Cate strazi neasfaltate sunt in Bucuresti

Joi, 18 Decembrie 2014, ora 16:55
3315 citiri
Cate strazi neasfaltate sunt in Bucuresti
Foto: money.ro

Aproximativ 180 de strazi au mai ramas neasfaltate in Capitala, a declarat joi primarul general, Sorin Oprescu, la verificarea stadiului lucrarilor de realizare a sistemului rutier din zona Bucuresti-Magurele.

"In 2008 erau 23%, 23% insemnau vreo 700, cam in jur de 700, 680, mai avem 180 si s-a terminat in tot Bucurestiul si la periferie. Atentie, sunt si intrarile si strazile scurte de 40, 50 de metri", a raspuns Oprescu unei intrebari a jurnalistilor referitoare la cate strazi din Capitala au ramas neasfaltate, fara apa si canalizare.

Potrivit edilului-sef, se incearca finalizarea programului anul viitor.

Oprescu a mai mentionat ca daca vremea o va permite, in ianuarie 2015 vor incepe lucrarile la strada Ghidigeni.

"La sfarsitul anului 2008, 23% din numarul total de strazi nu aveau apa si canal (cca 4,5% dintre locuitorii Bucurestiului fiind afectati), in cei sase ani, 2008-2014, reusindu-se ca procentul strazilor 'de pamant' (sistem rutier nemodernizat), lipsite de apa si canalizare sa scada de la 23% la 5,2%. Altfel spus, in 2008, tinand cont ca un numar important de cartiere vechi ale Capitalei aveau un grad de acoperire a serviciului de alimentare cu apa si canalizare de numai 45-50%, s-a hotarat demararea unor proiecte de mare anvergura de Primaria Municipiului Bucuresti. Cartierele ce se aflau in aceasta situatie erau: Vatra Noua, Chitila Triaj, Straulesti, Baneasa, Andronache, Ion Creanga, Olimpia, Progresului, Aparatorii Patriei si Giulesti Sarbi", se arata intr-un document al Municipalitatii.

Pana in noiembrie 2013 lucrarile propuse la retelele de alimentare cu apa si canalizare au fost finalizate in toate aceste cartiere, realizandu-se investitii ce insumeaza 213 strazi, 67 km retea publica de alimentare cu apa, 71,39 km retea publica de canalizare menajera, 6,5 km retea publica de canalizare pluviala si 45,3 km sistem rutier.

De asemenea, au fost realizate patru statii de preepurare a apelor pluviale, sase statii de pompare a apelor uzate menajere si o statie de pompare a apei potabile.

Valoarea investitiilor se ridica la 338.366.271,4 lei, cu TVA.

Pentru solutionarea problemei referitoare la preluarea apei pluviale din zona Bucuresti-Magurele a fost lansata procedura de cerere de oferta pentru atribuirea contractului de executie a unui bazin de retentie cu volumul util de 4.000 mc care va fi amplasat pe strada Sufaru Gheorghe. Valoarea de investitie estimata este de 14.728.977,70 de lei, exclusiv TVA, iar durata de executie estimata este de 15 luni.

Pe de alta parte, edilul general a spus ca pentru Prelungirea Ghencea sunt bani pentru exproprieri. "Avem bani, nimic nu ne lipseste. Se estimeaza undeva cred ca la vreo 28, 38, nu e sigura cifra, dar 31 de milioane de euro", a adaugat Oprescu.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Piedone vorbește despre un complot în favoarea lui Nicuşor Dan: ”Nu mă întoarce nimeni înapoi”
Cristian Popescu Piedone (PUSL), candidat la funcţia de primar al Capitalei, a infirmat, din nou, marţi, 23 aprilie, zvonurile referitoare la o posibilă retragerea a sa din cursa electorală şi...
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Sebastian Burduja, candidatul PNL la Primăria Capitalei: ”Bucureștenii să nu mai fie forțați să aleagă răul cel mai mic"
Candidatul liberal la Primăria Capitalei, anunțat odată cu retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursă, vrea să propună „un model liberal de administrație”. Sebastian Burduja, liderul...
#Oprescu strazi neasfaltate Bucuresti, #strazi neasfaltate Capitala , #primar general