Ziare.com

Alegeri Bucuresti: Primarii in functie castiga. Negoita, singurul cu probleme - sondaj Geopol

Marti, 05 Iunie 2012, ora 21:44

   

Alegeri Bucuresti: Primarii in functie castiga. Negoita, singurul cu probleme - sondaj Geopol
Primarii in functie din Bucuresti, atat cel general - Sorin Operescu -, cat si cei de sectoare nu vor avea mari batai de cap pentru a castiga scrutinul de weekendul acesta.

Singurul care intampina probleme este Liviu Negoita, care este cu 20 de procente in spatele contracandidatului sau omonim de la PSD, Robert Negoita, potrivit unui sondaj Geopol.

Alegeri Locale 2012

Oprescu il zdrobeste pe Prigoana

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este cel mai bine clasat in optiunile de vot ale bucurestenilor, fiind preferat de 64% dintre respondenti, in timp ce contracandidatul sau, Silviu Prigoana, ar obtine 18% din voturi.

La intrebarea "Cu ce candidat veti vota pentru functia de Primar General al Capitalei?", bucurestenii l-au ales pe primul loc pe Sorin Oprescu (independent) - 64%, urmat de Silviu Prigoana (PDL) - 18%, Vasile Horia Mocanu (PP-DD) - 5%, George Becali (PNG-CD) - 4%, Anghel Iordanescu (UNPR) - 3%, Nicusor Dan (independent) - 3%, Petre Popeanga (PRM) - 1%, Irinel Columbeanu (PPPS) - 1%.

In totalul esantionului, 59% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, in timp ce 41% nu sunt hotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Alegeri Bucuresti 2012

Potrivit analizei Geopol, Oprescu este singur in "finala Europa League" pentru Primaria Generala. Strategia de a nu il legitima pe Silviu Prigoana prin dezbateri televizate il coboara pe challengerul PDL sub 20%.

Paleologu nu atrage nici macar votantii PDL

Andrei Chiliman ar fi votat de 74% din locuitorii sectorului 1, iar pedelistul Theodor Paleologu ar obtine 15%.

Pe locul 3 in preferintele electorale se situeaza candidatul PP-DD, Mihai Iorgulescu, cotat cu 6%. Peremistul Tiberian Gabriel ar fi votat de 2% dintre cetateni, uneperistul Liviu Goncea de 1%, iar Alistar Carmen Nonica, de la PNG-CD ar fi votata de 1%. Restul esantionului, un procent, a spus ca ar vota cu alti candidati.

De remarcat ca din totalul esantionului, 55% au exprimat o optiune de vot, iar 45% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.

Folosindu-se de un sondaj mai vechi al sau, Geopol remarca ca in Sectoarele 1, PDL a inregistrat in ultimele trei saptamani un reviriment electoral. Theodor Paleologu nu reuseste nici sa stranga pentru el toate voturile de la votantii propriului partid.

Vanghelie, rege in Sectorul 5

Marian Vanghelie se indreapta spre castigarea unui nou mandat ca primar al sectorului 5, mai arata sondajul Geopol, fiind cotat cu 63%, la mare distanta de contracandidati, urmatorul clasat fiind pedelistul Mihai Atanasoaei, cu 12%.

Pe locul trei ca intentie de vot este uneperistul Corin Romanescu, cu 9%. Urmeaza independentul Mugur Mihaescu cu 8%, Gabriel Schmidt, de la Partidul Poporului, cu 5%. Gigirtu Nicusor (PRM), Capota Bogdan Alexandru (PNG-CD) si Stoica Adrian (PER) sunt cotati fiecare cu cate un procent.

In totalul esantionului, 55% au exprimat o optiune de vot, iar 45% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.

Piedone - 79%, Sulfina Barbu, esec total

Cristian Popescu Piedone ar fi si el preferat de 79% dintre respondenti, fiind urmat de Sulfina Barbu, cu 10%.

La intrebarea "Pentru functia de primar al Sectorului 4, dvs pe cine ati vota dintre urmatorii candidati?", 79% dintre respondenti l-au indicat pe Cristian Popescu Piedone (USL), 10% pe Sulfina Barbu (PDL), 5% pe Richard Ghita (PP-DD), 2% pe Serban Mariana (PRM), 1% pe Razvan Costache (UNPR), 1% pe Nica Sorin Cristian (PER), 1% pe Sirbu Ion (PSR), 1% pe Apostolescu Nicolae (PSDM).

In totalul esantionului, 62% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, in timp ce 38% sunt nehotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Geopol puncteaza ca Piedone ramane campionul primarilor de sector, in timp ce trimiterea Sulfinei Barbu in batalia pentru sectorul 4, un lider cunoscut al PDL cu imagine pozitiva, nu a produs o impresie remarcabila pe "domeniul" lui Popescu-Piedone.

Ontanu, reconfirmat primar

Neculai Ontanu si-ar recastiga mandatul de primar al Sectorului 2, fiind sustinut de 66% dintre respondenti, in timp ce Dragos Frumosu ar obtine 17%.

10% l-ar vota pe Lucian Iliescu (PDL), 5% pe Radu Popa (PP-DD). In totalul esantionului, 55% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, in timp ce 45% nu sunt hotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Institutul puncteaza "uneperizarea" sectorului 2, in conditiile in care 18% dintre bucuresteni ar vota candidatii UNPR pentru Consiliul Local, acest scor insemnand o crestere consistenta (de 9%) in doar trei saptamani.

Poteras, lupta stransa cu Manescu

Cristian Poteras este pe cale sa piarda primaria sectorului 6, fiind preferat de 34% dintre respondenti, in timp ce Rares Manescu este optiunea a 39% dintre cetatenii sectorului.

Stefan Florescu (independent) este cotat cu 13%, Cristian Eftimie (PP-DD) cu 7%, Constantin Tomescu (UNPR) cu 3%, Adrian Popescu (PRM) cu 2%, Petre Nicolae (PNG-CD) cu 1%.

In totalul esantionului, 54% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, iar 46% nu sunt hotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Institutul atrage atentia ca Rares Manescu va capitaliza probabil inca o parte din votantii lui Florescu, in timp ce Poteras nu mai are resurse de crestere.

Negoita vs. Negoita - Robert ii ia fata lui Liviu

Singurul primar in functie care pare sa piarda clar, potrivit sondajului citat, este Liviu Negoita, de la Sectorul 3.

Astfel, pesedistul Robert Negoita ar fi votat de 55% dintre cetateni, iar Liviu Negoita ar pierde la mare distanta, fiind preferat de 35% dintre repondenti.

Pe locul trei in cursa s-ar situa candidatul Partidului Poporului, Catalin Zamfira, cu 5%. Uneperistul Iulian Popescu ar fi votat de 2% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului, iar candidatii PRM (Lungu Ruxandra-Georgeta) si PNG-CD (Parpala Gabi), fiecare au cate 1%. Un procent dintre cetateni spun ca vor vota cu alti candidati.

De observat ca din totalul esantionului, 59% au exprimat o optiune de vot, iar 41% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.

Potrivit analistilor de la Geopol, USL continua sa creasca in Sectorul 3. Institutul Geopol mai sustine ca Liviu Negoita este "principalul dezavantajat (dar si responsabil!) de ascensiunea electorala a USL".

Sondajul de opinie in Municipiul Bucuresti a fost realizat in cadrul Programului Exit Poll, alegeri locale 2012. Volumul esantionului a fost de 4.800 respondenti cu varste de 18 ani si peste din Municipiul Bucuresti. Marja teoretica de eroare la nivelul esantionului pe Bucuresti: +/-1.5% la un nivel de incredere de 95%. La nivel de sectoare marja maxima este de +/- 3.4% la un nivel de incredere de 95%.

Modul de intervievare a fost fata in fata la domiciliul respondentilor folosind un chestionar elaborat de experti ai CURS si Geopol. Perioada de culegere a datelor: 27 mai - 2 iunie, 2012. Beneficiari au fost Geopol si Realitatea TV.

Sursa: rNews

Articol citit de 7008 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
28 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

inca un sondaj facut ca sa fie facut

Multe dintre rezultate sunt logice. Era clar ca Prigoana nu are sanse in fata lui Oprescu, de altfel, intreaga lui candidatura a fost un mare circ. Chiliman, Ontanu, Vanghelie si Piedone nu au facut altceva decat sa isi consolideze pozitia, iar lupta dintre Manescu si POteras e chiar interesanta. Pun toti banii pe Manescu.

 

daca GeoPol-ul uslas stie deja rezultatele

Ce rost mai au alegerile ?! Decalarati-i dom'le pe-ai vostri !

GeoPol a fost creat recent, prin decembrie, ianuarie cred. Are in componenta si pe dl Cosmin Gusa dar si multi apropiati ai tovarasului Iliescu si ai inculpatului Nastase. Nu degeaba !

Rolul sondajelor in manipularea electoratului este recunoscut ; efectul acestei manipulari nu este insa sigur. Vezi marele favorit la prezidentiale, "carismaticul" Antonescu ce nu a reusit sa se califice in turul 2 ! Acelas apreciat candidat a fost pescuit de pe liste, la alegerile legislative.
Inteleg deci ca sondajele si vointa electoratului nu au tangenta decat cu totul intamplator.

 

Ăhă-ăhă-ăhă-ăhă!

Secretele lui Liviu Negoiță. Strategia de campanie, de la vopsirea părului la atacarea adversarilor de către "secunzi".

Am intrat in posesia unui document de lucru ce poate arăta culisele campaniei electorale pentru locale.Materialul ne-a fost furnizat de un simpatizant PDL, care susține că a reușit să fotocopieze un material destinat șefului de campanie de la sectorul 3, Silvian Ionescu. Pe fondul unor disensiuni personale, a fost de acord să dăm publicității acest material.

Experții in imagine pregăteau o bătălie dură, in care niciun mijloc nu a fost lăsat de-o parte. S-au recomandat disocierea de Udrea sau Videanu, amplasarea rapidă de schele care să dea impresia că se lucrează la anvelopare, atacuri la adresa adversarilor in media apropiate, dar și cosmetizarea imaginii, "evitandu-se vopsirea părului".

Analiza pare a fi făcută in perioada de precampanie (7 mai 2012). Strategii PDL plecau de la evaluări care arătau că Robert Negoiță, candidatul USL, poate lua 87.000 de voturi, dintr-un total de 210.000 de participanți,pe 10 iunie, iar Liviu Negoiță, primarul in funcție, doar 78.000 de voturi. Ca urmare, principalul obiectiv al PDL era demobilizarea a 20 la sută dintre votanții lui Robert Negoiță, printr-o campanie negativă.

Pornind de la o analiză SWOT (care ia in calcul punctele slabe și cele tari ale candidatului, ca și oportunitățile și riscurile) se stabilesc cateva direcții strategice de atac.

Punctele slabe ale lui Liviu Negoiță, consideră strategii PDL, sunt următoarele:

Este asociat cu nume controversate ale unui partid aflat la minimum increderii (Udrea, Boc, Videanu)
Este absent de mai multă vreme in relația cu electoratul
Are o prezență slabă in mass media
Ii lipsește o locomotivă electorală la nivel central (Prigoană nu aduce voturi candidaților de la sectoare)

Riscurile cu care s-ar putea confrunta Liviu Negoiță sunt:

Dezgroparea unui vechi scandal sexual, inclusiv prin apariția unor inregistrări filmate
Incapacitatea de explica cum și-a achiziționat proprietățile imobiliare
Incapacitatea de a explica de ce s-a ajuns la tema infringementului, ca și a altor contracte controversate cu firme ale "protejaților" săi.

.........etc........etc.........etc.......

Jos mafia securistico-silviano-comunisto-portocalie,azi cameleonică!†††††††††

 

Bai gaozeus, tu ai fi bun sa-i duci servieta lui Liviu Negoita

Tu si impostorul !

Robertica -baietica spune prostii jucand sotron!

Sondajele platite de acest ins care bate campii prin sondajle guralivului Guse sunt minicinoase!
Acum cateva minute s-au facut publice si alte sondaje in care Liviu Negoita conduce detasat in sectorul 3!
Nici vorba de robertica cel falimentar.

 

AIUREA!

Undeva in articol este un subtitlu ,,Vanghelie, rege in Sectorul 6'' si apoi se vorbeste de sectorul 5 ,fratilor daca si sondajul a fost facut la fel ,am sperante ca nu este sondajul corect ,da Doamne !

 

speranta moare ultima

iar speranta ta mai traieste pana duminica, din pacate pdl nu moare odata cu speranta ta

@ ultras

esti sigur ca nu-i o eroare materiala si ca de fapt esti USLas?

pentru piedone

sondajul este realizat corect, usl va fi singurul castigator detasat. cel putin la sect 4, se stie ca Piedone va fi reales.

@ elena6666666

nu ai citit cu atentie
chiar sunt simpatizant USL, uslas sau uslamist cu zic portocacalii
dezinformatoareo: da un link cu sondajul care doar a aparut si care il da pe al vostru pe primul loc!
abia astept alegerile, o sa bagati capul in nisip ca strutii

 

Pe BI

in emisiunea lui Turcescu.
Pripitule!

auzi?

Calmeaza-te tulburatule,LaBE 1 este o televiziune si nu un sondaj!

.

Haideti sa fim seriosi, nu exista nicio lupta stransa intre Poteras si Manescu, la sectorul 6. Cristian Poteras va castiga alegerile fara drept de apel deoarece lumea apreciaza un om muncitor, oamenii apreciaza realizarile, nu promisiunile.

 

lumea apreciaza un om muncitor, oamenii apreciaza realizarile

daca e asa de ce ar vota lumea cu potera?

US-Lasului manios!

Vezi ca ti s-au inrosit obrajii de la atata racnit - comunist.
Raspunsul la intrebarea ta: ca sa se mire...cei ca tine!

ce munca?

O fi muncit in primii 4 ani, ca dupa...nu a stiu pe unde sa bage banii mai mult prin buzunare. Munca nu inseamna sa demarezi totul in ultima luna de mandat ca sa incerci sa prostesti electoratul. teapa: locuitorii sectorului 6 au inceput sa vada cu claritate de cine au nevoie din 10 iunie. si sigur nu e vorba de potera;)

Esec Total pt Sulfinica !!!

O merita cu varf si indesat! Ce sa caute ea pe locul lui Piedone? Omul asta a facut o groaza pentru noi si este sustinut in totalitate. Bravo Piedone!

 

Piedone

Piedone a administrat foarte bine sectorul. Bine ca sunt oameni care si-au dat seama de cest lucru. Era pacat sa pierdem un astfel de om in lupta cu pdl.

asa da

Parca o vad pe Sulfina ca o sa apara iara cu o critica in incercarea de a se salva. Degeaba insa, de pare ca tacticile pdl-ului nu au mers la sectorul 4, iar lumea il voteaza tot pe Piedone. Bravo!

 

Redure

Ultimele redute ale administrației PDL se vor prăbuși la 10 iunie pentru că oamenii doresc o schimbare.

 

DA

usl va domina total la alegeri. cu piedone in frunte! o s-o ingroape pe sulfina!

ha

piedone o va zdrobi pe sulfinica duminica. cred ca niciun dintre noi nu-i asa prost s-o voteze pe sclava asta pedelista...

haha

ii doresc lui Piedone. Sa ii arate Sulfinei!

normal

normal, schimbarea inseamna fara sulfina la sectorul 4. Nu are ce cauta. Ii tin pumnii lui Piedone!

USL

Vremea PDL-ului s-a dus! este timpul ca adevaratii profesionisti sa preia fraiele acestei tari si anume ,USL

 

HAi Piedone

Asa este, oamenii din USL sunt profesionisti si cu siguranta vor schimba ceva. Piedone a luat sectorul de la 0 si l-a facut sa arate ok. Nu avem cum sa uitam asta si sa nu il votam .

!!!

la primaria capitalei nu are cine sa il bata pe Oprescu pentru ca a realizat destul de multe proiecte puse in plan si trebuie ales in continuare ca sa isi duca la bun sfarsit totul !!!

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor