Care sunt santierele rutiere anuntate de Oprescu pentru Bucuresti, in aceasta vara

Duminica, 29 Iunie 2014, ora 16:58
4509 citiri
Care sunt santierele rutiere anuntate de Oprescu pentru Bucuresti, in aceasta vara

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anuntat opt santiere rutiere majore ce sunt deja deschise sau urmeaza sa fie incepute in aceasta vara in Bucuresti.

Despre pasajul Mihai Bravu, edilul a spus ca "se lucreaza in ritm alert", fiind deja deschis circulatiei primul pod al pasajului, pe sensul Big Berceni - Calea Vacaresti.

"Avem speranta ca, spre sfarsitul acestui an, si cel de-al doilea pod va fi finalizat, avand in vedere ca lucram pe perioada de vara", a spus Oprescu, citat de Mediafax.

In ce priveste pasajul subteran Piata Presei Libere, aici au inceput lucrarile de deviere a retelei si de largire a strazii, precum si de realizare a peretilor mulati. Aceasta lucrare de infrastructura rutierea urmeaza sa fluidizeze traficul in intersectia de la Piata Presei Libere, prin care trec in fiecare ora 12.000 de masini. Pasajul va avea insa un singur sens, cel dinspre Ploiesti catre Bucuresti, insa cu doua iesiri - pe bulevardul Kiseleff si pe bulevardul Marasti -, perioada lucrarilor fiind de 9 luni.

Modificari importante pe Calea Victoriei: Piste de biciclisti si strada mai ingusta

Si pe Calea Victoriei se vor desfasura lucrari, in acaesta vara, unde vor fi extinse trotuarele, dupa ce s-a deschis bulevardul Buzesti-Berzei-Uranus, "care preia o parte importanta din traficul de la Nord la Sud", potrivit lui Oprescu.

"Scopul lucrarii este transformarea acestei artere in zona de promenada a Centrului Bucurestiului. La finalul lucrarilor, strada va putea fi strabatuta la pas de catre pietoni, de la Guvern si pana la Cheiul Dambovite", a mai spus primarul general.

Aici vor fi amenajate si piste pentru biciclisti, renuntandu-se la o banda si jumatate din partea carosabila, care va avea astfel doua benzi de circulatie cu sens unic, plus inca o banda in apropierea intersectiilor, pentru viraj la dreapta sau la stanga.

"Termenul de finalizare a lucrarilor pe toata artera, inclusiv pistele de biciclete, este prevazut pentru decembrie 2014, in functie de conditiile meteorologice. Insa facem tot ce putem pentru ca modernizarea arterei Calea Victoriei sa fie gata pana pe 15 septembrie", a precizat Oprescu.

Oprescu cere scuze bucurestenilor. Vara asta se va lucra intens

De asemenea, in aceasta vara se reabiliteaza si infrastructura rutiera si liniile de tramvai pe bulevardele Camil Ressu si Liviu Rebreanu, in lucru fiind partea dintre strazile Nicolae Grigorescu si 1 Decembrie, cea dintre Nicolae Grigorescu si Camil Ressu fiind finalizata.

Si pe soseaua Iancului se lucreaza la reabilitarea liniilor de tramvai si a partii carosabile, in timp ce pe soseaua Pantelimon se construieste o zona centrala pe care circula tramvaiul, care va fi delimitata de carosabilul ce va avea trei benzi pe sens.

Totodata, in aceasta vara continua lucrarile si la strapungerea bd. Nicolae Grigorescu - Splai Dudescu, precum si la cea Splaiul Independentei - Ciurel - autostrada Bucuresti-Pitesti, unde se lucreaza la pilonii si pilele podului hobanat, drumul urmand a avea aproape 6,5 kilometri.

"In continuare consider ca penetratia Splaiul Independentei - autostrada Bucuresti-Pitesti este o lucrare de infrastructura absolut necesara, ca este nevoie neaparat de o alternativa la bulevardul Iuliu Maniu", a mai afirmat Sorin Oprescu.

Nu in ultimul rand, va fi modernizata infrastructura rutiera la Piata Sudului, unde se va construi un pasaj subteran pe directia Calea Vacaresti - strada NituVasile.

Pe langa aceste proiecte majore de infrastructura rutiera, vor mai fi si alte lucrari de intretinere si reparatii pe 39 de strazi si mari artere. Totodata, primarul Capitalei planuieste si amenajarea a 100 de kilometri de piste pentru biciclisti pe mai mult de 60 de strazi.

"Am asteptat ca elevii sa intre in vacanta si sa inceapa perioada concediilor, pentru ca Bucurestiul sa fie mai liber. Insa lucrarile trebuie executate. (...) Imi cer scuze locuitorilor din zonele unde vara asta se va lucra intens, insa numai asa Bucurestiul se poate dezvolta", a mai spus Sorin Oprescu.

Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Cîrstoiu îi răsucește cuțitul în rană Gabrielei Firea: „Poate și eu aș fi trăit mai visceral ceea ce a simțit domnia sa”
Candidatul alianţei PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a declarat vineri, într-o întâlnire cu organizaţia PSD Sector 6, că vrea să îi mulţumească personal Gabrielei...
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
AUR trimite un fost Secretar General al Guvernului să candideze pentru șefia unuia dintre cele mai sărace județe din România
Sorin Chelmu, fost Secretar Generla al Guvernul României, va candida la funcția de președintel al Consiliului Județean Vaslui. Originar din județul Vaslui, Chelmu și-a prezentat...
#Oprescu lucrari infrastructura Bucuresti, #santiere rutiere Bucuresti, #pasaje rutiere Bucuresti, #Oprescu santiere Bucuresti , #primar general