Cand se va putea circula pe cel de-al doilea pod al pasajului Mihai Bravu

Miercuri, 15 Octombrie 2014, ora 19:00
2342 citiri
Cand se va putea circula pe cel de-al doilea pod al pasajului Mihai Bravu
Foto: fanatik.ro

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, spera ca peste aproximativ o luna se va putea circula pe cel de-al doilea pod al pasajului Mihai Bravu.

"Speram ca intr-o luna, o luna si jumatate sa putem circula pe el. Dupa ce terminam urmeaza sa stam foarte atenti pe trecerea de la Big Berceni la Piata Sudului si in felul acesta inelul principal de circulatie este sigilat, se poate depasi Oltenitei fara sa mai stai la stop", a declarat Oprescu miercuri, cu prilejul unei vizite de lucru la pasajul Mihai Bravu.

Potrivit Municipalitatii, structura podului metalic este terminata integral, se lucreaza la turnarea betonului de panta. Saptamana aceasta se executa hidroizolatia, iar saptamana viitoare va fi turnat betonul asfaltic de poduri si va fi definitivata vopsitoria arcelor metalice. Marti au inceput testele de incercari pentru viaduct si pod metalic.

Oprescu, explicatii pentru pasajul Mihai Bravu: Sapte mii de franari au pus piciorul pe frana

Atat viaductul, cat si podul metalic vor fi incarcate cu diferite convoaie si vor fi masurate caracteristicile podului ce trebuie sa fie in limitele proiectului.

Primul pod pe sensul de circulatie Vacaresti - Mihai Bravu a fost finalizat si dat in folosinta pe 1 iunie. Patru mari cartiere (adica peste 600.000 de locuitori) - Berceni-Oltenitei, Balta Alba, Pantelimon si Colentina - vor fi legate intre ele, vor avea conexiune cu zona de nord a orasului (Aeroport Otopeni, Valea Prahovei), dar vor avea si alternative fata de inelul interior reprezentat de Mihai Bravu, Stefan cel Mare, fapt care creeaza implicit si descongestionarea in zona centrala.

Municipalitatea sustine ca necesitatea realizarii pasajului a derivat din circulatia din ce in ce mai dificila cu blocaje frecvente in aceasta zona, fiind realizat pe directia inelului principal de circulatie. Pasajul Mihai Bravu rezolva subtraversarea a doua puncte esentiale - Splaiul Unirii si Dambovita pe de-o parte, iar pe de cealalta parte intersectia Mihai Bravu cu Calea Vacaresti, realizand continuitatea traficului in corelare cu viitorul pasaj subteran de la Piata Sudului.

Obiectivul general al proiectului este acela de a continua programul de optimizare a traficului cu posibilitatea realizarii unui pasaj rutier suprateran prin care sa se realizeze o legatura rutiera mai rapida intre Soseaua Mihai Bravu si Splaiul Unirii. Scopul proiectului il reprezinta descongestionarea traficului din zona intersectiei Soseaua Mihai Bravu - Splaiul Unirii - Calea Vacaresti.

Proiectul presupune realizarea a doua poduri supraterane paralele pe directia inelului principal de circulatie (Soseaua Mihai Bravu, Calea Vacaresti) de cate doua benzi pentru fiecare sens. Primul pod (Calea Vacaresti-Mihai Bravu) are o lungime de 675,40 m, iar cel de-al doilea pod 687,70 m (Mihai Bravu-Calea Vacaresti). Latimea celor doua poduri este de 7,80 m. Cele doua pasaje rutiere vor supratraversa Splaiul Unirii/Raul Dambovita, precum si intersectia Prelungirea Soselei Mihai Bravu cu Calea Vacarestilor.

De asemenea, prin acest proiect se vor reconfigura intersectiile tronsonului inelului principal de circulatie cu Splaiul Unirii, precum si cu Calea Vacaresti, cu asigurarea realizarii relatiilor de stanga dintre cele doua artere de circulatie in conditii de siguranta si confort.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Sorin Oprescu lucrari pasaj finalizare, #Oprescu pasaj pod Mihai Bravu, #Oprescu lucrari pod luna , #primar general
Comentarii