Ambitia lui Sorin Oprescu: Zona pietonala in centrul istoric

Marti, 29 Iulie 2008, ora 13:17
3555 citiri
Ambitia lui Sorin Oprescu: Zona pietonala in centrul istoric

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a primit marti asigurari din partea liderului PRM Corneliu Vadim Tudor ca va fi sprijinit in promovarea proiectelor municipale, ocazie cu care Oprescu i-a amintit senatorului ca reabilitarea centrului istoric este "ambitia" mandatului sau.

Aflati la manifestarile prilejuite de sarbatorirea Zilei Imnului National, in Piata Tricolorului din fata Palatului Cercului Militar National, cei doi au discutat despre reabilitarea, cu prioritate, a centrului istoric al Capitalei, liderul PRM recomandandu-i primarului general sa se consulte cu specialisti pentru infrumusetarea orasului.

"Sunt oameni acolo, in centrul istoric. Sa le dam locuinte pentru a trai civilizat si sa lase cladirile sa fie reconditionate", a spus Vadim.

Sorin Oprescu i-a raspuns senatorului PRM ca intentioneaza sa propuna ca zona cuprinsa intre Universitate-statui si Lipscani sa fie una pietonala. "Este un vis al meu ca aceasta zona sa fie destinata doar pietonilor. Eventual, ar putea fi lasate sa circule trasuri, care sa plece de la coada calului lui Mihai Viteazul", a spus Sorin Oprescu citat de Newsin.

"Vei ramane in istorie ca un mare primar daca te vei consulta si cu specialisti. Intamplarea face ca eu sunt un istoric al Bucurestilor", a spus Vadim, propunandu-i primarului sa puna placi memoriale la Cercul Militar National si pe Hotelul Bulevard, cladiri cu semnificatie istorica.

Primarul general i-a promis senatorului ca va tine cont de opiniile sale si va urmari refacerea cladirilor importante din Bucuresti cu semnificatie istorica, precum Cercul Militar National sau imobilul Capsa.

Asociatia Spatiu Urban Bucuresti (ASUB) si Primaria Municipiului Bucuresti au demarat, la mijlocul lunii mai, trasarea liniei de demarcare a Trans Urban Bucuresti (TUB), un traseu de 9,5 km pe care vor aparea zone exclusive pentru pietoni si biciclisti, precum si un mall cultural.

Potrivit unei hotarari a consilierilor municipali, TUB va fi un traseu dedicat exclusiv pietonilor si biciclistilor, care va parcurge strazi din centru si va uni asa-zisele camere urbane ale Capitalei.

Camerele urbane sunt, in prezent, simple locuri virane sau cu destinatie strict rutiera. Dupa modelul occidental, ele urmeaza sa fie reamenajate si redate spatiului public pentru relaxare si petrecerea timpului liber.

Prin hotararea Consiliului General, primaria si-a luat angajamentul sa faca toate demersurile necesare pentru implementarea proiectului TUB (studii de fezabilitate, master plan, co-finantare si parteneriate pentru finantare din fonduri externe), precum si includerea TUB intr-un plan de urbanism zonal (PUZ).

Eveniment Quarterly Report

Orașul din Europa care interzice închirierea clădirilor rezidențiale pe termen scurt în centrul său istoric
Orașul din Europa care interzice închirierea clădirilor rezidențiale pe termen scurt în centrul său istoric
Florenţa, una dintre cele mai populare destinaţii turistice din Italia, a interzis noi închirieri rezidenţiale pe termen scurt pe platforme precum Airbnb în centrul său istoric. Această...
Pod construit pe vremea lui Ștefan cel Mare, salvat de la prăbușire de o echipă de voluntari VIDEO
Pod construit pe vremea lui Ștefan cel Mare, salvat de la prăbușire de o echipă de voluntari VIDEO
Un grup de voluntari a decis să salveze un pod construit pe vremea lui Ștefan cel Mare, în apropierea orașului Onești. Voluntarii de la Ambulanța pentru Monumente și-au propus să aducă...
#Sorin Oprescu, #Corneliu Vadim Tudor, #reabilitare, #Centru Istoric , #primar general