Ziare.com

Cladirile neconsolidate din Bucuresti, un pericol care persista: Oprescu arunca vina pe proprietari

Joi, 24 Aprilie 2014, ora 14:23

   

Cladirile neconsolidate din Bucuresti, un pericol care persista: Oprescu arunca vina pe proprietari
Primarul Bucurestiului, Sorin Oprescu, a declarat ca doar 18 cladiri incadrate in clasa I de risc seismic au fost consolidate in ultimii 13 ani, in conditiile in care numarul total al acestora este de 187.

Motivul pentru care demararea lucrarilor de consolidare a constructiilor care sunt in pericol de prabusire la un cutremur mai mare intarzie este legat de faptul ca dosarele sunt incomplete, transmite Agerpres.

"Ca urmare a notificarilor facute de catre Primaria Municipiului Bucuresti in perioada 1998-2006, dintre cele 187 de cladiri, doar pentru 60 au fost depuse, pana in prezent, documentele legale, de catre asociatiile de proprietari. Acum ne aflam in faza de derulare a procedurii pentru proiectare si executie pentru toate cele 60 de imobile. (...)

Oprescu: Cladirea Primariei va rezista la un cutremur de 9,2 grade. Cat a costat consolidarea

Din cele 60 de imobile unde proprietarii au depus documentele pentru consolidare, pentru 18 sunt elaborate proiectele de consolidare, pentru cinci cladiri proiectele sunt in curs de elaborare, iar pentru restul dosarele proprietarilor sunt incomplete", a declarat primarul General al Capitalei, Sorin Oprescu.

In ceea ce priveste restul cladirilor incadrate in clasa I de risc seismic din Bucuresti, asociatiile de proprietari nu au depus niciun document in legatura cu instiintarile primite de la PMB.

De asemenea, edilul Oprescu a spus ca PMB a sesizat Guvernul si Parlamentul, in noiembrie 2013, pentru modificarea legislatiei, astfel incat Primaria sa poata actiona de urgenta pentru a consolida cladirile care pun in pericol vietile oamenilor.
Harta alegerilor locale 2020. Lista cu toti candidatii la consiliile judetene si la primariile marilor orase din Romania

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 1907 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
5 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

Bine cu forta nu se poate face niciodata

Oprescu are perfecta dreptate. Tocmai cei care ar trebui sa se implice si sa depuna documentatia necesara nu o fac, dand dovada de o indolenta crasa. Cum ar trebui sa procedeze Oprescu? Sa-i ia de guler?

 

Oprescu a sesizat esentialul

Actuala lege trebuie schimbata. Intr-o asociatie daca un singur proprietar nu este de acord, nu isi da acceptul pentru consolidarea cladirii, ceilalti sunt legati de maini si de picioare. Nu mai zic de actuala procedura care este extrem de stufoasa.Deci solutia care se impune este una radicala.

 

Oprea a dat tot: bricheta, lanterna (fara bec si baterii), fluieras

si sticluta cu apa! Ce mai vreti? Cladiri solide?
In plus, Zamfir a promis ca va invata sa cantati la fluieras.

 

Statul,sa consolideze,casele proprietarilor?

O suma identica,doresc si eu,sa-mi consolidez,masina,sau vad eu ce,corect?

 

Din articol

nu rezulta ca Oprescu da vina pe proprietarii imobilelor incadrate in clasa cu risc seismic ridicat (pe scurt cele cu bulina rosie), ci pe actuala lege. Caci nici un om responsabil nu s-ar apuca sa scimbe o Lege daca ar fi intreadevar buna. Si din statistici rezulta foarte limpede ca trebuie modificata. Sa speram ca va fi analizata cu seriozitate si i se va aduce amendamentele necesare in timp util.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor