Pentru cine mai candideaza Sorin Oprescu?

Autor: Ioana Ene Dogioiu - Senior editor
Sambata, 03 Mai 2008, ora 13:50
5498 citiri
Pentru cine mai candideaza Sorin Oprescu?

Cine mai credea in independenta candidaturii lui Sorin Oprescu ar trebui sa aiba acum serioase motive de indoiala. Imediat ce ultima sentinta judecatoreasca i-a dat lumina verde doctorului in lupta pentru Capitala, in PSD au inceput regruparile, facand destul de transparent intregul mecanism.

Aflam ca, de fapt mare, parte din PSD, mai precis oamenii lui Ion Iliescu, lucreaza cu sarg pentru Sorin Oprescu, in frunte cu Andrei Alexandru, mana dreapta a lui Nicolae Vacaroiu. Declaratia de sprijin pentru Oprescu a acestuia, care nici nu respira fara voie de la seful sau, are o valoare indubitabila de semnal. E ca si cum ar fi rostit Vacaroiu insusi.

La fel ca si afirmatia lui Victor Ponta, care, mai in gluma mai in serios, vede in Sorin Oprescu nici mai mult nici mai putin decat viitorul candidat al PSD la presedintie. "Despre absolut toti PSD-istii independenti sau in PSD vorbesc numai de bine", ne da Ponta cheia candidaturii lui Oprescu. Adica ce-i aia PSD-ist independent? Ceva ca o femeie putin gravida?

La radul sau, Miron Mitrea, simtind de unde bate vantul, se arata dispus sa intoarca rapid vaporul si invoca posibilitatea sprijinirii lui Sorin Oprescu in turul al doilea. Adica nu exclude, public, ca Oprescu sa obtina un scor mai bun decat Diaconescu. Dubiile in privinta sanselor candidatului oficial al partidului, acum la inceput de campanie, din partea insusi coordonatorului campaniei PSD reprezinta ori un inceput de tradare ori o imensa prostie. Eu, personal, nu l-am banuit niciodata pe Miron Mitrea de prostie.

De partea cealalta, in jurul lui Geoana si Diaconescu mai sta ferm doar grupul de la Cluj, pentru care spectrul lui Iliescu este mai rau decat orice. La ce se poate astepta Vasile Dancu dupa ce a atacat "javrele batrane, resturile bolsevice si scursorile fostului regim"?

Recuperarea puterii

Se pare ca grupul lui Mircea Geoana, tot mai anemic, isi traieste ultimele zile de iluzie a puterii. Aripa Iliescu se pregateste sa-l mature de la conducerea PSD sub presiunea valului pe care l-ar crea un rezultat bun al lui Sorin Oprescu. Si cum printr-un rezultat bun trebuie sa intelegem orice scor mai consistent decat al lui Cristian Diaconescu, el este foarte probabil. Acesta pare a fi, de altfel, cel mai important obiectiv al lui Sorin Oprescu si al sustinatorilor sai.

N-ar suprinde pe nimeni daca Mircea Geoana, disperat, ar incerca sa schimbe el insusi barca, in extremis, cu un zambet fortat si o galusca imensa in gat. Atat doar ca Ion iliescu nu uita si nu iarta, asa ca el, grupul de la Cluj si Marian Vanghelie stiu exact care le-ar fi viitorul dupa ce Iliescu ar relua integral, direct sau prin oamenii sai, puterea in PSD.

Cat despre Cristian Diaconescu, acesta traieste cel mai cumpit cosmar al carierei sale politice si nu este exclus ca, la un moment dat, chiar sa renunte. Tot mai singur, este impins in manifestari electorale de tip Vanghelie care nu numai ca nu i se potrivesc, dar nici macar nu-si poate ascunde dezgustul pe care i-l provoaca. Cele intamplate la petrecerea cu mici si bere organizata de PSD de 1 Mai spune totul despre cat de mult se regaseste Cristian Diaconescu in campania pe care i-o orchestreaza colegul de tandem.

Intre timp, Sorin Oprescu clameaza relaxat si fara scrupule virtutile candidaturii sale independente. O independenta atat de transparenta insa incat prin ea se vede zambetul tot mai satisfacut al lui Ion Iliescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Turneul lui Ion Țiriac de la București s-a ”golit” de vedete. Ce-au făcut românii
Trei nume importante, Stan Wawrinka, Denis Shapovalov şi Lorenzo Sonego, au părăsit turneul de tenis Ţiriac Open (ATP 250), dotat cu premii totale de 579.320 de euro, după ce au pierdut...
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Nancy Faeser la București: fotbal și Schengen
Ministra germană de Interne Faeser a vizitat ieri și azi Bulgaria și România. Schengen, migrația ilegală și siguranța suporterilor la campionatul european de fotbal au fost temele discutate...
#Sorin Oprescu, #Cristian Diaconescu, #Ion Iliescu, #primarie, #Bucuresti, #alegeri independent , #Ion Iliescu