Coruptie la Primaria Bucuresti: Ce spune Oprescu

Vineri, 06 Iunie 2014, ora 15:08
3593 citiri
Coruptie la Primaria Bucuresti: Ce spune Oprescu

Primarul Sorin Oprescu a declarat vineri, intrebat cum comenteaza retinerea sefului Directiei Infrastructura, Madalin Dumitru, ca "le-a atras atentia la toti, de sase ani", de cand lucreaza in aceasta echipa, precizand ca fiecare este responsabil de ce face, iar justitia isi va spune cuvantul.

"Ce sa va spun, doamna? De unde dracu sa stii? Le-am atras atentia la toti, de sase ani (..) Ce sa comentez? O sa isi spuna cuvantul justitia, fiecare e responsabil de ce face. Asta e treba procurorilor, sa se pronunte", a spus Sorin Oprescu, la Parlament, unde a participat la aniversarea a 150 de ani de la infiintarea Curtii de Conturi.

Sorin Oprescu a aratat ca nu stie ca procurorii sa mai fi cerut documente de la Primaria Capitalei.

"Nu m-am mai informat, dar cred ca nu. Stam la dispozitie", a adaugat Oprescu.

Primarul general al Capitalei a respins si informatia potrivit careia ar avea o relatia de rudenie, prin alianta, cu Madalin Dumitru.

"Nu sunt in nicio relatie de rudenie", a spus Sorin Oprescu.

Director din Primaria Bucuresti, retinut pentru fapte de coruptie (Video)

Primaria Capitalei l-a suspendat din functie pe directorul Directiei Generale de Infrastructura si Servicii Publice, Madalin Dumitru, dupa ce acesta a fost retinut, joi, de procurorii Directiei Nationale Anticoruptie.

Seful Directiei Infrastructura a municipalitatii a luat mita doua masini de lux, 50.000 de euro si 9.000 de lei, de la doua firme, pentru a le obtine lucrari in subcontractare si a receptionat lucrari neefectuate la Pasajul Baneasa, fiind decontati in plus 701 metri de parapet, potrivit DNA.

Madalin Dumitru va fi prezentat vineri Tribunalului Bucuresti, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, in 30 mai, ca municipalitatea a pus la dispozitia DNA toate actele cerute de anchetatori, legate de Madalin Dumitru. Oprescu preciza ca procurorii DNA au cerut mai multe acte, printre care contracte de achizitii si alte documente din perioada 2010-2014, privind mai multe proiecte de infrastructura.

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...