Comandament de iarna la Primarie: Ne iau zapezile pe nepregatite?

Vineri, 18 Octombrie 2013, ora 20:11
1797 citiri
Comandament de iarna la Primarie: Ne iau zapezile pe nepregatite?

Primarul General, Sorin Oprescu, a convocat vineri, la sediul Primariei Capitalei, un comandament pentru evaluarea stadiului pregatirilor de iarna. Conform raportarii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, in prezent sunt 449 de utilaje pregatite.

La sedinta convocata de edil au participat reprezentanti ai directiilor de specialitate din cadrul Primariei Capitalei, ai operatorilor de salubrizare, precum si reprezentanti ai altor institutii implicate in programul de iarna (RATB, RADET, ApaNova, Enel, ALPAB, Administratia Strazilor, DGASMB, Administratia Spitalelor, Politia Locala), se mentioneaza intr-un comunicat remis Ziare.com.

Primarul General a cerut operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei sa elimine depozitele necontrolate de deseuri, sa curete gratarele si gurile de canal si sa isi verifice parcul auto, utilajele de deszapezire, precum si stocurile de materiale antiderapante.

Totodata, RADET are obligatia sa verifice toate punctele termice pentru a preveni aparitia unor eventuale avarii care sa afecteze furnizarea agentului termic catre bucuresteni.

Li s-a cerut reprezentantilor RATB sa doteze mijloacele de transport in comun cu cauciucuri de iarna, sa verifice utilajele de degajare a liniilor de tramvai, iar celor de la Alpab sa-si pregateasca stocurile de materiale antiderapante.

Directia de Asistenta Sociala isi va pregati Adaposturile sociale pentru gazduirea oamenilor strazii in perioada iernii, isi va asigura stocurile de haine si incaltaminte pentru acestia si va pregati unitatile mobile care vor oferi ceai si mancare calda celor fara adapost, atunci cand vremea va fi deosebit de rece.

Conform raportarii operatorilor de salubrizare din toate sectoarele Capitalei, in prezent sunt 449 de utilaje pregatite si un total de materiale antiderapante (stoc existent) dupa cum urmeaza: 14.373 de tone de clorura de sodiu, 3820 de tone de clorura de calciu, 250 de tone de eco-taw si 40 de tone de nisip.

In plus, edilul a mai spus ca, daca in urma cu doua saptamani erau deschise, in Capitala, "in jur de 74-76 de lucrari", pana la sfarsitul lunii municipalitatea vrea sa finalizeze peste 25, relateaza Mediafax. Restul santierelor urmeaza sa fie foarte bine semnalizate, pentru preintampinarea eventualelor accidente.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#pregatiri iarna Sorin Oprescu, #utilaje iarna Sorin Oprescu, #santiere Capitala , #primar general