Oprescu: Cine crede ca electoratul poate fi pacalit cu un pahar cu apa ori e prost, ori e prost

Luni, 24 Martie 2008, ora 21:54
2731 citiri
Oprescu: Cine crede ca electoratul poate fi pacalit cu un pahar cu apa ori e prost, ori e prost

"Eu am credinta ca populatia vede, aude si cine considera ca electoratul asta e fraier si il pacaleste cu un pahar cu apa, are doua variante: ori este prost ori este prost", a declarat, luni, la Antena 3, social-democratul Sorin Oprescu, care a anuntat recent ca va candida pentru Primaria Capitalei.

"Miza trebuie sa fie castigarea Primariei Capitalei. De 18 ani de zile, toata lumea a vazut ce s-a putut face, a fost mai mult sau mai putin multumita, mai mult nemultumita, toti s-au prezentat in fata electoratului si, intr-o forma mai mult sau mai putin ortodoxa, au reusit sa castige", a criticat Oprescu alegerile de pana acum.

Referitor la candidaturile sale anterioare, Oprescu a spus ca in timp ce in 1996 nu a fost pregatit sa candideze, in 2000 "n-a fost sa fie un esec". M-am pregatit din tot punctele de vedere. M-am interesat de cum functioneaza Bucurestiul, in intimitatea lui, de cum functioneaza anumite servicii in cei 4-5 ani ani de zile cat am fost consilier general", a povestit Oprescu.

Totodata, Sorin Oprescu a mai spus ca "Bucurestiul n-a fost niciodata condus de un om de stanga", ci a "a fost condss de promisiuni".

Social-democratul isi doreste sa castige functia de primar al Capitalei pentru a le oferi bucurestenilor un oras in care sa traiasca si nu doar sa locuiasa.

"Pe mine ma sustin evidenta si background-ul meu, CV-ul meu, atat faptele fizice, cat si faptele morale. Au trecut atatia ani. Bucurestenii ma cunosc ca pe un cal balan. Au fost situatii in care m-am gandit ca nu-mi voi mai dori asa ceva. Au fost dezamgiri esentiale", a povestit Oprescu despre experientele anterioare.

"Nu am niciun fel de emotie in ceea ce inseamna structurile organizatiei. Probabil ca deranjez niste vanitati, niste orgolii. Eu nu am plecat sub nicio forma din organizatia de Bucuresti. Actul de conducere se produce, mai mult sau mai putin, intr-o disciplina organizata. Asta nu inseamna ca organizatia imi este ostila".

Potrivit lui Oprescu, "sitemul piramidal de magleala, toata luma s-a saturat de ei. Alianta "DA" a avut in 2004 un mesaj puternic, lupta anticoruptie. Cu aceasta chestiune se lupta intodeauna. Si ce au facut?", a acuzat pesedistul.

"Au incercat sa ma santajeze, mai incearca sa ma santejze cu dosare", a recunoscut Oprescu, insa i-a avertizat pe cei care vor sa-l santajeze ca nu mai sunt lucuri care sa-l murdareasca.

Despre competitia vehiculata in presa dintre el si presedintele organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, Oprescu a spus ca "nu e vorba de nicio competitie. Nu sunt in competitie cu Vanghgelie. Nu alergam care ajunge primul la linia cu creta. Nu incap discutii de m-am suparat, mi-am luat jucariile, am plecat acasa".

Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Amendă uriașă dată de Garda de Mediu unei primării din Constanța pentru că nu și-a ridicat deșeurile depozitate pe mai multe terenuri FOTO
Reprezentanții Gărzii de Mediu din Constanţa au amendat cu 50.000 de lei o primărie din judeţ, deoarece nu a ridicat deşeurile care erau depozitate ilegal pe mai multe terenuri. Comisarii...
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu partidul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
#Sorin Oprescu, #candidat, #primarie, #Capitala, #Marian Vanghelie, #PSD , #Marian Vanghelie