Cu ce proiecte vrea Oprescu sa castige un nou mandat?

Joi, 24 Mai 2012, ora 23:34
3219 citiri
Cu ce proiecte vrea Oprescu sa castige un nou mandat?

Zona metropolitana, o sala noua de concerte si una polivalenta, valorificarea raului Dambovita, reevaluarea problematicii Canalului Bucuresti-Dunare sunt cateva din proiectele pe care Sorin Oprescu si le propune pentru urmatorul mandat.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu si-a lansat, joi, intr-o conferinta de presa, "Platforma program" pentru viitorul mandat ca edil al Bucurestiului. Intr-o carte cu coperti lucioase si poza actualului primar pe ea, ce numara 72 de pagini, sunt prezentate programele in curs de derulare si cele care vor fi demarate in perioada urmatoare.

Oprescu refuza o confruntare televizata cu Prigoana - Bani, parcari, maidanezi

"Ca primar general, ca om, ca medic, am considerat ca am obligatii, raspunderi si indatoriri fata de cetatenii acestui oras. Prin munca devotata, cinstita, permanenta si daruire neconditionata am aratat respectul meu fata de bucuresteni" - acesta este un prim mesaj tiparit pe prima pagina a cartii in care Oprescu se adreseaza Bucurestiului si bucurestenilor.

Mesajul ales pentru campania electorala este "Am demonstrat ca se poate", Oprescu mentionand ca pentru a demara mai multe proiecte pentru Capitala "are nevoie de continuitate, de administratie in interesul cetatenilor, fara culoare politica".

Ce isi doreste Oprescu pentru Bucuresti?

Opt pagini din manualul "Platforma program" au fost rezervate pentru "Sectiunea I - Dezvoltarea urbana durabila" in care Sorin Oprescu si-a trasat 22 obiective importante pentru perioada urmatoare.

Printre acestea gasim "Elaborarea noului Plan Urbanistic General al Municipiului Bucuresti", "Reabilitarea zonei centrale a Bucurestiului" - despre care Oprescu spune ca este "o prioritate vitala", "Imbunatatirea calitatii spatiului public", aceasta actiune vizand partea stradala, pietele publice, spatiul public din marile ansambluri de locuit, spatiile verzi si o alta prioritate ar fi imaginea stradala care vizeaza "in principal publicitatea si afisajul stradal".

Tot in acest capitol, Oprescu vorbeste despre "Initierea si derularea unor mari proiecte integrate de regenerare, revitalizare, reconversie, reabilitare urbana in Bucuresti", actiune ce vizeaza proiecte pentru Centrul Istoric al Capitalei, zona Esplanada din apropierea Bibliotecii Nationale dar si alte cateva zone importante printre care sunt amintite: Giulesti, Tei, Antiaeriana, Gara de Est, Razoare.

"Zona Metropolitana Bucuresti" - "Marele oras" reprezinta un alt obiectiv cu o prioritate deosebita, Oprescu spunand ca "Bucurestiul va fi, in 2035, o metropola influenta si integrata european prin durabilitate si caracter, reinventata inteligent si sensibil, o comunitate deschisa si evoluata, o capitala dinamica si creativa" iar pentru toate acestea edilul a stabilit si domeniile de interventie pentru realizarea acestui proiect, printre acestea numarandu-se "reconsiderarea si reevaluarea problematicii Canalului Bucuresti-Dunare", "valorificarea si protejarea patrimoniului cultural" si "protectia si dezvoltarea conditiilor de mediu".

Sa ne amintim de Dambovita

Printre punctele trasate in acest manual, Oprescu mentioneaza si "Subprogramul raul Dambovita" ce are ca obiectiv "reabilitarea si punerea in valoare a potentialului de atractivitate al Dambovitei, ca rau al centrului Bucurestiului si axa central a orasului".

Pentru perioada rece, edilul Capitalei se gandeste sa "achizitioneze doua freze si o masina de topit zapada", utilaje ce vor fi folosite pentru "zonele greu accesibile", "sistemul GPS" va fi obligatoriu pentru operatorii de salubritate iar deszapezirea va fi facuta concomitant pe arterele principale cu cele laterale "si pe cat posibil cu trotuarele".

Modernizarea spitalelor

Programul de sanatate cuprinde extinderea, modernizarea si dotarea mai multor spitale bucurestene dar si intocmirea unor proiecte de atragere de noi fonduri astfel incat cetatenii sa beneficieze de servicii "la standard internationale de inalta calitate".

De asemenea, Sorin Oprescu doreste "realizarea unei sali polivalente de dimensiuni mari, cu o capacitate de 15-18.000 de locuri, precum si amenajarea unei Sali de Concerte".

Recordul lui Oprescu in Bucuresti (Opinii)

Cat despre relatia cu cetatenii, Oprescu spune ca isi doreste "imbunatatirea relatiilor cu cetatenii si facilitarea accesului lor la toate timpurile de informatii, usurarea cu inca greoaia birocratie a institutiilor publice, este un element esential pentru o functionare insitutionala corecta si eficienta, in favoarea cetateanului" si adauga ca acestia "trebuie sa fie serviti cu promptitudine intr-un mod civilizat, de un personal educat si bine pregatit".

Sectiunea II "programe dedicate si domeniile de aplicabilitate" contine date concrete despre proiectele ce au fost demarate in trecut, acum aflandu-se in faza de finalizare dar si proiecte ce vor fi incepute in perioada urmatoare. Printre proiectele ce vor fi incheiate in anul 2012, manualul "Platforma program" prezinta "Parcaj subteran Piata Universitatii - 420 locuri", "Parcarea supraterana si teren de sport in imediata vecinatate a stadionului Arena Nationala - 1300 locuri", "Pasaj suprateran peste calea ferata (Heliade intre vii - sos. Pantelimon)" si alte proiecte ce tin de fluidizarea traficului urban.

Citeste si:
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Care este în opinia lui Marcel Ciolacu cea mai mare greșeală a guvernării. Atac fin la adresa PNL
Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat joi, 26 mai, că cea mai mare greșeală a guvernului a fost ”liberalizarea haotică la energie”. El a lăudat, în schimb, creșterea economică...
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă, la 6 luni de guvernare: „Pas cu pas, ne apropiem de atingerea tuturor obiectivelor propuse”
Premierul Nicolae Ciucă a prezentat, la Liga Aleşilor Locali organizată de PNL joi 26 mai, la Braşov, bilanţul guvernării în prima jumătate a anului. Premierul a precizat că, după şase...