Comemorarea mineriadelor, prilej de campanie anti-Oprescu

Vineri, 13 Iunie 2008, ora 19:50
3024 citiri
Comemorarea mineriadelor, prilej de campanie anti-Oprescu

Membrii Asociatiei Victimelor Mineriadelor au dezvelit, joi, la kilometrul 0, o cruce pentru comemorarea victimelor evenimentelor din 13-15 iunie 1990, prilej cu care au scandat slogane impotriva lui Ion Iliescu si au facut anti-campanie independentului Sorin Oprescu.

In jur de 100 de membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor, in frunte cu presedintele Viorel Ene, dar si mai multi curiosi s-au adunat vineri, incepand cu ora 14.00, in Piata Universitatii, pentru a comemora evenimentelor din perioada 13-15 iunie 1990, cerand arestarea sefului statului de atunci, Ion Iliescu, relateaza NewsIn.

Manifestatia a debutat cu o slujba de sfintire a unei cruci albe de marmura, dupa care au fost impartiti celor prezenti colaci, vin si coliva. Dupa momentele solemne, mai multi membri ai Asociatiei Victimelor Mineriadelor au luat cuvantul la microfon, rememorand evenimentele de acum 18 ani si cerand dreptate pentru cei care, intre 13 si 15 iunie au cazut victime minerilor.

Oamenii au scandat in cor "Iliescu condamnat, pentru sangele varsat" si "Iliescu arestat, ca sa nu mai dea lovituri de stat" si si-au exprimat nemultumirea fata de mersul justitiei in cazul pedepsirii vinovatilor.

Presedintele Asociatiei Viorel Ene care a facut un scurt istoric al evenimentelor din iunie 1990 si s-a aratat dezamagit de faptul ca "dupa 18 ani aceasta minunata justitie a dat rezultat zero", in ceea ce priveste tragerea la raspundere a celor vinovati de mineriade. El a sustinut ca dosarul este blocat "in conditiile in care probatoriul este foarte clar impotriva lui Ion Iliescu, Petre Roman si a celor care au organizat mineriada, dar si a celor care au executat-o, in frunte cu Miron Cozma".

De altfel, de patru zile, Asociatia Victimelor Mineriadelor a inceput o campanie de strangere de semnaturi pentru condamnarea lui Ion Iliescu. Pe parcursul luarilor de cuvant, numele presedintelui Traian Basescu a fost si el invocat in contextul condamnarii comunismului.

Discursurile celor prezenti la manifestatie au degenerat intr-o campanie electorala anti-Oprescu, al carui nume a fost direct legat de cel al fostului sef de stat Ion Iliescu, si astfel si de culpa pentru mineriade.

De altfel, pe parcursul desfasurarii evenimentului, membrii ai asociatiei au impartit afise de pe care zambeau, umor la umar, candidatul independent si fostul presedinte al Romaniei. De asemenea, participantii la miting purtau tricouri albe inscriptionate cu mesajul "In memoria victimelor din 13-15 iunie 1990" pe fata, iar pe spate cu "Iliescu arestat" sau "Iliescu=Oprescu= mineri".

La un moment dat insa in Piata au aparut si cateva persoane cu afise electorale cu Sorin Oprescu, pe care insa nu au avut curajul sa le imparta in fata membrilor asociatiei si s-au pierdut in multime.

Reprezentantilor Victimelor Mineriadelor li s-a alaturat in Piata Universitatii si un membru al Asociatiei 21 decembrie, structura al carei lider, Teodor Maries este in conflict cu presedintele Asociatiei Victimelor Mineriadelor, Viorel Ene, cei doi acuzandu-se unul pe celalalt de impostura.

Un individ "infiltrat" printre protestatari a desfasurat un afis mare in care premierul Tariceanu apare caricaturizat, cu papion si cu o stropitoare in mana, pe care scrie "finantator PNL, Patriciu", cu care uda o floare reprezentata de sigla PSD si cu sloganul "Asa se mentine sistemul ticalosit!".

Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Ce se ascunde în spatele arestării adjunctului ministrului rus al Apărării: Lupta pentru resurse și influență în elita Rusiei
Arestarea ministrului adjunct al apărării, Timur Ivanov, reflectă lupta pentru resurse și influență în cadrul elitei ruse, pe măsură ce începe noul mandat prezidențial al lui Putin,...
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman și Gelu Voican Voiculescu, chemați la Parchet în dosarul Mineriadei. Ion Iliescu va fi audiat la domiciliu SURSE
Petre Roman, fost premier, Gelu Voican Voiculescu şi Virgil Măgureanu, fostul director SRI, au fost citaţi, joi dimineaţa, 25 aprilie, la sediul Parchetului General, unde li se va aduce la...
#Sorin Oprescu, #Ion Iliescu, #mineriade, #arestare, #Asociatia Victimelor Mineriadelor , #Ion Iliescu