel mai ieftin carburant din Europa, după Ungaria, în urma reducerii prețului cu 50 de bani
Ministrul Energiei Virgil Popescu a anunțat marți, 28 iunie, că textul ordonanței de urgență care prevede reducerea cu 50 de bani a preţului carburanţilor a fost elaborat. El a susținut...
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
UPDATE Adrian Chesnoiu poate fi urmărit penal. Deputații i-au ridicat imunitatea parlamentară
Camera Deputaţilor a votat marţi, 28 iunie, cererea Direcţiei Naţionale Anticorupţie de ridicare a imunităţii deputatului Adrian Chesnoiu, fost ministru al Agriculturii. UPDATE 14:40...