Oprescu s-a intalnit cu o firma din China pentru autostrada suspendata

Miercuri, 12 Septembrie 2012, ora 07:22
2358 citiri
Oprescu s-a intalnit cu o firma din China pentru autostrada suspendata

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, s-a intalnit marti, la sediul Primariei Municipiului Bucuresti (PMB), cu reprezentantii firmei de constructii China Communication Constructions Company Limited, pentru a discuta proiectul privind Autrostrada Urbana-Lacul Morii-Colentina.

Potrivit unui comunicat al Biroului de presa al PMB, Intalnirea a avut ca scop prezentarea proiectului "Inchidere Inelul Median de circulatie la Zona Nord-Autostrada Urbana-tronson Lacul Morii-Soseaua Colentina", in forma finala aprobata de Consiliul General al Muncipiului Bucuresti (CGMB), precum si identificarea solutiilor optime de finantare.

Astfel, primarul general Oprescu a aratat delegatiei chinize condusa de Song Debin, senior manager al CCCC International, ca municipalitatea este interesata sa demareze aceasta lucrare complexa in parteneriat public privat, astfel incat Bucurestiul sa dispuna, cat mai curand, de infrastructura moderna, iar partenerii sa-si recupereze investitia in conditii optime.

"Acest proiect este unul foarte important pentru noi si, dupa multe dificultati, acum avem si acordul Consiliului General. Tocmai din acest motiv imi doresc sa fie o investitie de succes, intr-o colaborare de succes. Este foarte important pentru Bucuresti sa atraga finantari in proiecte concrete, asa cum este acesta. Nu doresc sa pierdem timpul si vreau sa fim cat mai pragmatici, in asa fel incat sa inauguram impreuna acest proiect. Va multumesc pentru ca, in ciuda faptului ca a durat atat de mult, sunteti la fel de interesati de realizarea lui", a precizat Oprescu.

Primarul general a subliniat ca prezenta reprezentantilor bancii, care are disponibilitatea de a finanta acest proiect, China Developement Bank, reprezinta o dovada de seriozitate a partenerilor prezenti la intalnire.

La randul sau, Song Debin a aratat: "China Communication Constructions Company Limited este interesata de finantarea acestui proiect de o lunga perioada de timp. Avand in vedere acest lucru, ne dorim sa concretizam aceasta investitie. Avem experienta bogata in privinta proiectelor realizate in parteneriat public privat si avem si sprijinul Guvernului chinez si al bancilor". El a mentionat ca, in luna aprilie, in China, s-a decis acordarea mai multor credite pentru dezvoltarea Europei Centrale si de Est, zece firme de stat fiind invitate pentru a discuta aceasta colaborare, printre care si CCCC Limited.

Astfel, specialistii prezenti la intalnire, reprezentantii directiilor de specialitate din cadrul PMB, arhitectii care au contribuit la realizarea proiectului, dar si juristii specializati in acest domeniu au prezentat delegatiei chineze proiectul in integralitatea sa, detaliile tehnice, estimarile financiare privind realizarea proiectului, precum si aspectele juridice referitoare la prevederile legislatiei romane cu privire la investitiile realizate in parteneriat public privat.

La finalul intalnirii, managerul CCCC International, Song Debin, a anuntat ca a fost deja initiata procedura de analiza a documentatiei primite, urmand a transmite PMB propunerea China Communication Constructions Company Limited privind realizarea proiectului "Inchidere Inelul Median de circulatie la Zona Nord-Autostrada Urbana-tronson Lacul Morii-Soseaua Colentina".

Potrivit sursei citate, China Communication Constructions Company Limited este una dintre companiile de top in domeniul design-ului si constructiei de autostrazi si poduri, cu 81 de filiale in 70 de tari.

UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
UPDATE Liderii coaliției PSD-PNL și-au dat acordul pentru candidatura medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei SURSE
Medicul Cătălin Cîrstoiu a ajuns, marți, 19 martie, la Palatul Victoria pentru a discuta cu liderii coaliţiei. Liderii celor două partide și-au dat acordul pentru candidatura acestuia la...
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PSD și PNL, discuții cu consilierii municipali pe amendamente la bugetul Capitalei. Se cere o dezbatere în Consiliul General SURSE
Conducerile PNL şi PSD Bucureşti vor avea o întâlnire, marţi, 19 martie, cu consilierii municipali social-democraţi şi liberali pentru a cere convocarea unei şedinţe de Consiliu General...
#Sorin Oprescu firma China autostrada, #Oprescu firma China autostrada suspendata , #autostrada suspendata