Vanghelie: Oprescu va lua sub 10 la suta (VIDEO)

Luni, 05 Mai 2008, ora 13:37
4548 citiri
Vanghelie: Oprescu va lua sub 10 la suta (VIDEO)

Dupa sedinta PSD de luni, in care partidul si-a pus la punct campania pentru locale, candidatul la Primaria sectorului 5, Marian Vanghelie, si-a expus punctul de vedere asupra candidaturii lui Sorin Oprescu dar a vorbit si despre "labutele buldogului Blaga".

La insistentele jurnalistilor, Vanghelie a opinat ca Sorin Oprescu nu va intra in turul doi al alegerilor, procentul pe care il va obtine candidatul independent fiind de "pana in 10 la suta".

"Oprescu nu ia mai mult de 10% si nu va intra in turul doi", a afirmat, hotarat, primarul sectorului 5, adaugand ca va lua "2,8 la suta de la PSD, 1,2 la suta de la PNL si restul de la PD-L, cam asa, aproximativ".

"Am facut si o gluma", a mai spus el. "Procentele cele mai mari le va lua de la PD-L de bucurie ca nu au candidat si nu au pe cine sa voteze", a precizat Vanghelie.

"Nu discutam de un independent in Capitala, astea sunt desene animate", a declarat presedintele organizatiei PSD Bucuresti, mentionand ca si Traian Basescu a avut nevoie de sustinerea a doua partide cand a castigat Primaria Capitalei.

Referitor la Vasile Blaga, Vanghelie a sustinut ca nu isi permite sa il faca "buldog". "S-a incercat din partea PD-L sa-l faca buldog si daca au senzatia ca au un buldog, eu ii tai labutele usor, rapid. Ii tai labutele buldogului, pe cuvant, fara probleme, asa, io ca brand", a spus Vanghelie, folosindu-se, ca de obicei, de propriul sau grai "romanesc".

"Altii si-au permis sa il numeasca "buldog" pe Blaga si eu am mers mai departe cu gluma. A fost, desigur, o gluma", a mai spus el.

In privinta campaniei pentru alegerile locale, liderul PSD Bucuresti a spus ca "la nivelul Primariei generale, in afara de Cozmin Gusa, cred ca nu va ataca nimeni, va fi o campanie de copilasi".

"Fiecare isi va spune proiectele si va spune cum se vor face intalnirile cu primarii din Europa pentru binele bucurestenilor", a afirmat edilul sectorului 5, mentionand ca toti candidatii stiu limba fanceza si limba engleza, fiind buni scolari.

In schimb, Mircea Geoana, presedintele PSD, are alta parere fata de campania electorala.

"Ca unul care a calatorit in tara in ultima saptamana, va spun ca va fi o campanie foarte dura, la limita legii", a declarat el, acuzandu-l pe Blaga ca a iesit la conferinta de presa a partidului sau si a facut campanie electorala.

"Sper ca CNA sa se sesizeze si sa amendeze postul care a difuzat declaratia lui", a spus Geoana.

El a precizat ca a descoperit ca in satele din Moldova, liberalii ofera cate 100 de lei si pun batranii sa jure cu mana pe Bibile ca vor vota cu ei.

"Strategic, campania a inceput bine din punctul nostru de vedere, suntem bine mobilizati. La Bucuresti este o competitie, oarecum inedita, va spun cu toata increderea ca Diaconescu va merge in turul doi, partidul il va sustine", a mai afirmat liderul social-democratilor.

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
#alegeri, #Oprescu, #Vanghelie, #procente , #Marian Vanghelie