Alegeri Bucuresti: Primarii in functie castiga. Negoita, singurul cu probleme - sondaj Geopol

Marti, 05 Iunie 2012, ora 21:44
7597 citiri
Alegeri Bucuresti: Primarii in functie castiga. Negoita, singurul cu probleme - sondaj Geopol
Foto: ProTv

Primarii in functie din Bucuresti, atat cel general - Sorin Operescu -, cat si cei de sectoare nu vor avea mari batai de cap pentru a castiga scrutinul de weekendul acesta.

Singurul care intampina probleme este Liviu Negoita, care este cu 20 de procente in spatele contracandidatului sau omonim de la PSD, Robert Negoita, potrivit unui sondaj Geopol.

Alegeri Locale 2012

Oprescu il zdrobeste pe Prigoana

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, este cel mai bine clasat in optiunile de vot ale bucurestenilor, fiind preferat de 64% dintre respondenti, in timp ce contracandidatul sau, Silviu Prigoana, ar obtine 18% din voturi.

La intrebarea "Cu ce candidat veti vota pentru functia de Primar General al Capitalei?", bucurestenii l-au ales pe primul loc pe Sorin Oprescu (independent) - 64%, urmat de Silviu Prigoana (PDL) - 18%, Vasile Horia Mocanu (PP-DD) - 5%, George Becali (PNG-CD) - 4%, Anghel Iordanescu (UNPR) - 3%, Nicusor Dan (independent) - 3%, Petre Popeanga (PRM) - 1%, Irinel Columbeanu (PPPS) - 1%.

In totalul esantionului, 59% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, in timp ce 41% nu sunt hotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Alegeri Bucuresti 2012

Potrivit analizei Geopol, Oprescu este singur in "finala Europa League" pentru Primaria Generala. Strategia de a nu il legitima pe Silviu Prigoana prin dezbateri televizate il coboara pe challengerul PDL sub 20%.

Paleologu nu atrage nici macar votantii PDL

Andrei Chiliman ar fi votat de 74% din locuitorii sectorului 1, iar pedelistul Theodor Paleologu ar obtine 15%.

Pe locul 3 in preferintele electorale se situeaza candidatul PP-DD, Mihai Iorgulescu, cotat cu 6%. Peremistul Tiberian Gabriel ar fi votat de 2% dintre cetateni, uneperistul Liviu Goncea de 1%, iar Alistar Carmen Nonica, de la PNG-CD ar fi votata de 1%. Restul esantionului, un procent, a spus ca ar vota cu alti candidati.

De remarcat ca din totalul esantionului, 55% au exprimat o optiune de vot, iar 45% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.

Folosindu-se de un sondaj mai vechi al sau, Geopol remarca ca in Sectoarele 1, PDL a inregistrat in ultimele trei saptamani un reviriment electoral. Theodor Paleologu nu reuseste nici sa stranga pentru el toate voturile de la votantii propriului partid.

Vanghelie, rege in Sectorul 5

Marian Vanghelie se indreapta spre castigarea unui nou mandat ca primar al sectorului 5, mai arata sondajul Geopol, fiind cotat cu 63%, la mare distanta de contracandidati, urmatorul clasat fiind pedelistul Mihai Atanasoaei, cu 12%.

Pe locul trei ca intentie de vot este uneperistul Corin Romanescu, cu 9%. Urmeaza independentul Mugur Mihaescu cu 8%, Gabriel Schmidt, de la Partidul Poporului, cu 5%. Gigirtu Nicusor (PRM), Capota Bogdan Alexandru (PNG-CD) si Stoica Adrian (PER) sunt cotati fiecare cu cate un procent.

In totalul esantionului, 55% au exprimat o optiune de vot, iar 45% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.

Piedone - 79%, Sulfina Barbu, esec total

Cristian Popescu Piedone ar fi si el preferat de 79% dintre respondenti, fiind urmat de Sulfina Barbu, cu 10%.

La intrebarea "Pentru functia de primar al Sectorului 4, dvs pe cine ati vota dintre urmatorii candidati?", 79% dintre respondenti l-au indicat pe Cristian Popescu Piedone (USL), 10% pe Sulfina Barbu (PDL), 5% pe Richard Ghita (PP-DD), 2% pe Serban Mariana (PRM), 1% pe Razvan Costache (UNPR), 1% pe Nica Sorin Cristian (PER), 1% pe Sirbu Ion (PSR), 1% pe Apostolescu Nicolae (PSDM).

In totalul esantionului, 62% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, in timp ce 38% sunt nehotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Geopol puncteaza ca Piedone ramane campionul primarilor de sector, in timp ce trimiterea Sulfinei Barbu in batalia pentru sectorul 4, un lider cunoscut al PDL cu imagine pozitiva, nu a produs o impresie remarcabila pe "domeniul" lui Popescu-Piedone.

Ontanu, reconfirmat primar

Neculai Ontanu si-ar recastiga mandatul de primar al Sectorului 2, fiind sustinut de 66% dintre respondenti, in timp ce Dragos Frumosu ar obtine 17%.

10% l-ar vota pe Lucian Iliescu (PDL), 5% pe Radu Popa (PP-DD). In totalul esantionului, 55% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, in timp ce 45% nu sunt hotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Institutul puncteaza "uneperizarea" sectorului 2, in conditiile in care 18% dintre bucuresteni ar vota candidatii UNPR pentru Consiliul Local, acest scor insemnand o crestere consistenta (de 9%) in doar trei saptamani.

Poteras, lupta stransa cu Manescu

Cristian Poteras este pe cale sa piarda primaria sectorului 6, fiind preferat de 34% dintre respondenti, in timp ce Rares Manescu este optiunea a 39% dintre cetatenii sectorului.

Stefan Florescu (independent) este cotat cu 13%, Cristian Eftimie (PP-DD) cu 7%, Constantin Tomescu (UNPR) cu 3%, Adrian Popescu (PRM) cu 2%, Petre Nicolae (PNG-CD) cu 1%.

In totalul esantionului, 54% dintre respondenti au exprimat o optiune de vot, iar 46% nu sunt hotarati, nu ar vota sau nu raspund.

Institutul atrage atentia ca Rares Manescu va capitaliza probabil inca o parte din votantii lui Florescu, in timp ce Poteras nu mai are resurse de crestere.

Negoita vs. Negoita - Robert ii ia fata lui Liviu

Singurul primar in functie care pare sa piarda clar, potrivit sondajului citat, este Liviu Negoita, de la Sectorul 3.

Astfel, pesedistul Robert Negoita ar fi votat de 55% dintre cetateni, iar Liviu Negoita ar pierde la mare distanta, fiind preferat de 35% dintre repondenti.

Pe locul trei in cursa s-ar situa candidatul Partidului Poporului, Catalin Zamfira, cu 5%. Uneperistul Iulian Popescu ar fi votat de 2% dintre cei care au raspuns intrebarilor sondajului, iar candidatii PRM (Lungu Ruxandra-Georgeta) si PNG-CD (Parpala Gabi), fiecare au cate 1%. Un procent dintre cetateni spun ca vor vota cu alti candidati.

De observat ca din totalul esantionului, 59% au exprimat o optiune de vot, iar 41% nu sunt hotarati/nu ar vota/ nu raspund.

Potrivit analistilor de la Geopol, USL continua sa creasca in Sectorul 3. Institutul Geopol mai sustine ca Liviu Negoita este "principalul dezavantajat (dar si responsabil!) de ascensiunea electorala a USL".

Sondajul de opinie in Municipiul Bucuresti a fost realizat in cadrul Programului Exit Poll, alegeri locale 2012. Volumul esantionului a fost de 4.800 respondenti cu varste de 18 ani si peste din Municipiul Bucuresti. Marja teoretica de eroare la nivelul esantionului pe Bucuresti: +/-1.5% la un nivel de incredere de 95%. La nivel de sectoare marja maxima este de +/- 3.4% la un nivel de incredere de 95%.

Modul de intervievare a fost fata in fata la domiciliul respondentilor folosind un chestionar elaborat de experti ai CURS si Geopol. Perioada de culegere a datelor: 27 mai - 2 iunie, 2012. Beneficiari au fost Geopol si Realitatea TV.

Quarterly Report - evenimentul #1 pentru companii la BVB

Coaliția a decis comasarea europarlamentarelor cu localele. Când ar putea avea loc alegerile prezidențiale
Coaliția a decis comasarea europarlamentarelor cu localele. Când ar putea avea loc alegerile prezidențiale
Coaliția a discutat miercuri, 21 februarie, despre comasarea alegerilor europarlamentare şi locale, în acest scenariu, lista comună PSD-PNL la europarlamentare urmând a fi deschisă de un...
Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale propus președintelui: "Așa cum a convocat pe justiție în 2019. E aceeași procedură"
Referendum pentru eliminarea pensiilor speciale propus președintelui: "Așa cum a convocat pe justiție în 2019. E aceeași procedură"
Liderii alianței Dreapta Unită au anunțat, miercuri 21 februarie, că vor face o solicitare oficială către președintele Klaus Iohannis să convoace pe 9 iunie, cu ocazia alegerilor...
#alegeri Bucuresti 2012, #candidati alegeri locale Bucuresti, #Prigoana Oprescu primaria Bucuresti , #primar general