Bucurestenii, victimele glumelor lui Oprescu (Opinii)

Autor: Iulian Leca - Senior editor
Duminica, 28 Aprilie 2013, ora 20:36
4576 citiri
Bucurestenii, victimele glumelor lui Oprescu (Opinii)
Foto: Facebook/Sorin Oprescu

Sorin Oprescu a fost reales doar pentru ca a stiut sa se lipeasca de proiectele deja incepute si, cu un buget urias, nu le-a dat drumul pana la receptie.

Stadionul National si Pasajul Basarab i-au adus al doilea mandat, dar ambele au fost incepute de predecesorii sai - Videanu si Basescu.

Nimic insa din promisiunile cu care ademenea in 2008 bucurestenii. Nici de cainii comunitari nu i-a scapat, nici traficul nu a fost eliberat, asa cum nici locuri de parcare nu gasesti.

Cat despre dezvoltarea infrastructurii rutiere, primarul Capitalei nici macar nu mai indrazneste sa mai vorbeasca. Autostrada suspendata, maximul mistoului pe care medicul si l-a permis la adresa a peste 2 milioane de romani, ramane inca gluma preferata a lui Oprescu. Nu a renuntat la ea nici in campania din 2012, cand a reluat caterinca si, in ciuda tuturor zambetelor, s-a jurat ca tot o va termina pana la urma.

Nu ca ar fi promis din nou. Anul trecut, primarul nu a mai trebuit sa se compromita cu nicio promisiune, doar ca venise vorba despre celebra autostrada suspendata si medicul nu s-a putut abtine sa nu mai faca inca un misto.

Dupa obtinerea celui de-al doilea mandat, Oprescu a anuntat ca acesta va fi primul proiect propus CGMB. O alta gluma. Pana acum Consiliul nu a aprobat decat indicatorii tehnico-economici ai studiului de fezabilitate pentru autostrada zburatoare.

Cum valoarea totala a investitiei a fost estimata la peste 1,5 miliarde de euro, iar banii nu exista, Oprescu asteapta sa vina investitorii straini sa-i finanteze fantasmagoria.

Si cum in locul implinirii promisiunilor, primarul le-a dat bucurestinilor ceasuri placate cu aur, mosi Craciun in numar record si cei mai lungi carnati din lume, la fel s-a intamplat si in cazul zburatoarei. Daca tot nu a gasit bani pentru autostrada, primarul s-a gandit sa plimbe bucurestenii in telegondole, atarnati la 10-15 metri deasupra haosului, mizeriei si aglomeratiei ramase intacte ca si inainte de Oprescu.

Proiectul a fost aprobat in sedinta CGMB si urmeaza a fi pus in practica de o firma din Anglia, finantarea urmand a fi asigurata din fondurile europene.

Probabil si medicul ajuns primar isi imagineaza ca, daca banii vin de la UE, nu trebuie sa ne facem prea multe procese de constiinta - e ca si cum ar fi cazuti din cer. Doar asa s-ar explica dorinta de a realiza o investitie care nu rezolva nicio problema, dar va naste cu siguranta alte cateva din cauza lucrarilor si apoi a functionarii si intretinerii ei.

Traseul telegondolei s-ar intinde pe 10 kilometri, de la capatul Soselei Pantelimon si pana in Piata Presei, iar in cabine se vor putea ingramadi 4 - maxim 5 persoane. Oprescu a recunoscut ca l-a pufnit rasul cand a auzit de idee, dar ca, daca UE da banii, merita incercat.

Probabil ca doctorul intuieste puterile terapeutice ale unei plimbari pe deasupra lacului Plumbuita si parcului Herestrau. Avem aici o gluma care, in sfarsit, risca sa se transforme intr-o panarama cat se poate de reala.

Pana la urma e bine ca Sorin Oprescu s-a limitat, cand vine vorba de investitii majore, la preluarea proiectelor incepute de altii. Altfel, daca s-ar fi luat prea mult in serios, am fi ajuns sa plangem de nervi in fiecare zi. Asa macar zambim doar cand il auzim vorbind.

Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Decizia BEC de a respinge protocolul Alianței Dreapta Unită, trasă la indigo cu cea dată pentru Alianța USR-PLUS în 2019. Excepția pentru PSD și precedentul Vadim Tudor
Alianța Dreapta Unită, formată din USR, PMP și partidul Forța Dreptei se găsește în imposibilitatea de a avea liste comune de candidați pentru alegerile din 9 iunie, după ce Biroul...
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Cătălin Drulă acuză PSD că i-a ”momit” sau șantajat pe primarii USR: ”Ai zece milioane, dacă treci la noi”
Preşedintele USR, Cătălin Drulă, susţine că unii primari USR ar fi fost ”şantajaţi” sau ”momiţi” să treacă la PSD, în condiţiile în care de faţă era şi liderul social...
#Oprescu promisiuni electorale Bucuresti, #Oprescu telegondola Bucuresti, #Oprescu autostrada suspendata , #primar general